Maria ROMANIŢĂ

Maria ROMANIŢĂ

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Brăila au desfăşurat acţiuni punctuale pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona trecere bac Stânca - Insula Mare a Brăilei . Şi au avut şi ce "prinde".

Chiar de la prima acţiune s-a constatat că doi bărbaţi aflaţi într-o barcă scot din apă plase de pescuit, iar în momentul când aceștia au acostat la mal s-a procedat la interceptarea și legitimarea acestora. În barca "Laguna 480" numiţii T.D. şi M.M. aveau un număr de 2 plase tip trifilament, în lungime totală de 30 metri fiecare și ochiul plasei de 40x40 mm precum și cantitatea de 19,38 kg pește din speciile plătică și șalău. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Poliției Transporturi Navale Brăila în vedrea întocmirii procesului verbal de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de "deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte" conform art. 64, lit. h din OUG 23 /2008, și "producerea importul, detinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament" conform art. 64, lit. k din OUG 23 /2008. Întreaga cantitatea de peşte  a fost predată către o societate comercială pentru valorificare, plasele, Barca Laguna 480 și actul de sesizare întocmit, lucrătorilor din cadrul Poliției Transporturi Navale Brăila. 

Apoi, a fost interceptat un bărbat  ce se deplasa dinspre pădure către malul Dunării având asupra sa o ladă în care avea mai multe plase de pescuit tip monofilament. În urma verificărilor făcute s-a constat că numitul M.I. avea asupra sa o ladă cu un număr de 6 plase tip monofilament cu următoarele dimensiuni: 3 plase monofilament în lungime totală de 50 metri și ochiul plasei de 40x40 mm, o plasă monofilament  în lungime totală de 40 metri și ochiul plasei de 40x40 mm și 2 plase monofilament  în lungime totală de 25 metri și ochiul plasei de 40x40 mm. Numitul M.I. a fost conduse la sediul IJJ Brăila pentru întocmirea procesului verbal de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "producerea importul, detinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament" conform art. 64, lit. k din OUG 23 /2008.

O  patrulă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Brăila a depistat în zona unui magazin situat pe șoseaua Buzăului, din municipiul Brăila, doi bărbaţi care comercializau pește fără a deţine acte legale. Cei în cauză ofereau spre vânzare peştele chiar din autoturismul proprietate personală, iar în urma verificărilor efectuate jandarmii brăileni au constatat că numiţii Ș.G. și B.G. comercializau, de fapt, peşte din specia hering ca fiind peşte din specia scrumbie.

Ca urmare a bonului fiscal pe care jandarmii l-au găsit asupra celor doi, reiese că heringul  a fost achiziţionat de la o societate comercială, la preţul de 6,90 lei/kg., însă acum era revândut ca scrumbie la preţul de 20,00 lei/kg.. La momentul depistării, jandarmii au mai găsit doar cantitatea de 26 kg. hering şi un cântar electronic care era folosit pentru comercializarea peştelui. Echipajul de jandarmi a identificat la faţa locului mai multe persoane care au fost înşelate prin această metodă şi care au mulţumit jandarmilor pentru stoparea acestei activităţi ilegale.

Jandarmii brăileni menţionează că numitul B.G. nu este la prima abatere de acest fel, el fiind depistat de jandarmi şi în urmă cu două zile, atunci când i-au fost confiscate 59 kg. de hering, pentru aceeaşi ilegalitate. Bărbaţii au fost conduşi la sediul Jandarmeriei Brăila unde le-au fost întocmite actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de "deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte".

Coliziune, seara trecută, pe DN 26, la ieșirea din comuna Frumușița. Un bărbat, căruțaș, a fost transportat la spital după ce a fost implicat într-un accident cauzat de faptul că  nu s-a asigurat pe când conducea atelajul hipo la intrarea în drumul național dintr-un drum secundar. Polițiștii spun că bărbatul care conducea atelajul hipo a fost accidentat după ce căruța a fost acroșată de un autoturism, autoturism care circula regulamentar. Șoferul nu consumase băuturi alcoolice, a relevat testarea poliţiştilor care au deschis în acest caz dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. 

Sursa foto: Facebook - GDSG

O pădure de salcâmi a fost plantată la iniţiativa pompierilor gălăţeni. 20.000 de puieţi de salcâmi vor formă în timp «Pădurea Generalului» pe dealurile din satul Izvoarele, din comună Slobozia Conachi, dealuri care acum doi ani alunecau din cauza ploilor şi ameninţau populaţia.

