Monitorul De Galati

Monitorul De Galati

Dezvoltarea şi diversificarea activităţii S.C. Mondo Computers S.R.L. prin crearea unei linii de fabricaţie a cablurilor de fibră optică

Mondo Computers S.R.L., în calitate de beneficiar, anunţă închiderea activităţilor proiectului ”Dezvoltarea şi diversificarea activităţii S.C. Mondo Computers S.R.L. prin crearea unei linii de fabricaţie a cablurilor de fibră optică”, cod MySMIS 104617.

Proiectul a fost implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile acordate prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2: ”Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici si mijlocii”, Prioritatatea de investiții 2.1 – Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri , Operațiunea ”Consolidarea poziției pe piață a IMM-urilor în domeniile competitive identificate în SNC si PDR-uri”, ”Schema de ajutor de minimis pentru sprijinirea dezvoltarii microîntreprinderilor în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020”.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea și diversificarea activității MONDO COMPUTERS S.R.L., prin crearea unei linii de fabricaţie a cablurilor de fibră optică, fapt ce va conduce la consolidarea poziției pe piată. În urma implementarii proiectului au fost create trei noi locuri de muncă, din care unul pentru persoane cu dizabilitati.

Perioada de implementare a proiectului este de 29 de luni, respectiv între data de 01.08.2016 şi data de 31.12.2018, aceasta cuprinzând și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea contractului de finanțare. Data începerii activităților după semnarea contractului de finanțare a fost 01.02.2018. Proiectul este implementat în Municipiul Galați, Str. Constantin Brâncoveanu nr. 29, și are o valoare totală de 1.323.875,01 lei, din care finanţarea nerambursabilă acordată din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 890.000,00 lei.

Pentru informaţii suplimentare despre proiect, vă rugăm să contactaţi S.C. Mondo Computers S.R.L. la tel. 0744999952, fax 0236310339, e-mail: mondorin@mondocomputers.ro, persoană de contact POPA Gigi-Dorin – administrator.

Date de contact: Galaţi, str. Barboşi, nr. 55, bloc K1, sc. 2, et. 4, ap. 58
tel. 0744999952, fax 0236310339, e-mail: mondorin@mondocomputers.ro

Durerea de a pierde un părinte este de multe ori accentuată de problemele întâmpinate de gălăţeni cu actele ce trebuie întocmite la înhumarea persoanei decedate. Din momentul în care Consiliul Local al municipiului Galaţi a aprobat, în luna mai 2018, Regulamentul de organizare şi funcţionare şi Caietul de sarcini pentru serviciul de administrare a cimitirelor din municipiul Galaţi, gălăţenii care deţin locuri de veci sunt revoltaţi de noile reguli prevăzute în noul regulament. Ba mai mult de atât, un cititor şi colaborator al cotidianului nostru, Ioan Tănasă, consideră că o parte din prevederile noului regulament sunt ilegale, dar şi imorale. Redăm în cele ce urmează nemulţumirile acestuia:

