Maria ROMANIŢĂ

Maria ROMANIŢĂ

Vineri, 02 Decembrie 2022 10:43

Tir cu lactate răsturnat, noaptea trecută

Azi-noapte, în jurul orei 02:35, un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din judeţul Ialomiţa, în timp ce conducea un tir pe DE 584, plin cu lactate, dinspre localitatea Albina către Brăila, a lovit parapetul din beton ce separă sensurile de mers şi s-a răsturnat. Carosabil era umed. În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a şoferului, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. 

De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

O adolescentă de 15 ani a fost violată, ieri seară, în toaleta mall-ului de pe bdul George Coşbuc din municipiul Galaţi. Poliţiştii au fost anunţaţi prin apel la 112 şi când au ajuns la faţa locului au găsit-o pe fată care le-a povestit că fostul ei prieten ar fi tras-o cu forţa în grupul sanitar şi ar fi violat-o. Poliţiştii, în urma examinării medico-legale care a confirmat că fata prezintă leziuni specifice unui act de viol, au întocmit dosar penal şi au declanşat operaţiuni de căutare a făptaşului. 

”La data de 30 noiembrie 2022, la ora 19:12, Poliţia Galaţi a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că într-o toaletă din incinta unui mall, amplasat pe bulevardul George Coşbuc din municipiul Galaţi, o persoană are nevoie de ajutor. Poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie, ajunşi în scurt timp la faţa locului, au identificat o adolescentă, cu vârsta de 15 ani, care a declarat faptul că, în jurul orei 19:00, s-ar fi întâlnit întâmplător în zona toaletelor cu fostul ei prieten, care ar fi tras-o forţat într-un grup sanitar, unde ar fi constrâns-o, prin ameninţări cu acte de violenţă, să întreţină cu acesta, împotriva voinţei sale, un raport sexual normal. Cel care ar fi comis această faptă nu a mai fost gasit la faţa locului, însă poliţiştii au stabilit cu exactitate cine este persoana, un tânăr cu vârsta de 17 ani. A fost efectuată cercetarea la faţa locului, iar după examinarea medico legală a minorei, s-a stabilit că aceasta prezintă leziuni ce pot data din ziua în care a fost reclamată fapta. A fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de viol, iar cercetările au fost preluate de poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Galaţi sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, fiind desfăşurate activităţi în vederea depistării adolescentului bănuit de comiterea acestei fapte şi a luării masurilor legale ce se impun”, a transmis IPJ Galaţi.

În fiecare an, pe data de 30 noiembrie, când se prăznuieşte Sfântul Andrei, ocrotitorul Galaţiului, moaştele sfântului sunt scoase pe un catafalc în faţa Catedralei, spre închinare. Anul acesta, Înalt Preasfinţia Sa, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian Crăciun, a adus pentru credincioşii din Galaţi şi împrejurimi şi odoarele Sfântului Paisie de la Neamţ.

Chiar dacă au aşteptat la rând câteva ore bune, pelerinii au venit cu speranţa că sfinţii îi vor ajuta să treacă peste problemele care îi măcină în fiecare zi. Ei au trecut cu bine şi peste frigul pătrunzător pe care l-au îndurat la aşteptarea la coadă şi cu ajutorul ceaiului cald oferit de seminarişti. Moaştele celor doi sfinţi rămân spre închinare şi pe data de 1 decembrie, dar manifestările dedicate zilei Sfântului Andrei s-au încheiat joi noapte.

