Maria ROMANIŢĂ

Maria ROMANIŢĂ

La ghişeul Serviciului Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţă Operativă din cadrul I.P.J. Galaţi, s-a prezentat, la data de 16 ianuarie 2020, un bărbat, de 36 de ani, din municipiul Galaţi, solicitând un certificat de cazier judiciar, în vederea angajării.

Efectuând verificări, poliţiştii au constatat că bărbatul figura, în bazele de date ale poliţiei, ca fiind dat în urmărire internaţională. Pe numele său fusese emis un mandat european de arestare de către autorităţile italiene, având de executat o pedeapsă privativă de libertate de 6 ani pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism.

Persoana în cauză a fost reţinută de poliţişti şi, în cursul zilei de astăzi (n.r. - vineri, 17 ianuarie 2020), a fost prezentată magistraţilor Curţii de Apel Galaţi, care au emis un mandat de arestare provizorie, în vederea extrădării.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, într-un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor.

Cu această ocazie, la domiciliul unui bărbat, de 45 de ani, din comuna Lieşti, judeţul Galaţi, poliţiştii au găsit o puşcă de vânătoare, calibrul 12, având seria ştearsă, armă letală supusă autorizării, precum şi 22 de cartuşe, calibrul 12, muniţie letală, acestea fiind deţinute fără drept de persoana în cauză.

Bărbatul le-a declarat poliţiştilor că ar fi achiziţionat arma de la un cetăţean moldovean, în urmă cu trei ani, şi în tot acest timp a păstrat-o la domiciliu, cunoscând că este supusă autorizării.

Acesta este cercetat acum sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor, fiind reţinut de poliţişti, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, şi urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Lieşti cu propunere de arestare preventivă.

VIDEO mai jos!

Având în vedere confirmarea recentă a unor focare de influenţă aviară înalt patogenă H5N8 în Comunitatea Europeană (Polonia, Ungaria, Slovacia, etc.), dar mai ales, confirmarea în România, în judeţul Maramureş, la o fermă de găini ouătoare, în localitatea Seini, în data de 14 ianuarie 2020, a gripei aviare, la solicitarea prefectului judeţului Brăila, Cătălin Boboc, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) a convocat, joi, 16 ianuarie 2020, la sediul instituţiei, o întâlnire cu operatorii economici din sectorul industrial de creştere a păsărilor de pe teritoriul judeţului Brăila, în vederea informării şi instruirii acestora, cu privire la evoluţia bolii în comunitatea europeană şi în ţara noastră, recunoaşterea cazurilor de influenţă aviară, a măsurilor de biosecuritate în exploataţiile comerciale precum şi a măsurilor ce se impun în caz de aparaţie a bolii.

Cu toate că, în judeţul Brăila nu au fost semnalate suspiciuni de gripă aviară, în scop preventiv, pentru a se evita efectele nedorite ale unui focar de boală ca cel al virusului pestei porcine africane (PPA), Instituţia Prefectului Judeţul Brăila a solicitat DSVSA să dispună intensificarea măsurilor de monitorizare şi supraveghere a păsărilor domestice din sistemul gospodăresc şi cel din fermele comerciale, cât şi a păsărilor sălbatice, pentru a preîntâmpina răspândirea acestei tulpini de influenţă aviară şi la alte specii din mediul silvatic, precum şi la păsările domestice. În acest sens, DSVSA Brăila a transmis în teritoriu (Consilii locale, AJVPS, Direcţia Silvică, AVPS private, ferme comerciale de păsări, medici veterinari), adrese, în scopul aplicării de măsuri de biosecuritate consolidate, precum şi de menţinere a unei stări de alertă ridicată, astfel încât să poată fi aplicate măsurile necesare de control la cea mai mică suspiciune referitoare la influenţa aviară. La acest moment, în judeţul Brăila funcţionează un număr de 7 exploataţii comerciale de păsări.

