Maria ROMANIŢĂ

Maria ROMANIŢĂ

Situaţia epidemiologică legată de circulaţia virusului gripal în judeţul Galaţi nu este deloc una liniştitoare, mai ales că de la începutul sezonului rece şi până acum au decedat trei persoane din cauza gripei. Erau persoane bolnave cronic care ar fi avut dreptul la vaccinare gratuită, dar nu s-au imunizat. Cum cea mai eficientă metodă de protecţie este vaccinarea şi cum dozele primite de la Ministerul Sănătăţii prin Direcţia de Sănătate Publică (DSP) sunt pe terminate s-a cerut o suplimentare a acestora. "Având în vedere situaţia actuală, Direcţia de Sănătate Publică a facut deja solicitare către Ministerul Sanătăţii pentru a primi peste 1.300 de doze de vaccin antigripal conform solicitărilor ferme făcute de către medicii de familie", a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi. În acest moment, în judeţul Galaţi, la medicii de familie mai sunt 280 doze de vaccin antigripal gratuit.
Reamintim că duminică, 20 ianuarie 2019, DSP Galaţi a confirmat cel de-al treilea deces din cauza gripei a cărui victimă este un gălăţean. Este vorba despre un bărbat de 68 de ani care nu fusese vaccinat şi suferea de numeroase afecţiuni ale aparatului respirator. Acesta a decedat, sâmbătă, 19 ianuarie 2019, la Spitalul de Urgenţă Galaţi din cauza unei gripe cu virus AH3. Primul gălăţean decedat din cauza gripei a murit în timp ce era internat la Spitalul de Boli Oncologice din Iaşi, al doilea caz, o femeie de 51 de ani, tot nevaccinată, a decedat la Spitalul de Urgenţă Galaţi, iar al treilea caz s-a înregistrat sâmbătă. De la primul deces cauzat de gripa, de pe 04 ianuarie, DSP Galaţi a recomandat spitalelor să îşi reducă programul de vizitare şi să restricţioneze accesul vizitatorilor pentru a limita cât mai mult transmitearea virusului. Măsura se ia în fiercare an după ce gripa începe să se manifeste şi să crească numărul celor bolnavi.

Citeşte pe aceeaşi temă şi:
- Gălăţean ucis de gripă
- Trei noi cazuri de gripă, unul mortal, în Galaţi

Poliţiştii gălăţeni au depistat duminică, 20 ianuarie 2019, patru bărbaţi aflaţi la volanul autoturismului, sub influenţa alcolului. Astfel, în jurul orei 03:00, poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Matca au oprit, pe D.J. 251B, în comuna Cerţeşti, un autoturism al cărui conducător auto, un bărbat de 28 ani, din municipiul Tecuci, a prezentat la testarea alcoolscopică o valoare de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Un alt conducător auto aflat sub influenţa alcoolului a condus autoturismul pe strada Alexandru Măcelaru din municipiul Galaţi, fiind depistat în jurul orei 08:00 de poliţiştii Biroului Rutier Galaţi. Tânărul de 24 ani a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot în municipiul Galaţi, pe strada Brăilei, un bărbat de 53 ani a condus autoturismul şi, fiind testat alcoolscopic, a rezultat că se afla sub influenţa alcoolului, aparatul etilotest înregistrând valoarea de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cel de-al patrulea şofer depistat la volan sub influenţa alcoolului a fost un bărbat de 43 ani, valoarea înregistrată de aparatul etilotest, în cazul acestuia, fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, efectuând verificări cu privire la bărbatul în cauză, poliţiştii au constatat că pe numele lui exista un mandat de executare a pedepsei privative de libertate de 4 ani şi 3 luni, pentru comiterea infracţiunii de contrabandă cu ţigări, emis în data de 28 decembrie 2018 de Tribunalul Galaţi. În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Poliţiştii Biroului Rutier Galaţi au fost sesizaţi duminică, 20 ianuarie 2019, cu privire la producerea unui accident rutier, în localitate. Din primele verificări a rezultat că un bărbat de 54 ani, din municipiul Galaţi, a condus autoturismul pe strada Cezar şi, la intersecţia cu strada Traian, nu a respectat semnificaţia indicatorului "Oprire", intrând în coliziune cu un autoturism care circula regulamentar, pe drumul prioritar. În urma impactului, vehiculele au fost avariate şi conducătorul auto din cel de-al doilea a fost rănit, dar nu a necesitat internarea în spital. Poliţiştii efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii Serviciului Rutier Galaţi au oprit în trafic duminică, 20 ianuarie 2019, pe D.J. 254A, în comuna Tudor Vladimirescu, un autoturism la volanul căruia au constatat că se afla un tânăr de 18 ani, din localitate, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma verificărilor a rezultat că maşina i-a fost încredinţată de proprietarul acesteia, un bărbat de 36 ani, acesta cunoscând că tânărul nu este posesor de permis de conducere. Poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane despre care se ştie că nu posedă un astfel de document.