Recent, a avut loc un concurs naţional care are drept scop inovarea în domeniul alimentar, subiect despre care Monitorul de Galaţi a relatat AICI. Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi a reuşit să câştige mai multe premii. „Acest eveniment s-a desfăşurat online, organizat de Fundaţia Dan Voiculescu, facultatea noastră şi universitatea noastră este partener şi coorganizator al acestui eveniment. În cadrul acestui eveniment, facultatea noastră a participat cu şapte lucrări, şapte prezentări. Au fost prezentări de produs şi, de asemenea, am avut o prezentare în cadrul conferinţelor INOVALIMENT, o secţiune aparte a acestei manifestări care reuneşte specialişti, experţi în domeniu din ţară şi străinătate. Subiectul principal este sectorul alimentar, alimente sustenabile, alimente pentru generaţiile actuale şi cele viitoare. Din cele şapte lucrări cu care a participat facultatea noastră, patru au fost premiate. Am câştigat marele premiu pentru inovaţie, este vorba despre o abordare integrată referitoare la prelucrarea fructelor de măceş. Apoi pe secţiunea de biotehnologie, Marina Picurov, doctorandă, a câştigat premiul întâi cu un ingredient revoluţionar, se numeşte tribiotic, pentru că reuşeşte să reunească într-o singură formulă mai multe componente de efecte benefice. Premiul întâi la categoria alimente funcţionale, tot facultatea noastră l-a câştigat, prin Oan Nistor, lector, cu un produs, un jeleu obţinut din suc de struguri din soiul Băbească Neagră. Am câştigat şi premiul doi la secţiunea alimente sustenabile, unde Daniela Serea, doctorandă, a câştigat foarte multe aprecieri cu o bere în care a încercat să îmbunătăţească proprietăţile funcţionale şi de culoare prin valorificarea pieliţei din struguri roşii”, a declarat Nicoleta Stănciuc, profesor Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi.
Prin prelucrarea inovativă a fructului de măceş, marele premiu, s-au creat mai multe produse. „Am obţinut patru variante de produs de tip jeleu, nouă ne place mai mult numele de marmeladă, în care am variat concentraţia de zahăr, astfel încât să avem şi produse fără zahăr. Apoi ne-am gândit la copii şi am obţinut un suc de măceşe cu pulpă, numai că produsul e astringent şi am zis să îl cuplăm cu alt suc natural şi am obţinut diverse variante de cupajare cu suc de mere. O altă variantă, merge în zona supliment alimentar, am valorificat pulpa de măceş cu inoculare cu o bacterie probiotică, astfel încât să obţinem un ingredient care să nu fie valoros doar prin conţinutul de polifenoli, carotenoide, culoare, dar să aducă şi un plus de bacterie probiotică. Deci, trei produse din fructul de măceş. Lucrarea face parte dintr-o teză de disertaţie, lucrarea a fost elaborată de Adina Teodorescu, absolventă al unui program de master din cadrul facultăţii”, a mai precizat Nicoleta Stănciuc. VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos!

Caravana SMURD „Fii Pregătit!” şi Centrul mobil de pregătire a populaţiei îi aşteaptă pe gălăţeni, pe 29 şi 30 noiembrie, în parcarea Shopping City.
În cele două zile, între orele 10.00 şi 17.00, gălăţenii sunt aşteptaţi la cursuri de prim ajutor şi prevenţie, organizate gratuit de instructorii si voluntarii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu” al judeţului Galaţi.
Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România - cutremure, inundaţii, incendii - şi modul în care populaţia se poate pregăti pentru a le face faţă.
Centrul mobil are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor.
De asemenea, Centrul mobil de instruire a populaţiei pentru răspuns la situaţii de urgenţă este dotat cu echipamente inteligente ce simulează diverse situaţii de urgenţă, folosind scenarii pentru prevenirea incendiilor, tehnologii de recunoaştere a pericolelor şi efecte multimedia.
Obiectivul acestor sesiuni de instruire este de a cultiva în rândul cetăţenilor comportamente preventive, scopul fiind acela de a reduce numărul de accidente care au loc în locuinţe.
Caravana „Fii pregătit!” - Centrul mobil de pregătire a populaţiei este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi care a fost susţinut de Fundaţia pentru SMURD.