”Nu de mult a murit şi mama şi, când s-o aşezăm lângă tata, am constatat că dreptul acesta mi-era interzis. Cu ajutorul câtorva înjurături şi al câtorva prieteni am reuşit s-o îngrop, totuşi, după ce am cumpărat, încă odată, paturile care mi-au fost furate din mormânt (dar ce gălăţean nu ştie asta?) şi-am şperţuit nişte gropari. După ce am făcut un car de formalităţi administrative, financiare şi religioase şi am semnat un pătul de acte, care m-au convins să nu mai mor niciodată, am ajuns să constat, a nu ştiu câta oară, că aleşii noştri din consiliul local, nu numai că ne-au furat voturile, dar s-au constituit într-o bandă de hoţi care ne jefuiesc pe faţă. O să mă întrebaţi ce-i nou în asta şi-am să vă răspund că noutatea constă în faptul că s-au extins în lumea cealaltă şi ne jefuiesc morţii. Mă dusei la SRL-ul care administrează cimitirele în numele Consiliului Local (cum, naiba, să fie un srl? poate analizează Curtea de Conturi) şi aflai că dreptul meu de a moşteni concesiunea locului de veci unde mi-am înmormântat părinţii, cu toate actele notariale şi prevederile legale, a devenit praf şi pulbere. Apropo de SRL, întrebările care se pun logic sunt: Care-i sursa de profit? Cine sunt beneficiarii profitului? Cum se obţine un profit din vânzarea domeniului public propriilor proprietari? Cine sunt asociaţii privaţi şi ce capital au adus? De ce Administraţia cimitirelor SRL şi nu Societatea de îngrijire a cimitirelor SRL (Aministrarea domeniului public fiind o atribuţie a Consiliului local ce nu poate fi delegată)? şi lista rămâne deschisă. Mi s-a spus că, în baza unei HCL... bandit, care nu mi s-a arătat, eu trebuie să fac un nou act de concesiune pe durată de 25 de ani şi să plătesc, încă odată, această concesiune plătită sau obţinută cu scutire legală de părinţii mei. Când am spus că nu este corect şi că în speţa mea este vorba de moştenirea unui drept şi nu de crearea unuia nou mi s-a spus că se ştie, dar că aleşii locali vor altminteri, că-i mare nevoie de bani. Pentru cine? Mă băieţi, tata a fost veteran de război, dacă pricepeţi voi cum vine asta, adică a participat în războiul mondial, nu l-a văzut prin filme ca voi şi patria lui l-a recompensat cu un loc de veci «pe perioadă nelimitată». Adică are el voie să se odihnească, în pământul pe care l-a apărat, veşnic, sub crucea aceea de piatră, cu mama mea alături.
Să vă dovedesc de ce sunteţi infractori:
- actul normativ de care vorbiţi este ilegal pentru că nu contrazice numai legile ţării, ci şi principiile generale ale dreptului!
- aţi auzit de principiul neretroactivităţii legii (tempus regit actum), care-i înfiinţat de dreptul iulian pe vremea când romanii mai vieţuiau pe pământ? Adică, mai pe înţelesul vostru, actele reglementează prezentul şi viitorul şi nu pot dispune pentru trecut!
- aţi auzit că un drept se transmite succesoral aşa cum a fost el constituit şi nu prin crearea unuia nou şi alterat?
- ştiaţi, cu siguranţă, că nu este necesară încheierea unui nou act de concesiune pentru un drept transmis succesoral, pentru ca nu ne schimbăm, la moartea unui părinte, actele de dobândire a imobillelor sau ale maşinii şi predecesorii voştri în breaslă, aşa au procedat cu actele pe care vreţi să le faceţi dispărute. Dar ăia nu erau angajaţii unui SRL, ci ai primăriei!
- cu siguranţă că vă este familiar faptul că, încercarea de a forţa o persoană să plătească sume nedatorate se numeşte înşelăciune, dar v-a mers de atâtea ori că nici nu vă mai pasă!
- ştiaţi că faptul că sunteţi mulţi şi înşelaţi tocmai pe cei care v-au ales, vă face un grup infracţional organizat?
- ŞTIAŢI CĂ CEA MAI MARE INFRACŢIUNE A VOASTRĂ, ÎN AFARĂ DE ACEEA DE A VĂ FI NĂSCUT, ESTE CĂ FURAŢI DREPTUL PĂRINŢILOR NOŞTRI LA ODIHNA VEŞNICĂ?
Dacă nu ştiaţi v-o spun eu căci, din nefericire, aveţi şi voi părinţi care vor ajunge să aibă osemintele împrăştiate de câini, după moarte, că de osemintele voastre nu-mi pasă. NU mă adresez consilierilor locali care au semnat actul, ci părinţilor, vecinilor şi celor care-i cunosc cu rugămintea de a-i trata cu dispreţul cu care ne tratează ei morţii noştri dragi, pentru că eu am despre părinţii mei impresia că au fost cei mai buni oameni din lume, chiar dacă ei îi consideră nişte simpli cetăţeni. Veterani sau neveterani, mai culţi sau mai puţin culţi, mai duri sau mai blânzi, părinţii noştri ar trebui să aibă parte de respectul cuvenit, nu de dispreţul unor profanatori de morminte. Cocoţaţi acolo în lumea voastră aveţi impresia că nu veţi răspunde pentru faptele voastre, dar eu sper că DNA va lua în seamă supărarea mea şi a celor ca mine şi, analizând legalitatea faptelor voastre, va ajunge la concluzia care o prevede legea penală, iar dacă nu ei, atunci, cu siguranţă Dumnezeu va şti ce trebuie făcut. Eu pot, doar, să ajung la concluzia ca mi-aş fi dorit să aveţi părinţi de acelaşi sex, căci eu vă respect mamele care s-au chinuit să vă dea naştere, pentru ca voi să le faceţi de ruşine. Cu asemenea oameni în fruntea obştii nu-i de mirare de ce principala spaimă este pesta porcină”.

Cum vede problema Bogdan Ardean, directorul Gospodărire Urbană SRL

Dacă locurile de veci mai sunt sau nu ”de veci” ne explică directorul societăţii care are în administrare cimitirele din Galaţi:
”Există doar două situaţii în care actul de concesiune rămâne pe termen nelimitat, respectiv atunci când titularul îşi schimbă numele şi titularul este în viaţă sau în momentul în care se face partaj voluntar. De exemplu, ai un loc dublu de 7,5 metri şi se doreşte ca unul să fie pe numele soţiei şi unul pe numele soţului. Iar ca şi facilitate pentru moştenitori, singura facilitate este că nu mai plăteşte concesiunea încă o dată, dar termenul se schimbă. În România nu există concesiune pe termen nelimitat, aceasta este stabilită prin lege la maxim 49 de ani. Art. 20, alin. 1, pct. a din Regulament zice că locurile de înhumare, se atribuie, în folosinţă, în condiţiile legii şi ale prezentului Regulament, prin act de concesiune: pe termen limitat de 7 ani sau 25 de ani, iar la art. 32 din acelaşi Regulament spune aşa: Dobândirea locurilor de înhumare prin succesiune legală şi testamentară este scutită de plata tarifelor pentru o nouă concesiune. Deci prin acest articol noi îl scutim de plata taxelor, dar se schimbă actul de concesiune din nelimitat în 7 sau 25 de ani, după cum optează fiecare”, ne-a declarat directorul general al Gospodărire Urbană SRL, Bogdan Ardean.

Cine are dreptate şi cine nu şi dacă prevederile Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciului de administrare a cimitirelor din municipiul Galaţi în ceea ce priveşte dreptul de concesiune moştenit cu termen nelimitat sau limitat sunt legale, nu vor putea stabili decât instanţele atunci când un gălăţean se va hotărâ să-şi caute dreptatea la Tribunal.

SC AEG Commissioning SRL, în calitate de Beneficiar, implementează proiectul ”Creșterea competitivității SC AEG Commissioning SRL prin achiziția de echipamente performante”, cod SMIS 110163, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2: ”Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiții 2.1: “Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri”.