O familie din satul Negrea a alertat poliţia, şi făcut şi propriile căutări, după ce Tudorel Munteanu (foto mai jos), un cioban în vârstă de 45 de ani, este de negăsit de peste două luni de zile. Omul lucra ca şi cioban la o stână de lângă Schela.

vlcsnap 2020 01 16 14h34m42s452

Ultima oară mama bărbatului a vorbit cu el pe 14 noiembrie. „Mi-a spus că are nevoie să îi aducem haine, eu urma să i le duc, dar nu a spus când. A rămas că sună mai pe seară să ne spună când. Numai că nu a mai sunat. Mama mea l-a sunat pe proprietarul stânii şi acesta i-a spus că e plecat. A venit mama la mine speriată şi am sunat şi eu. M-am dus la stână, dar nu era nimeni aşa că l-am sunat pe proprietar iar şi ne-am întâlnit la el acasă. Mi-a spus că e şi el supărat că nu îl găseşte pe fratele meu şi că tocmai de la o căutare venise. Noi ca familie am căutat în fiecare zi, prin gropi, pe la stâni, nu am luat ipoteza că a fost omorât. A găsit poliţia telefonul şi cu hainele la stână“, a precizat Sorina Trandafir, sora bărbatului.

vlcsnap 2020 01 16 14h52m27s525

Mama ciobanului se aşteaptă la ce e mai rău, asta mai ales că niciodată fiul ei nu a lăsat să treacă o zi măcar fără să o sune la telefon când era plecat la stână. În plus, femeia a avut un vis rău chiar în seara în care fiul ei a dispărut. „L-am visat că venise acasă cu lucrurile de la stână şi era supărat, spunea că îi e rău şi că moare. Nu mă aştept la bine, dar măcar să aflu ce s-a întâmplat cu el“, spune Nicuţa Munteanu, mama bărbatului. Tatăl omului este însă sigur că fiul lui a murit şi că, cel mai probabil, a fost omorât. Proprietarul stânii şi ceilalţi ciobani susţin că bărbatul a plecat fără nicio explicaţie. Nu se certase cu nimeni, nu era un om care făcea scandal. A dispărut deodată de pe câmp. „De pe câmp a plecat. Nu am ştiut unde. Am căutat şi noi, dar degeaba. Ne-am dus la poliţie, a venit poliţia cu câini, a organizat cu oameni de la primărie, a făcut în zona căutări şi nu s-a dat de el. Nu ştim unde e. Ştim doar că a fost văzut în sat la magazine şi întreba când vine microbuzul, cred că voia să plece spre casă, spre Negrea“, spunea Constantin Ifrim, proprietarul stânii.

Poliţiştii îl caută, dar încă nu au niciun indiciu. Pe surse se pare că nici ajutorul câinilor de urmă nu ar fi contat, deoarece aceştia i-au pierdut urma omului printre culturi. „Poliţiştii au efectuat activităţile impuse în astfel de situaţii, inclusiv postarea datelor de identificare ale persoanei dispărute, cu acordul aparţinătorilor, pe site-ul Poliţiei Române, dar, până în prezent, bărbatul nu a fost găsit“, a precizat cms. şef Gabriela Costin, IPJ Galaţi.

Cruzime faţă de animale la Tîrgu Bujor, unde localnicii au găsit un câine care părea rănit grav în zona gurii. Câinele se afla în zona fostului tribunal din localitate, acolo sunt mai mulţi câini şi iniţial s-a crezut că animalul a fost rănit de un alt câine. Numai că odată adus la un medic veterinar s-a stabilit că bietul animal fusese împuşcat în gură cu alice. Asociaţia „Help Lăbuş“ a adus câinele la un cabinet medical din Galaţi, unde acum se fac eforturi pentru a salva animalul care are răni grave. Dacă va fi stabilizat va putea fi operat, dar operaţia de refacere este la fel de riscantă şi complicată. „Poliţiştii din oraşul Tîrgu Bujor s-au autosesizat în acest caz şi s-a deschis dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de uz de armă fără drept, rănirea şi schingiuirea unui animal“, a precizat cms. şef Gabriela Costin, IPJ Galaţi. Deocamdată nu se cunosc circumstanţele în care câinele a fost împuşcat.