Luni, 28 Noiembrie 2022 12:23

Maşini incendiate intenţionat la Brăila

În noaptea trecută, la ora 00.35, Detaşamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu două autoturisme aflate într-o parcare pe str. Bărăganului din municipiul Brăila.
La sosirea echipajelor la locul intervenţiei incendiul se manifesta cu flacără la compartimentul motor şi habitaclul unui autoturism şi la compartimentul motor, habitaclu şi portbagaj la cel de-al doilea. Cele două autoturisme sunt ale aceluiaşi proprietar.
Au ars cele două autorurisme, unul în proporţie de 50% şi cel de-al doilea în proporţie de 90%. A fost afectat un al treilea autoturism, aflat lângă cele două autoturisme, la care s-a degradat partea laterală stânga spate a acestuia.
Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost acţiunea intenţionată sau din culpă a condiţiilor de generare a incendiul de o persoană neidentificată la locul intervenţiei.
Incendiul a fost lichidat la ora 01.05 şi nu s-au înregistrat victime.

La Galaţi a început sărbătoarea Sfântului Andrei, primul act al manifestărilor dedicate patronului spiritual al Galaţiului fiind întâmpinarea moaştelor Sfântului Paisie de la Neamţ şi procesiunea până la catedrala arhiepiscopală. Mii de gălăţeni şi preoţi din toată Arhiepiscopia Dunării de Jos au venit în centrul oraşului, iar apoi au mers în procesiune până la catedrala arhiepiscopală. 

După liturghie, sfintele moaşte ale sfântului Paisie, aduse de la Neamţ, sfânt de origine ucraineană şi ale Sfântului Andrei, aflate la Galaţi, vor fi scoase spre închinare credincioşilor în faţa catedralei arhiepiscopale. În acest an manifestările dedicate Sfântului Andrei sunt mai deosebite deoarece se împlinesc 30 de ani de când acesta este patronul spiritual al oraşului Galaţi.

Incendiul de la Vânători a fost lichidat, dar un echipaj la Detașamentul de Pompieri Galați va rămâne la fața locului, pentru supraveghere, până duminică dimineață.

Intervenția pompierilor a fost extrem de dificilă din cauza vântului, făcările extinzându-se și la un imobil învecinat, dar și la o anexă dintr-o a treia gospodărie.

Pompierii gălățeni au lucrat aproximativ 11 ore pentru stingerea incendiului, dar și pentru protejarea locuințelor din învecinătate.

Au ars 4 corpuri de clădire principale și mai multe anexe, însumând aproximativ 5.000 mp, cu bunurile din interior, electrocasnice, instalații electrice, textile, diverse acte și corpuri de mobilă.

Au fost salvate trei locuințe, care se învecinau cu restaurantul de la care a pornit incendiul. Nu au fost înregistrate victime.

Cauza probabilă a producerii incendiului: efectul termic al curentului electric (scurt circuit la o ladă frigorifică aflată în bucătăria restaurantului), transmit pompierii gălățeni.

Despre incendiul de proporții izbucnit de dimineață la restaurantul Hanul Vânătorului din localitatea gălățeană Vânători, Monitorul de Galați a relatat AICI

 

UPDATE 16.00: 4 clădiri au ars în urma incendiului de la Vânători. Detalii AICI!

..............................................................................

UPDATE ora 10.00: 15 persoane s-au autoevacuat. În prezent incendiul este localizat, se lucrează la lichidare. Au fost suplimentate forțele din teren cu 2 autospeciale de la Secția de Pompieri Galați, o autocisterna de 9 tone, 2 autospeciale de la combinatul Liberty și 23 de oameni din tura liberă.

..............................................................................

Restaurantul Hanul Vânătorului din localitatea Vânători, judeţul Galaţi arde din temelii. La restaurantul de pe DN 26 se manifestă un incendiu violent care s-a extins şi la o casă din vecinătate. La această oră (6.30) acţioneaza 4 autospeciale de stins incendii, o autoscară, o autospecială de descarcerare şi echipajul SMURD tip B2 de la Detaşamentul de Pompieri Galaţ, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Galaţi. Se pare că nu sunt victime.