Autoritate de Management:  Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice

Organism Intermediar: Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud – Est.

Valoarea totală a proiectului este de 665,354.30lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 506,774.00lei.

Obiectivul principal al proiectului constă în creșterea competitivității SC AEG Commissioning SRL prin realizarea unui nou produs inovativ si al unui nou proces.

Proiectul prevede achiziționarea de echipamente performante de ultimă generație și crearea a unui nou loc de muncă în cadrul societății.

Perioada de implementare a proiectului: 01.02.2017 - 28.02.2020. 

Informații suplimentare se pot obține la: ing. Robert Vrînceanu, director de proiect, telefon: 0749106622, e-mail: robert.vrinceanu@aegcom.eu, www.aegcom.eu, adresa: Municipiul Galați, Str. Ing. Anghel Saligny nr. 124, Bl. 6B, Ap.21.

Se spune că românii iubesc drumețiile cu rucsacul în spate la munte. Cum vine weekend-ul își fac planuri rapide să evadeze 2-3 zile în zone montane. Cele mai apreciate destinații sunt Predeal, Pârâul Rece, Sinaia, Bușteni, Poiana Brașov și altele. Cu bani obținuți prin credite super-rapide pot călători unde doresc, se pot caza la o cabană sau chiar la un hotel de lux.

Românii iubesc natura, aerul curat și sunt dornici să frecventeze stațiunile montane. Cum au puțin timp liber și dacă vremea este frumoasă, pleacă să facă drumeții. În țara noastră sunt numeroase regiuni ideale pentru mișcare în aer liber, trasee care se parcurg pe jos în natură. În multe locuri deosebite, chiar și pe culmile montane mai înalte, potecile sunt marcate cu semne turistice special pentru a putea face drumeții.

babele

Click pe poza!

România este chiar un paradis pentru călători, pentru cei care vor să facă plimbări pe jos, să cunoască natura în orice anotimp al anului. Mulți dintre turiști merg pe potecile înguste din păduri, în locuri cu peisaje uimitoare, pe trasee marcate, se mută de la o cabană la alta. În general, lucrurile nu sunt complicate, traseele între cabane sunt marcate, iar ofertele de cazare peste noapte sunt avantajoase. Pentru a avea bani de excursii românii fac credite nebancare și astfel au posibilitatea de a-și cumpăra echipamentul de camping și suveniruri de la localnici. Sunt zone unde întâlnesc tarabe cu artizani care vând diferite obiecte interesante realizate de ei acasă și alte chilipiruri.

Întotdeauna când decideți să mergeți la munte este bine să obțineți informații actualizate cu privire la starea vremii. În anumite perioade din an sunt ploi abundente și nu este indicat să mergeți la munte. Nu mai spun de perioada iernii când ninge foarte mult. Chiar și pasionații de schi trebuie să fie informați în legătură cu starea zăpezii pe pârtiile de schi.

poza 2

Activitățile în aer liber sunt accesibile pentru români. Ei se pot bucura de natură în peisajul montan atât timp cât vremea este blândă și frumoasă. Specialiștii spun că orice turist care iubește să facă drumeții trebuie să știe cum să se comporte în condiții schimbătoare din munți. Este importantă cunoașterea a câtorva reguli privind munții deoarece, după cum se știe, vremea pe culmile montane se poate schimba rapid. Sunt perioade când e soare și cer senin, iar după câteva ore constați cu mirare că se apropie furtuna.

Lucruri importante pentru siguranță, când pleci în excursie pe munte:

 • Orice turist trebuie să aibă o busolă, mâncare, apă, îmbrăcăminte potrivită și alte lucruri necesare atunci când pleacă pe munte.
 • De asemenea trebuie să aibă o hartă pentru a-și planifica traseele pe care le va face și distanțele.
 • În picioare trebuie să poarte bocanci, acest lucru nu este exagerat, este chiar o necesitate.
 • De asemenea, poate avea o trusă de prim ajutor și haine groase care să izoleze corpul împotriva vântului și a ploii.
 • Ochelarii de soare pentru protecția ochilor de radiațiile ultraviolete nu trebuie să lipsească.
 • Mâncarea trebuie să fie bogată în calorii.
 • Cortul, sacul de dormit și câteva ustensile de gătit sunt de asemenea necesare.
 • Toate lucrurile se pun într-o pungă de plastic și abia apoi în rucsac.

poza 3

Click pe poza!

Foarte important este și faptul că nimeni nu trebuie să plece pe munte de unul singur. Mult mai bine este să fie în grup sau împreună cu prietenii. Cea mai bună perioadă a anului pentru trasee montane este vara. De asemenea toamna este foarte frumos, pentru că natura oferă un peisaj de vis, munții sunt acoperiți de păduri într-o paletă impresionantă de culori. Primăvara natura renaște, iar iarna este anotimpul preferat de schiori.

Comisia Europeană a răspuns astăzi, miercuri, 04 iulie 2018, la o interpelare scrisă a eurodeputatului Siegfried Mureşan (PPE/PNL) în care spune că se va asigura că noul cumpărător al ArcelorMittal Galaţi nu va închide combinatul siderurgic.