Luni, 21 Ianuarie 2019 14:35

Zeci de tei furaţi cu căruţa, la Gohor

Poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Tecuci au desfăşurat zilele trecute o acţiune pe linie silvică şi, deplasându-se în extravilanul comunei Gohor, au depistat, într-o parcelă de pădure particulară, doi bărbaţi care tăiau şi încărcau într-un atelaj hipo, arbori esenţă tei. În căruţă au fost găsite 26 de trunchiuri de tei tăiaţi recent, cu lungimea între 3-4 m şi diametrul la cioată cuprins între 9-17 cm. Trunchiurile copacilor au fost ridicate în vederea confiscării, iar poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi furt de material lemnos.

Duminică, 20 Ianuarie 2019 15:32

Al treilea deces din cauza gripei, în Galaţi

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a confirmat un nou deces din cauza gripei, a cărui victimă este un gălăţean. Potrivit informaţiilor furnizate de către purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi, Liliana Iordăchescu, este vorba despre un bărbat de 68 de ani care nu fusese vaccinat şi suferea de numeroase afecţiuni ale aparatului respirator. Acesta a decedat, sâmbătă, 19 ianuarie 2019, la Spitalul de Urgenţă Galaţi din cauza unei gripe cu virus AH3. Este al treilea gălăţean decedat în acest sezon rece din cauza gripei. Primul gălăţean decedat din cauza gripei a murit în timp ce era internat la Spitalul de Boli Oncologice din Iaşi, al doilea caz, o femeie de 51 de ani, tot nevaccinată, a decedat la Spitalul de Urgenţă Galaţi, iar al treilea caz s-a înregistrat sâmbătă. De la primul deces cauzat de gripa, de pe 4 ianuarie, DSP Galaţi a recomandat spitalelor să îşi reducă programul de vizitare şi să restricţioneze accesul vizitatorilor pentru a limita cât mai mult transmitearea virusului. Măsura se ia în fiercare an după ce gripa începe să se manifeste şi să crească numărul celor bolnavi.

S-a întâmplat în această dimineaţă, în Micro 20, la biserica Sf. Paraschiva, chiar în zona unde gardul dădea spre cimitirul de lângă biserică. Trupul gol, ce atârna în gard, chiar lângă poartă, a fost găsit de mai mulţi oameni. Unul a şi recunoscut victima în persoana unui bărbat fără adăpost în vârstă de circa 50 de ani. ”Eu îl cunosc. Nu ştiu ce s-a întâmplat, era atârnat de gard şi dezbrăcat. Aşa l-am găsit dezbrăcat. Vara dormea pe băncile astea pe aici, prin parcuri, mai dormea şi pe la nişte prieteni. Mai obişnuia să şi bea”, a spus Rudolf Dodon, un bărbat care este un obişnuit al zonei bisericii unde a fost descoperit cadavrul. Alţi oameni din zonă, după ce au văzut cadavrul, nu excludeau o crima. ”Era un om spânzurat de un picior şi cu hainele acolo lângă el, lângă gard. Cred că a fost omorât azi noapte, că altceva nu avea ce să se întâmple, el singur nu avea cum să facă asta”, spunea un alt bărbat din zonă care venea la cantina bisericii şi a văzut cadavrul. Un echipaj medical SMURD a intervenit la faţa locului. ”Un echipaj SMURD a intervenit pentru un bărbat, care atârna de gardul unei biserici, îmbrăcat foarte sumar, aproape gol. Colegii mei au constatat decesul. Bărbatul se afla cu capul în jos, într-o poziţie destul de vicioasă. Probabil a murit din cauza traumatismului cranio-cerebral şi a traumatismului de coloană cervicală”, a declarat  dr. Angel Trifan, medic şef UPU-SMURD Galaţi. Poliştii au deschis dosar penal pentru moarte suspecta. Deocamdata nu ar avea date care sa duca spre o crimă, ci mai degrabă se bănuieşte că bărbatul a încercat să sară gardul, a rămas bloc, a încercat să se elibereze din haine ca să scape şi s-a lovit putermic în zona capului. Autopsia şi celelalte probe ce vor fi adunate în anchetă vor stabili dacă a fost vorba de accident sau crimă.

Pe strada Dogăriei din municipiul Galaţi, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate trei autoturisme, iar conducătorul auto vinovat de producerea acestuia a  părăsit locul faptei. Acesta a condus autoturismul dinspre strada Portului şi, la intersecţia cu strada Alexandru Moruzzi, a lovit, în spate, un autoturism care staţiona, după care, pierzând controlul volanului, a intrat în coliziune cu maşina care circula regulamentar din sensul opus de mers. Din incident a rezultat avarierea vehiculelor, precum şi rănirea unui bărbat de 32 ani care se afla la volanul autoturismului staţionat.
La câteva ore după ce conducătorul auto vinovat de producerea accidentului a părăsit locul faptei, poliţiştii l-au identificat, în persoana unui tânăr de 27 ani, verificările cu privire la acesta relevând faptul că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Fiind testat alcoolscopic, la momentul depistării, acesta a prezentat o valoare de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Accidentul a avut loc miercuri, 16 ianuarie a.c., în jurul orei 23.50. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi părăsirea locului accidentului, bărbatul în cauză fiind reţinut, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore. Instanţa a decis ca barbatul sa fie pus sub control judicar 60 de zile.