La Izvoarele, din 2013, necazurile s-au ţinut lanţ de la cutremure şi inundaţii. După ce luni în şir au fost solicitaţi în acest sat să măsoare crăpăturile caselor, pompierii gălăţeni au decis să planteze 20.000 de puieţi de salcâm pe dealurile care au luat-o la vale, ameninţând casele localnicilor. "Nici acum nu a trecut pericolul. Noi încercăm să stabilizăm într-un fel solul prin plantarea unei păduri cu salcâmi ştiind că ei stabilizează solul şi eliminăm pericolul pentru populaţie. În plus, această acţiune are şi o componentă de celebrare a memoriei eroului gălăţean General Eremia Grigorescu, cel al cărui nume îl poartă inspectoratul nostru, la 100 de ani de la trecerea în nefiinţă. Pădurea se va numi «Pădurea Generalului», a spus lt. col. Eugen Chiriţă, ISU Galaţi.

Alături de pompierii gălăţeni au fost şi jandarmii, poliţiştii, poliţiştii locali, angajaţii de la penitenciar, dar şi elevi şi voluntari. Localncii speră că prin acesta plantare, dealurile vor fi mult mai stabile şi pământul nu va mai aluneca, casele lor urmând să fie mai în siguranţă. Asta în condiţiile în care în unele locuinţe mai există încă urmele de la ultimele alunecări de teren şi de la cutremure. "Din cei 23 de martori puşi în această zonă acum doi ani, doar doi au mai rămas, restul au fost acoperiţi de pământ. Acest proiect de împădurire şi stabilizare a zonei este un proiect de suflet, avem 20.000 de puieţi de salcâmi primiţi prin Direcţia Silvică şi îi plantăm exact aici unde au fost acum doi ani acele alunecări de teren, că să stabilizăm zona", a spus Emil Dragomir, primarul din Slobozia Conachi.

În ultima vreme în Izvoarele s-au întors oameni plecaţi la muncă în strainătate şi şi-au ridicat case în mică localitate. "Am stat multă vreme în Spania, acum m-am întors acasă în România, stau la Izvoarele. Nu îmi este teamă de cutremure sau alunecări de teren, peste tot pot apărea astfel de necazuri. Importat este că acum plantăm ca aşa ceva să nu se întâmple", spunea Stela Stan, una dintre noile localnice ale satului. În aprilie, spre finalul lunii, proiectul va fi gata.

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Galaţi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au depistat în flagrant delict patru persoane care ar fi comercializat aproximativ 1 kilogram de marijuana, pe raza judeţelor Galaţi şi Ialomiţa. Trei persoane au fost arestate preventiv.

"Ulterior acţiunii de prindere în flagrant, au fost efectuate 12 percheziţii domiciliare, iar poliţiştii au descoperit şi indisponibilizat aproximativ 50 de grame de canabis, peste 20.000 de euro, 12 telefoane mobile, cântare electronice şi pliculeţe autosigilante folosite în activitatea de comercializare a drogurilor. Din cercetări a reieşit faptul că, începând cu luna decembrie 2018, în municipiul Tecuci, ar fi acţionat o grupare infracţională ce-şi desfăşura activitatea pentru a obţine bani din activităţi de vânzare de droguri de risc, respectiv marijuana, droguri ce erau achiziţionate de pe teritoriul Spaniei şi introduse în ţară prin intermediul sistemului de transport colete al unei firme de profil. La sediul D.I.I.C.O.T. - S.T. Galaţi, au fost conduse 17 persoane, în vederea audierii", se arată în comunicatul IPJ Galaţi.

Trei persoane au fost arestate preventiv, iar faţă de a patra a fost dispusă măsura controlului judiciar. Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, cu participarea jandarmilor din Galaţi.

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Galați, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 18 percheziții domiciliare în București și în patru județe, Timiș, Constanța, Dolj și Bihor, într-un dosar penal de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și spălare de bani. 

"În fapt, cei în cauză ar fi utilizat societăți comerciale prin care ar fi achiziționat mărfuri pe care nu le-ar mai fi achitat.  Ulterior, produsele ar fi fost vândute la 50% din valoarea lor reală, în scopul obținerii de venituri rapide în interesul membrilor grupării. La data de 17 martie a.c., în urma perchezițiilor efectuate la locuințele membrilor grupării infracționale, au fost ridicate și indisponibilizate 30 de terminale mobile, 50.000 de lei, 24.700 de euro, 4 laptopuri, 2 tablete, 3 stick-uri, precum şi documente de proprietate asupra unor bunuri imobile, în vederea instituirii măsurii sechestrului asigurător. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 4.000.000 de lei. La sediul D.I.I.C.O.T. -  S.T. Galați, au fost conduse 28 de persoane, în vederea audierii. Faţă de 11 persoane, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, acestea urmând a fi prezentate  Tribunalului Galaţi, cu propunere de arestare preventivă. Instanța de judecată a emis 9 mandate de arestare preventivă și a dispus măsura controlului judiciar față de 3 persoane", se arată în comunicatul IPJ Galați. 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul  de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, cu participarea polițiștilor specializați în combaterea criminalității organizate din Timișoara, Constanța, Craiova și Oradea și al jandarmilor.