„După ce compania ArcelorMittal şi-a anunţat intenţia de a vinde combinatul siderurgic din Galaţi, am adresat o interpelare scrisă în data de 17 mai Comisiei Europene cu privire la această tranzacţie. Am întrebat atunci Comisia ce poate face astfel încât să nu aibă loc restructurări ale activităţii combinatului care să ducă la pierderi de locuri de muncă sau chiar la închiderea fabricii. Astăzi am primit un răspuns oficial din partea Comisiei Europene, semnat de comisarul european pentru Competiţie, Margrethe Vestager, în care spune că se va asigura că noul cumpărător este capabil să continue funcţionarea combinatului pe termen lung şi că vânzarea către un cumpărător care ar avea în vedere închiderea fabricii nu este o soluţie acceptabilă. În plus, ca urmare a stimulentelor financiare pe care ArcelorMittal ar urma să le acorde viitorului cumpărător, sunt încrezător nu doar că nu se vor pierde locuri de muncă, ci că ar putea fi create unele noi”, a declarat astăzi eurodeputatul Siegfried Mureşan după primirea răspunsului din partea Comisiei.

Răspunsul oficial al comisarului european pentru Competiţie, Margrethe Vestager, în numele Comisiei Europene:

„Ca parte a angajamentelor asumate, ArcelorMittal nu trebuie să închidă activele de producţie, ci mai degrabă să le vândă unui/unor nou/noi cumpărător(i), care dispun(e) de expertiza necesară şi de stimulente pentru a continua să le exploateze în calitate de concurent viabil pentru ArcelorMittal.

În ceea ce priveşte procedura, ArcelorMittal are responsabilitatea de a face o propunere oficială privind un cumpărător. Totodată, procedura prevede că, în acest caz, Comisia trebuie să aprobe cumpărătorul pe care ArcelorMittal îl propune. Astfel, Comisia este în măsură să se asigure că acest cumpărător îndeplineşte o serie de criterii predefinite, menite să garanteze că dispune de stimulente adecvate pentru a continua funcţionarea combinatului. Cumpărătorul va trebui să demonstreze Comisiei că dispune de capacitate şi stimulente pentru a exploata combinatul pe termen lung. Cu alte cuvinte, vânzarea combinatului către un cumpărător care ar avea în vedere închiderea sa nu ar fi o soluţie acceptabilă.

Ca parte a angajamentului, ArcelorMittal a convenit, de asemenea, să rezerve pentru cumpărător resurse financiare substanţiale, care nu pot fi utilizate decât pentru finanţarea noilor investiţii în combinatul de la Galaţi. ArcelorMittal s-a angajat să plaseze suma în contul de garanţie, în beneficiul noului cumpărător. Cumpărătorul va alege ce investiţii va face. Cu toate acestea, noul cumpărător va putea accesa această sumă numai pentru investiţii privind extinderea producţiei de la Galaţi.

Deciziile de investiţii specifice vor fi luate în cele din urmă de către noul cumpărător, însă ArcelorMittal este obligat din punct de vedere juridic să pună la dispoziţie această sumă. Pe baza testului său de piaţă privind angajamentele propuse, Comisia consideră că această sumă va oferi un stimulent suficient pentru ca viitorul cumpărător să investească în combinat.”

SC REDANS SRL, în calitate de Beneficiar, implementează proiectul ” Creșterea competitivității SC REDANS SRL prin achiziția de utilaje performante”, cod SMIS 111058, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2: ”Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiții 2.1: “Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri”.

Autoritate de Management:  Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice

Organism Intermediar: Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud – Est.

Valoarea totală a proiectului este de 597.240,01 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 501.024,61 lei.

Obiectivul principal al proiectului constă în creșterea competitivității SC REDANS SRL prin mărirea productivității departamentului de cercetare si dezvoltare.

Proiectul prevede achiziționarea de echipamente performante de ultimă generație și crearea a unui nou loc de muncă în cadrul societății.

Perioada de implementare a proiectului: 12.06.2018 - 28.02.2020. 

Informații suplimentare se pot obține la: dr. ing. Mihai CRISTEA, director de proiect, telefon: 0731644758, e-mail: info@redans.eu, www.redans.eu, adresa: Municipiul Galați, Str, Saturn Nr. 18, Bl. B3, Ap. 64.

S.C. AGATUR S.R.L., în calitate de Beneficiar,  implementează proiectul „CONSTRUIRE HOTEL PRIN MODERNIZARE, DEMOLARE PARTIALA SI EXTINDERE CLADIRE EXISTENTA (C1)”, cod MySMIS 110123, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2: ”Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiţii 2.2: “Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor”.

Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Fondurilor Europene în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud – Est, în calitate de Organism Intermediar.

Valoarea totală a proiectului este de 10.091.627,83 lei, din care valoarea sumei nerambursabile este de 4.509.379,00 lei.

Obiectivele proiectului sunt:

Obiectivul general îl reprezintă îmbunătățirea competitivității economice prin creșterea productivității muncii la S.C. AGATUR S.R.L., în sectorul competitiv identificat în Strategia Națională de Competitivitate (Anexa 2, cod CAEN 5510 Hoteluri și alte facilități de cazare similare).

Obiectiv specific nr. 1: Diversificarea activității societății prin prestarea de servicii turistice;

Obiectiv specific nr. 2: Creșterea numărului de locuri de muncă cu 17 angajați, în anul I după implementarea proiectului;

Obiectiv specific nr. 3: Crearea unei campanii de informare, publicitate și promovare eficientă.

Durata de implementare a proiectului este 01.04.2016 – 29.04.2021

Informaţii suplimentare se pot obţine la: S.C. AGATUR S.R.L.