Doi gălăţeni, aflaţi în căutarea plăcerilor, au primit în schimb bătaie şi au rămas şi fără bani, telefoane şi alte bunuri pe care le aveau asupra lor. În fapt, pe data de 16 ianuarie a.c., ora 03.50, Secţia 2 Poliţie a fost sesizată, prin apelul de urgenţă 112, de doi bărbaţi de 42 şi 26 ani, din municipiul Galaţi, cu privire la faptul că, în aceeaşi noapte, în jurul orei 02.30, ar fi fost victimele unor persoane necunoscute care, folosind ameninţări şi violenţe, i-ar fi deposedat de bani şi bunuri.
Din cercetări a reieşit că cei doi, în urma unui anunţ postat pe un site de publicitate, ar fi contactat telefonic două persoane de sex feminin, cu intenţia de a întreţine cu acestea relaţii sexuale, contra cost. Odată ajunşi la adresa indicată de cele două, în locuinţa respectivă ar fi intrat trei tineri care, folosind acte de violenţă, ar fi deposedat victimele de suma de 930 lei, un telefon mobil, un ceas şi un lanţ din aur.
La scurt timp după comiterea faptei, poliţiştii i-au identificat pe prezumtivii autori, trei tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 23 ani şi două minore cu vârste de 15 şi 17 ani, aceştia fiind reţinuţi, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore. În cursul zilei de ieri, persoanele bănuite de comiterea faptei au fost prezentate instanţei, care a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile. În continuare, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie calificată şi lipsire de libertate în mod ilegal.

UPDATE: Marcel Tabac, bărbatul în vârstă de 36 de ani care a tâlhărit un pensionar în scara blocului, a ajuns astăzi, 19 ianuarie 2019, din arestul Poliţiei în faţa magistraţilor Judecătoriei Galaţi. ”Regret fapta. Am avut nevoie de bani ca să plec din ţară, nu aveam nici buletin", a spus Tabac. Magistraţii au decis să dea mandat de arestare preventiv pentru 30 de zile bărbatului suspectat de tâlhărie. Tabac spune că o parte a banilor i-a cheltuit şi alţii i-a dat de pomană.

..............................................................................................................

UPDATE: Bărbatul a fost depistat de un echipaj al Secției 2, in urma unei informații, într-o clădire dezafectată din Țiglina 1. Nu a opus rezistență. A fost încătușat și condus la sediul I.P.J.Galați. Va fi reținut 24 de ore și mâine va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. 

..............................................................................................................

Poliţiştii gălăţeni au făcut publice semnalmentele persoanei care a atacat luni, 14 ianuarie 2019, în cartierul Mazepa, un bătrân de 75 de ani, într-o scară de bloc. Atacatorul încă nu a fost prins, iar poliţiştii continuă să caute un bărbat de 36 ani, din municipiul Galaţi, cu următoarele semnalmente: înălţime - 1,75 m, greutate - 69 kg, constituţie atletică, păr şaten, drept, des, barbă, fără alte semne particulare. Persoanele ce pot oferi informaţii care să conducă la depistarea acestuia sunt rugate să sune la numărul unic de urgenţă – 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie. Bărbatul a fost dat şi în consemn la frontieră.
Reamintim că, în data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 11.00, un bărbat de 75 ani, din municipiul Galaţi, a fost victima unei infracţiuni de tâlhărie, fiind atacat de o persoană necunoscută, în scara blocului unde locuieşte şi deposedat, prin violenţă, de suma de 500 euro şi un telefon mobil.
Surse din cadrul anchetei afirmă că bărbatul s-ar numi Marcel Tabac şi a fost condamnat la 2 ani pentru o tâlhărie comisă în 2016, dar a ieşit mai devreme din detenţie graţie legii recursului compensator.
Se pare că bărbatul îşi făcae veacul prin zona Parfumul Teilor, zonă în care locuiesc şi rude ale acestuia. Vânzătoarele de la magazinele din împrejurimi susţin că individul este cunoscut ca fiind agresiv şi că au avut probleme cu el. O verişoară a bărbatului afirmă că nu l-a mai văzut în ultima vreme şi că se teme că acesta şi-ar fi putut pune capăt zilelor.

Citeşte şi Bătrân atacat de un recidivist în scara blocului

 

gang parfumul teilor

Pagina 1 din 282