 
Vineri, 25 Noiembrie 2022 12:35

Bătaie între eleve de liceu la Brăila

Astăzi, 25 noiembrie 2022, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila - Biroul Proximitate s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că ieri, 24 noiembrie 2022, în jurul orelor 14.00, o tânără, în vârstă de 15 ani, din Brăila, elevă a unui liceu de pe raza municipiului Brăila, aflându-se în zona adiacentă a unei alte instituţii de învăţământ de pe raza municipiului, ar fi lovit o elevă a acestei unităţi şcolare, în vârstă de 15 ani, din Brăila.
A fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovirea sau alte violenţe.
Reprezentanţii Biroului Siguranţa Şcolară şi ai Biroului Proximitate se vor deplasa la unităţile de învăţământ din care fac parte elevele implicate în eveniment pentru relaţionarea cu conducerea acestora şi efectuarea de activităţi specifice în vederea prevenirii unor astfel de incidente.

MEGA DARKNET MARKET | Мега даркнет маркет ссылка

Новая интернет-площадка MEGA по продаже веществ запрещённых на территории РФ. Все товары на МЕГА ДАРКНЕТ МАРКЕТ оплачиваются в BTC, покупки полностью безопасны и анонимны. Заходите на MEGA DARKNET MARKET, чтобы совершить свою первую покупку прямо сейчас! МЕГА ДАРКНЕТ МАРКЕТ ССЫЛКА MEGA.SB В ДАННЫЙ МОМЕНТ ЯВЛЯЕТСЯ ТОПОВОЙ ПЛОЩАДКОЙ НА ТЕРРИТОРИИ СНГ.

https://rnega.sb

https://rnega.store

https://mega-dark-market.com

Mega mega sb darknet

мега даркнет маркет ссылка на сайт mega555wzzyfqxxhiicyflj4b3itzypbd7yen374spceeh2yk5tk4uid.onion Даркнет (Darknet) — это особый интернет, который недоступен для обычных пользователей. Большинство людей не знают, что такое Даркнет и как там можно что-то купить. На самом деле это не совсем так. Мега наполнен всеми запрещенными товарами которые можно найти в даркнете

МЕГА ДАРКНЕТ МАРКЕТ

Мега даркнет маркет обновленная и перспективная площадка всея русского даркнета.

mega sb зеркало

Даркнет маркет Мега Вам больше не потребуются все новые зеркала , потому что отныне ты знаешь, где найти самый лучший товар и по самым привлекательным ценам. Крупнейший в мире магазин закрыт.

mega sb market

Мега единственная страница в клирнете это mega sb поэтому остиригайтесь других названий.

mega sb darknet market

Мега darknet это лучший магазин маркет в сети по продаже запрещенных товаров!(через TOR browser) / (через Тор) / (онион браузер) Маркетплейс

мега onion

MEGA ONION - Правильная ссылка МЕГА онион Mega зеркало – это ресурс, позволяющий пользователям безопасно оформить заказ. За счет уникального функционала, клиенты получают возможность купить товар

mega даркнет

MEGA DARKNET MARKET ДАЕТ ПОЛЬЗОВАТЕЛЯМ ВОЗМОЖНОСТЬ НАЙТИ ССЫЛКИ НА ВХОД MEGA.SB И ПОЛУЧИТЬ ДОСТУП К ШИРОКОМУ КАТАЛОГУ ОНЛАЙН ТОВАРОВ ДОСТУПНЫХ ДЛЯ ПОКУПКИ В ДАРКНЕТЕ С ВОЗМОЖНОСТЬ ОПЛАТЫ В КРИПТОВАЛЮТАХ ТАКИХ КАК - БИТКОЙН, МАНЕРО И ЮСДТ. БЛАГОДАРЯ БЫСТРОЙ ПОДДЕРЖКЕ ПОЛЬЗОВАТЕЛЕЙ НА ПЛОЩАДКЕ MEGA DARKNET MARKET ДОСТУПЕН ХОРОШИЙ СЕРВИС, А ТАКЖЕ СПИСОК ЗЕРКАЛ ДЛЯ АВТОПОДБОРА НАЖМИ НА ССЫЛКУ.