S.C. ANA SOFT S.R.L., cu sediul în Municipiul Galați, Str. Saturn nr. 10, Bloc B2, ap. 52, Județul Galați derulează, începând cu data de 06.06.2018, proiectul „CREȘTEREA COMPETITIVITĂȚII ECONOMICE PRIN EXTINDERE ȘI DOTARE VILĂ TURISTICĂ LA SC ANA SOFT SRL DIN LOCALITATEA GALAȚI, JUDEȚUL GALAȚI ”, cod SMIS 114003. Proiectul este finanțat prin Regio - Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2 „Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiții 2.2 - „Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de productie și dezvoltarea serviciilor”.S.C. ANA SOFT S.R.L., cu sediul în Municipiul Galați, Str. Saturn nr. 10, Bloc B2, ap. 52, Județul Galați derulează, începând cu data de 06.06.2018, proiectul „CREȘTEREA COMPETITIVITĂȚII ECONOMICE PRIN EXTINDERE ȘI DOTARE VILĂ TURISTICĂ LA SC ANA SOFT SRL DIN LOCALITATEA GALAȚI, JUDEȚUL GALAȚI ”, cod SMIS 114003. Proiectul este finanțat prin Regio - Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2 „Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiții 2.2 - „Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de productie și dezvoltarea serviciilor”.Autoritatea de Management: Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Organismul Intermediar: Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est. Valoarea totală a proiectului este de 2.237.658,80 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 1.343.672,51 lei. Proiectul se implementează în Municipiul Galati, Județul Galati, până cel târziu în data de 31.12.2019. Obiectivul general al proiectului propus de SC Ana Soft SRL este creșterea competitivității economice prin extinderea bazei tehnico-materiale și creșterea volumului serviciilor prestate cât și achiziționarea dotărilor și echipamentelor performante, inovative și eficiente energetic care să asigure deopotrivă calitatea și functionalitatea complexă a structurii de primire turistică. Rezultatul așteptat este consolidarea poziției în piața turismului urban modern. Detalii suplimentare puteţi obţine de la: Nume persoană contact: Ana-Maria Savin Funcţie: Administrator Tel. 0742499650, Fax.0336401119 E-mail: anamariagasca@gmail.com

În această săptămână a trecut de votul Camerei Deputaţilor un proiect de lege eminamente liberal prin care ajutoarele sociale vor putea fi acordate doar persoanelor care se află în imposibilitate temporară sau permanentă de a efectua o activitate remunerată. Este un proiect iniţiat de colegii mei din ALDE, care s-au bătut în Parlament pentru ca el să fie adoptat: Alexandru Băişanu, Constantin Avram, Florică Calotă, Dumitru Lovin şi Marius Surgent. Mă bucur că proiectul iniţiat de ALDE a beneficiat de sprijinul unui număr semnificativ de parlamentari, chiar şi din rândul partidelor de opoziţie.
Proiectul de lege prevede modificarea şi completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat. În proiectul iniţiat de colegul meu, deputatul ALDE, Alexandru Băişanu, şi lucrat în detaliu cu echipa din care face parte şi gălăţeanca noastră Sabina Cosca, se precizează, printre altele, că refuzul unui loc de muncă oferit atrage încetarea dreptului la ajutorul social. De asemenea, persoanele care se vor dovedi a munci fără forme legale îşi pierd dreptul la ajutorul social.
Am văzut prin localităţile prin care am mers persoane în putere, apte şi capabile să sprijine şi să contribuie activ la creşterea nivelului de trai şi a bunăstării generale, persoane care pot urni munţii, dar care, din păcate, preferă să stea pe baza ajutorului social şi pe spatele contribuabililor, să petreacă timpul liniştiţi şi confortabil la birtul din sat, la umbră şi să aştepte luna să treacă şi ajutorul social să vină. Personal, nu pot fi de acord să încurajăm această atitudine. România trebuie să fie o ţară care să-i sprijine pe cei care sunt apţi de muncă să se încadreze într-o activitate sau în câmpul muncii, iar măsuri în acest sens au tot apărut. De asemenea, nu poţi să primeşti bani de la stat şi tu să nu-ţi plăteşti taxele, aşa cum o fac toţi ceilalţi cetăţeni responsabili. Sunt oameni care nu au nicio activitate, nu muncesc absolut deloc şi primesc astfel de beneficii în detrimentul cetăţenilor oneşti şi responsabili care au muncit o viaţă întreagă şi acum unii dintre aceştia primesc 500 – 600 de lei pensie.
Deşi persoanele care primesc ajutor social şi pot munci se plâng de lipsuri şi sărăcie, mulţi dintre aceştia, refuză constant când li se oferă oportunitatea unor locuri de muncă, preferând să primească şi să trăiască din ajutoare sociale de la stat şi poate, din când în când, să lucreze „cu ziua” dacă au chef, creând un dezechilibru major în piaţa muncii şi neîncredere în rândul angajatorilor, antreprenoriatului şi investitorilor. Aceşti cetăţeni preferă orice alte variante în afară de a presta o activitate contractuală, remunerată. De multe ori sunt încurajaţi şi de autorităţile locale, inclusiv de primari, să fie dependenţi de ajutorul social, să îi poată avea votanţi siguri!
A venit momentul ca în România fiecare cetăţean să primească venituri în funcţie de activitatea şi munca pe care o depune. Evident că această lege nu se referă la cei care sunt cetăţeni cu nevoi speciale, aceştia trebuie ajutaţi. Ceilalţi, cei capabili de muncă, trebuie să fie încurajaţi să desfăşoare o activitate în câmpul muncii. Vreau să fiu cât se poate de clar: asistenţa socială nu înseamnă ca statul, ca noi toţi să suportăm povara unor cetăţeni care nu vor să muncească, fără să se gândească însă că acei bani vin de fapt din buzunarul semenilor lor care trag pe brânci pentru banii pe care îi câştigă. Asistenţa socială înseamnă ca noi toţi sa îi ajutăm pe cei cu adevărat marginalizaţi sau care au şanse mai mici de a se integra în societate, cei aflaţi în situaţia de a avea nevoie de contribuţia şi sprijinul societăţii, al semenilor.
În România există un necesar foarte mare de forţă de muncă activă, dar lipsesc oamenii care să dorească să fie activi, să muncească. Consider că noi toţi trebuie să contribuim activ la schimbarea mentalităţii, în sensul în care să acordăm o atenţie mai mare încurajării muncii.