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Atenţie, imagini care vă pot afecta emoţional!

În această dimineaţă, joi, 16 ianuarie 2020, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Politie Judeţean Tulcea, în colaborare cu poliţiştii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, jandarmii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea si poliţişti din cadrul Inspectoratului de Politie Judeţean Constanta, au procedat la efectuarea unui număr de 12 percheziţii domiciliare, fiind vizate locuinţele unor persoane bănuite de comiterea mai multor furturi din locuinţe, în cursul anului 2019, pe raza judeţelor Tulcea şi Constanţa.

VIDEO mai jos!

Sursa video: IPJ Tulcea

În această după-amiază, miercuri, 15 ianuarie 2020, în jurul orei 12.40, un echipaj de jandarmerie aflat în patrulare pe raza Secţiei 4 poliţie a observat o persoană care acosta trecătorii sub pretextul oferirii spre vânzare de produse de curăţenie şi de igienă corporală. Fiind întrebată de provenienţa bunurilor, persoana în cauză a precizat faptul că produsele au fost achiziţionate din Italia cu intenţia de a le vinde în oraşul de domiciliu, municipiul Galaţi.

Întrebată fiind dacă deţine acte care să-i confere dreptul de a face comerţ ambulant cât şi documente justificative care să dovedească provenienţa bunurilor, iniţial, persoana în cauză s-a încurcat în declaraţii, iar când i s-a spus că jandarmii vor aştepta aducerea documentelor, aceasta a recunoscut că nu posedă nici un fel de document solicitat de oamenii legii.

Pentru fapta sa, persoanei în cauză i-a fost aplicată sancţiunea contravenţională principală de 500 lei, conform prevederilor Legii 12/1990 pentru săvârşirea contravenţiei de comercializare de produse în loc nepermis, fără a avea preţ afişat şi documente legale de provenienţă, iar bunurile au fost confiscate.

VIDEO mai jos!

Marţi dimineaţă, 14 ianuarie 2020, în jurul orei 08.30, un accident rutier s-a produs pe D.J. 252, pe traseul Nicoreşti - Tecuci, accident în urma căruia o persoană a fost rănită. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că un bărbat, de 40 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Nicoreşti, din cauza ceţii, nu a observat o maşină rămasă în pană pe carosabil, intrând în impact cu aceasta şi provocând rănirea conducătorului auto, un bărbat, de 26 de ani. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Miercuri, 15 Ianuarie 2020 14:16

Lovit pe trecere de un şofer băut

În seara zilei de marţi, 14 ianuarie 2020, în jurul orei 19.20, un bărbat, din municipiul Galaţi, a condus autoturismul pe strada Prelungirea Brăilei şi, ajungând în dreptul unei treceri de pietoni, a surprins şi accidentat un bărbat, din aceeaşi localitate, care traversa regulamentar strada, pe marcajul pietonal. Victima a fost transportată la spital, rămânând internată pentru îngrijiri medicale. Conducătorul auto a prezentat, la testarea alcoolscopică, valoarea de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz, poliţiştii efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Miercuri, 15 Ianuarie 2020 14:03

Atacaţi cu cuţitul în curtea blocului

Poliţiştii brăileni au fost sesizaţi, acum două zile, că un bărbat ar fi atacat cu un cuţit mai multe persoane, care se aflau în curtea interioară a unui bloc de pe strada Anton Pann.

„Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului, unde i-au identificat pe trei brăileni, în vârstă de 33, 34 şi 42 de ani, care în urma unui conflict spontan cu un alt bărbat, ar fi fost loviţi de acesta cu un cuţit. În urma evenimentului, persoanele în cauză au fost transportate la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale. Ulterior, la sediul poliţiei s-a prezentat un brăilean, în vârstă de 46 de ani, bănuit de comiterea faptei, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila. Faţă de bărbat a fost luată măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore”, se arată în comunicatul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila.

Seara trecută (n.r. - marţi, 14 ianuarie 2020), bărbatul a fost prezentat instanţei de judecată, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, brăileanul fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Brăila.

Pagina 1 din 355