Pe fondul unei presupuse instabilităţi accentuate a factorilor meteorologici, manifestate prin intensificări ale vântului, precipitaţii abundente sub formă de averse care prezintă riscul de a produce acumulări mari de apă, ISU Galaţi a organizat la Tecuci şi Munteni, în data de 20 martie 2019, un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren. Obiectivul exerciţiului îl constituie pregătirea şi antrenarea personalului de specialitate, care presupune executarea întrunită a mai multor măsuri, acţiuni şi operaţiuni pentru îndeplinirea misiunilor asociate funcţiilor de sprijin, respectiv de gestionare a situaţiilor de urgenţă generate de producerea unor fenomene hidro-meteorologice periculoase în bazinul hidrografic Bârlad.

Cu această ocazie, personalul ISU Galaţi a urmărit antrenarea personalului operativ, alături de buna cooperare cu mass-media. Principalele mijloace care au participat, din partea ISU Galaţi, au fost 4 motopompe remorcabile, din care una de mare capacitate, 1 autocamion şi 5 autospeciale. La exerciţiu au participat forţe şi mijloace ale Detaşamentului şi Secţiei de Pompieri Galaţi, Secţia de Pompieri Tecuci, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, personalul din tura U.P.U. Galaţi, Agenţia de Protecţia Mediului Galaţi, CLSU Tecuci, Munteni, Negrileşti, Ghidigeni şi militari din Garnizoana Galaţi.

Marți, 19 Martie 2019 19:58

Impact mortal în Bariera Traian

Un bărbat a decedat în această seară, în Bariera Traian, după ce a fost lovit de un autoturism. Potrivit martorilor, victima ar fi traversat pe trecerea de pietoni. Iniţial, bărbatul supravieţuise accidentului, dar în ciuda asistenţei medicale primite a decedat în cele din urmă. 

"Un conducător auto în vârstă de 66 de ani care circula la volanul unei mașini, pe strada Traian, a accidentat un bărbat care traversa pe trecerea de pietoni. Șoferul implicat în accident nu consumase alcool", a precizat Iulian Unguru, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Galați. 

S-a deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. 

Sursa foto: Facebook - GDSG

Presa canadiană și cea din România vuiesc după ce s-a aflat că Lucian Bute, celebrul boxeur din comuna Pechea, judeţul Galaţi, stabilit acum în Canada, se va retrage. Anunţul, încă neoficial, potrivit Journal de Montreal, ar urma să fie făcut în câteva zile în urma unei conferinţe de presă care va avea loc în Canada. 

Lui Bute i s-a spus «Mister K.O.» deoarece 25 din cele 32 de victorii la meciurile de profesionişti le-a câştigat prin K.O. În ultima vreme însă a avut parte de înfrângeri, ultima în 2017, când defapt a urcat şi ultima oară în ring. 

parintii lui bute

"Ştiam că vrea să se retragă, dar nu ştiam că a stabilit data, încă nu ne-a spus asta. Ştie el mai bine ce este de făcut, are acum familie, doi copii. Noi sperăm atunci să se întoarcă în România. Oricum, îl aşteptăm de Paşte pentru botezul copilului", spune Maricica Bute (FOTO), mama lui Lucian Bute. 

Vecinii şi sătenii, care de nenumărate ori s-au simţit mândri că sunt din Pechea pe măsură ce faima lui Bute ajungea în toată lumea, cred şi ei că a venit vremea retragerii din ring. Îl aşteaptă cu drag mai des pe acasă, pe la Pechea, şi tot ei speră să se întoarcă definitiv în ţară.

Coliziune în serie pe DN 21, în judeţul Brăila, între localităţile Albina şi Valea Cânepii din cauza fumului de la un incendiu de vegetaţie. Cinci autovehicule, printre care se afla şi un microbuz şcolar ce transporta profesori navetişti, dar şi o platformă pentru autoturisme, au fost implicate într-un impact în lanţ în urmă căruia şase persoane au fost rănite.

"Între localităţile Valea Cânepii şi Brăila se manifesta un incendiu de vegetaţie, iar fumul afecta şi DN 21. Cinci autovehicule s-au tamponat şi unul a ieşit în afară carosabilului. Circulaţia a fost iniţal blocată, iar apoi s-a redeschis pe un singur sens. Şase persoane au fost rănite, două au fost transportate la spital, iar alte patru, printre care şi un copil, au primit îngrijiri la faţa locului", a precizat Laura Belciugan, IPJ Brăila.

Pe lângă echipajele medicale de urgenţă şi autospecialele de poliţie, la faţa locului au intervenit şi pompierii militari cu două autospeciale cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului. "În zona accidentului rutier s-a intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă pentru a stinge incendiul de vegetaţie care nu a fost anunţat la dispeceratul ISU, fiind invocat de persoanele implicate în accident. La ora 16:40 incendiul de vegetaţie a fost lichidat", a precizat Ştefan Stoian, ISU Brăila.

Pagina 1 din 294