Transurb S.A. anunta publicul calator ca, in conformitate  cu Hotararea Consiliului Local nr. 252/26.04.2018, incepand cu data de 18.06.2018, mijloacele de transport public local de calatori vor circula dupa programul de transport aprobat pentru perioada vacantelor scolare, respectiv dupa urmatorul program:

Autobuze si troleibuze:

In zilele de luni pana vineri:

 • Traseul 9: Cimitir Sf. Lazar – Gara CFR:in intervalul orar 5.00 – 23.00 circula 2 autobuze din 30 in 30 min. Prima plecare din Tig. III este la ora 05.00 si ultima la ora22.24, iar di Gara CFR prima plecare este la ora 05.00 si uktima la ora 23.20
 • Traseul 10: Cartier D. Cantemir – DAMEN: in intervalele orare: 5.00 – 7.00; 9.00 – 22.30 circula cate 2 autobuze din 48 in 48 min, iar in intervalele orare: 7.00 – 9.00 circula cate 4 autobuze din 24 in 24 minute. Prima plecare din D. Cantemir este la ora 05.00 si ultima la ora 22.36 iar din Damen prima plecare este la ora ora 05.00 si ultima la ora 22.36
 • Traseul 11: Micro 13 – P-ta Centrala: in intervalele orar 5.00 – 07.00; 18.00 – 20.00 circula 6 autobuze din 13 in 13 minute, in intevalul orar 07.00-18.00 circula 8 autobuze din 10 in 10 minute iar in intervalul 20.00-23.00 circula 4 autobuze den 20 in 20 minute. Prima plecare din Micro 13 este la ora 05.06 si ultima plecare la ora 22.39. din P-ta Centrala prima plecare este la ora 05.06 si ultima plecare este la ora 22.39
 • Traseul 12: P-ta Centrala – Metro: in intervalul orar 5.00 – 18.00 circula 2 autobuze din 35 in 35 min iar in intervalul 18.00-22.30 circula un autobuz la 70 min. Prima plecare din P-ta Centrala este la ora 5.17 iar ultima la ora 22.12. Prima plecare din Metro este la ora 5.17 iar ultima la ora 23.15.
 • Traseul 13: P-ta Centrala – Bazinul Nou (Agrogal) in intervalul orar 5.00 – 18.00 circula 2 autobuze din 30 in 30 min. iar in intervalul 18.00 – 22.30 circula un autobuz la 60 min. Prima plecare din P-ta Centrala este la ora6.00 iar ultima la ora 20.00. de la bazinul nou prima plecare este la ora 6.30 iar ultima la ora 20.30.
 • Traseul 14: Micro 40 – Drum Centura – Micro 19: in intervalul orar 5.00 – 20.00 circula un singur autobuz din 60 in 60 min. Prima plecare din Micro 40 este la ora 6.30 iar ultima este la ora 19.30. Din Micro 19 prima plecare este la ora 7.00 iar ultima la ora 20.00.
 • Traseul 15: P-ta Centrala –Gara CFR: in intervalul orar 5.00 – 22.30 circula 1 autobuz din 50 in 50 min; Prima plecare din P-ta Centrala este la ora 5.20 iar ultima este la ora 21.10. Din Gara CFR prima plecare este la ora 5.45 iar ultima la ora 21.35.
 • Traseul 16: P-ta Centrala – Reg. 11 Siret -Trecere Bac: in intervalul orar 5.00 – 20.00 circula un singur autobuz din 60 in 60 min.Prima plecare din P-ta Centrala este la ora 6.20 iar ultima este la ora 19.45. De la trecere Bac prima plecare este la ora 6.50 iar ultima plecare la ora 20.15.
 • Traseul 17: Cartier D. Cantemir – Metro: in intervalele orare 5.00 – 07.00 si 09-22.30 circula 2 autobuze din 50 in 50 min iar in intervalul orar 07.00-09.00 circula 4 autobuze din 25 in 25 min. Prima plecare din D. Cantemir este la ora 5.22 iar ultima la ora 22.02. Din Metro prima plecare este la ora 05.22 iar ultima la ora 22.02.
 • Traseul 18: Micro 13 – Bariera Traian: in intervalele orare 5.00 – 7.00 si 18.00 – 22.30 circula cate 4 autobuze din 24in 24min.; in intervalele orare 7.00 – 18.00 circula 6 autobuze din 16 in 16 min.Prima plecare din Micro 13 este la ora 05.05 iar ultima la ora 22.17 Prima plecare din Bariera Traian este la ora 05.05 iar ultima la ora 22.17
 • Traseul 19: Complex Siretul – Reg. 11 Siret -  Gradina Publica: : in intervalele orare 5.00 – 07.00 si 09.00-22.30 circula 2 autobuze din 30 in 30 min. iar in intervalul 7.00-9.00 circula 4 autobuze din 15 in 15 min. Prima plecare din Complex Siretul este la ora 05.15, iar ultima la ora 22.15 Prima plecare de la Gradina Publica este la ora 05.15, iar ultima la ora 22.15
 • Traseul 20: Complex Siretul – Gara CFR: in intervalul orar 5.00 – 23.00 circula 2 autobuze din 30 in 30 min. Prima plecare din Complex Siretul este la ora 05.05 iar ultima la ora 22.35 Prima plecare de la Gara CFR este la ora 05.05 iar ultima la ora 23.20
 • Traseul 22: Micro 40 – Reg. 11 Siret – Gara CFR: In intervalele orare 5.00 – 07.00 si 09.00-22.30 circula 2 autobuze din 40 in 40 min. iar in intervalul 7.00-9.00 circula 4 autobuze din 20 in 20 min. Prima plecare din Micro 40 este la ora 05.00 iar ultima la ora 22.20. Prima plecare de la Gara CFR este la ora 05.00 iar ultima la ora 22.20