после блокировки оригинального MEGA DARKNET MARKET2WEB|MEGA DARKNET MARKET площадка. Но если Вы только постигаете данный процесс, у нас на сайте.

mega сайт даркнет

Опять не работает сайт и зеркало ? Так не теряй ни минуты! Забудь про официальный список зеркал магазина – переходи в стабильно работающий

mega торговая площадка даркнет

Сайт Mega.sb не работает сегодня сентябрь 2022? Не получается залогиниться? Не открывается сайт, не грузится, не доступен или глючит - ответы здесь..

mega даркнет маркет

Вас приветствует совершенно новая версия даркнет площадки Мега – в данный момент самая перспективная площадка русского даркнета! Ссылка для доступа через .

mega sb даркнет

MEGA - Даркнет маркет · Что такое Mega? · Дизайн площадки Mega · Товары на Mega · Хоть внешне площадка выглядит совсем не презентабельно и кажется, что ее делал

mega даркнет ссылка

Доступ к MEGA DARKNET MARKET|мега с телефона или ПК давно уже не новость. Здесь представлены официальные ссылки и зеркала, после блокировки оригинального

mega магазин даркнет

ГДЕ КЛАД? НАДЕЖНЫЙ ДАРКМАРКЕТ. КУПИТЬ ЗАКЛАДКИ В ДАРКНЕТЕ. ОПЛАТА БИТКОИН, МОНЕРО, КИВИ.

мега ссылка тор

МоментальныЙ магазин МЕГА в тор. Рабочий список зеркал MEGA onion. Как зайти на МЕГА? Правильная ссылка MEGA в обход блокировки.

darknet официальный

Статья Даркнет (теневой интернет, DarkNet) , Хостинг-провайдеры даркнета, В Москве арестованы три человека, обвиняемые в продаже личных

ссылка на мегу через тор

Изначально закрытый код сайта, оплата в BTC и поддержка Tor-соединения - все это делает вас абсолютно невидимым. Инструкция пользователя

мега даркнет не работает

Не работает Mega Не открывается, не грузится, не доступен, лежит или глючит? то делать, если сайт MEGA недоступен? Если MEGA работает, однако вы не можете получить доступ к сайту или отдельной его странице, попробуйте одно из возможных решений: Кэш браузера. Чтобы удалить кэш и получить актуальную версию страницы, обновите в браузере страницу с помощью комбинации клавиш Ctrl + F5. Блокировка доступа к сайту Очистите файлы cookie браузера и смените IP-адрес компьютера. Антивирус и файрвол. Проверьте, чтобы антивирусные программы (McAfee, Kaspersky Antivirus или аналог) или файрвол, установленные на ваш компьютер - не блокировали доступ к MEGA.SB. DNS-кэш. Очистите DNS-кэш на вашем компьютере и повторите попытку доступа на сайт. Смотреть видео-инструкцию ↓ VPN и альтернативные службы DNS. VPN: например, мы рекомендуем NordVPN. Альтернативные DNS: OpenDNS или Google Public DNS. Плагины браузера. Например, расширение AdBlock вместе с рекламой может блокировать содержимое сайта. Найдите и отключите похожие плагины для исследуемого вами сайта. Сбой драйвера микрофона Быстро проверить микрофон: Тест Микрофона.

рабочая ссылка на мега даркнет

Рабочая даркнет ссылка МЕГА – свежее зеркало. С помощью официальной ссылки мега можно обойти ограничения доступа

Pagina 1 din 595