 • Traseul 23: Carrefour – Bd. G. Cosbuc – Auchan: in intervalul orar 5.00 – 22.30 circula 2 autobuze din 40 in 40 min. Prima plecare din Carrefour este la ora 05.18 iar ultima la ora 22.38 Prima plecare de la Auchan este la ora 05.18 iar ultima la ora 22.38.
 • Traseul 24: Carrefour – Micro 39 – str. N. Leonard – Damen : in intervalul orar 5.00 – 22.30 circula 4 autobuze din 24 in 24 min. Prima plecare din Carrefour este la ora 05.12 iar ultima la ora 22.24 Prima plecare de la Damen este la ora 05.12 iar ultima la ora 22.24
 • Traseul 25: Carrefour – Cartier Filesti: in intervalul orar 5.00 – 20.00 circula un singur autobuz din 60 in 60 min.Prima plecare de la Carrefour este la ora 6.00 iar ultima la ora 21.00. Prima plecare de la Filesti este la ora 5.30 iar ultima la ora 20.30
 • Traseul 26: Micro 13 – Gara CFR: In intervalele orare 5.00 – 07.00 si 09.00-23.00 circula 2 autobuze din 30 in 30 min. iar in intervalul 7.00-9.00 circula 4 autobuze din 15 in 15 min. Prima plecare din Micro 13 este la ora 05.00 iar ultima la ora 22.30. Prima plecare de la Gara CFR este la ora 05.00 iar ultima la ora 23.20
 • Traseul 27: Cartier D. Cantemir – Str. Stadionului – Parc CFR: in intervalul orar: 5.00 –18.00 circula 4 autobuze din 24 in 24 min iar in intervalul 18.00-22.30 circula 2 autobuze din 48 in48 min. Prima plecare din D. Cantemir este la ora 5.14 iar ultima plecare la ora 22.12. Prima plecare de la Parc CFR este la ora 5.14 iar ultima plecare la ora 22.12.
 • Traseul 28: Micro 19 – str. Oltului – Bariera Traian: : in intervalul orar: 5.00 –18.00 circula 8 autobuze din 13 in 13 min iar in intervalul 18.00-22.30 circula 6 autobuze din 17 in 17 min. Prima plecare din Micro 19 este la ora 5.00 iar ultima plecare la ora 22.33. Prima plecare de la Bariera Traian este la ora 5.00iar ultima plecare la ora 22.33
 • Traseul 29: Micro 19 – Reg. 11 Siret – Gara CFR: In intervalele orare 5.00 – 07.00 si 09.00-23.00 circula 2 autobuze din 40 in 40 min. iar in intervalul 7.00-9.00 circula 4 autobuze din 20 in 20 min. Prima plecare din Micro 19este la ora 4.56 iar ultima la ora 22.16. Prima plecare de la Gara CFR este la ora 4.56 iar ultima la ora 23.20.
 • Traseul 31: Micro 19 – Gara Barbosi: in intervalul orar 5.00 – 22.30 circula 1 autobuz din 30 in 30 min. Prima plecare din Micro 19 este la ora 5.00 iar ultima la ora 22.30. Prima plecare din barbosi este la ora 5.15 iar ultima la ora 22.45.
 • Traseul 34: Micro 13 – INTFOR: in intervalul orar 5.00 – 22.30 circula 2 autobuze din 35 in 35 min. Prima plecare din Micro 13 este la ora 5.00 iar ultima la ora 22.30. Prima plecare din Intfor este la ora 5.00 iar ultima la ora 22.30.
 • Traseul 35: P-ta Centrala – Metro: : in intervalul orar 5.00 – 18.00 circula 2 autobuze din 30 in 30 min iar in intervalul 18.00 - 22.30 circula un autobuz la 60 min.Prima plecare din P-ta Centrala este la ora 5.15 iar ultima la ora 22.15. Prima plecare din Metro este la ora 5.15 iar ultima la ora 23.15.
 • Traseul 36: Comat – Gara CFR: in intervalul orar 5.00 – 23.00 circula 2 autobuze din 32 in 32 min. Prima plecare din Comat este la ora 5.16 iar ultima la ora 22.20. Prima plecare din Gara CFR este la ora 5.16 iar ultima la ora 23.20.
 • Traseul 102: Micro 19 – Gradina Publica: : in intervalul orar: 5.00 –18.00 circula 8 troleibuze din 10 in 10 min iar in intervalul 18.00-22.30 circula 6 troleibuze din 13 in 13 min. Prima plecare din Micro 19 este la ora 5.06 iar ultima plecare la ora 22.33. Prima plecare de la Gradina Publica este la ora 5.00 iar ultima plecare la ora 22.33
 • Traseul 104: Tiglina III – Gradina Publica: in intervalele orare 5.00 – 07.00 si 09.00-22.30 circula 2 troleibuze din 36 in 36 min. iar in intervalul 7.00-9.00 circula 4 troleibuze din 18 in 18 min. Prima plecare din Tiglina III este la ora 05.18 iar ultima la ora 22.06. Prima plecare de la Gradina Publica este la ora 05.18 iar ultima la ora 22.06.
 • Traseul 105: Micro 19 – Gradina Publica: : in intervalele orar 5.00 – 07.00 circula 6 autobuze din 13 in 13 minute, in intevalul orar 07.00-18.00 circula 8 autobuze din 10 in 10 minute iar in intervalul 20.00-22.30 circula 4 autobuze den 20 in 20 minute. Prima plecare din Micro 19 este la ora 05.03 si ultima plecare la ora 22.23. Prima plecare de la Gradina Publica este la ora 05.03 si ultima plecare este la ora 22.23.

In zile de sambata – duminica si sarbatori legale:

 • Traseul 9: Cimitir Sf. Lazar – Gara CFR: in intervalul orar 5.00 – 23.00 circula 2 autobuze din 30 in 30 min.Prima plecare din Tig. III este la ora 05.00 si ultima la ora22.24 iar di Gara CFR prima plecare este la ora 05.00 si ultima la ora 23.20
 • Traseul 10: Cartier D. Cantemir – INTFOR – Damen:
 • in intervalul orar 5.00 – 22.30 circula 2 autobuze din 48 in 48 min. Prima plecare din D. Cantemir este la ora 05.00 si ultima la ora 22.36 iar din Damen prima plecare este la ora ora 05.00 si ultima la ora 22.36
 • Traseul 11: Micro 13 – P-ta Centrala. : in intervalele orare 5.00 – 7.00 si 18.00-22.30 circula 4 autobuze din 20 in 20 min.iar in intervalul 7.00-18.00 circula 6 autobuze din 13 min in 13 min. Prima plecare din Micro 13 este la ora 5.06 iar ultima plecare la ora 22.06. Prima plecare de la P-ta Centrala este la ora 5.06 iar ultima plecare la ora 22.06
 • Traseul 12: P-ta Centrala – Metro: in intervalele orare 5.00 – 7.00 si18.00-22.30 circula 1 autobuz din 70 in 70 min iar in intervalul 7.00-18.00 circula 2 autobuze din 35 in 35 min. Prima plecare din P-ta Centrala este la ora 5.17 iar ultima la ora 22.12. Prima plecare din Metro este la ora 5.17 iar ultima la ora 23.15.
 • Traseul 13: P-ta Centrala – Agrogal-Bazinul Nou: in intervalele orare 5.00 – 7.00 si18.00-20.30 circula 1 autobuz din 60 in 60 min iar in intervalul 7.00-18.00 circula 2 autobuze din 30 in 30 min. Prima plecare din P-ta Centrala este la ora 7.00 iar ultima la ora 20.00. de la Bazinul Nou prima plecare este la ora 7.30 iar ultima la ora 20.30.
 • Traseul 14: Micro 40 – Drum Centura – Micro 19: : in intervalul orar 5.00 – 20.00 circula un singur autobuz din 60 in 60 min. Prima plecare din Micro 40 este la ora 6.30 iar ultima este la ora 19.30. Din Micro 19 prima plecare este la ora 7.00 iar ultima la ora 20.00.
 • Traseul 15: P-ta Centrala – INTFOR: in intervalul orar 5.00 – 22.30 circula 1 autobuz din 50 in 50 min; Prima plecare din P-ta Centrala este la ora 5.20 iar ultima este la ora 21.10. Din Gara CFR prima plecare este la ora 5.45 iar ultima la ora 21.35.
 • Traseul 16: P-ta Centrala – Reg. 11 Siret -Trecere Bac: in intervalul orar 5.00 – 20.00 circula un singur autobuz din 60 in 60 min.Prima plecare din P-ta Centrala este la ora 6.20 iar ultima este la ora 19.45. De la trecere Bac prima plecare este la ora 6.50 iar ultima plecare la ora 20.15.
 • Traseul 17: Cartier D. Cantemir – Metro: : in intervalul orar 5.00 – 22.30 circula 2 autobuze din 50 in 50 min; . Prima plecare din D. Cantemir este la ora 5.22 iar ultima la ora 22.02. Din Metro prima plecare este la ora 05.22 iar ultima la ora 22.02.
 • Traseul 18: Micro 13 – Bariera Traian in intervalul orar 5.00 – 20.00 circula 4 autobuze din 24 in 24 min iar in intervalul 20.00-22.30 circula 2 autobuze din 48 in 48 min. Prima plecare din Micro 13 este la ora 05.03 iar ultima la ora 21.51 Prima plecare din Bariera Traian este la ora 05.03 iar ultima la ora 21.51.
 • Traseul 19: Complex Siretul – Reg. 11 Siret -  Gradina Publica: in intervalul orar 5.00 – 22.30 circula 2 autobuze din 30 in 30 min. . Prima plecare din Complex Siretul este la ora 05.15 iar ultima la ora 22.15 Prima plecare de la Gradina Publica este la ora 05.15 iar ultima la ora 22.15
 • Traseul 20: Complex Siretul – Gara CFR: in intervalul orar 5.00 – 23.00 circula 2 autobuze din 30 in 30 min. Prima plecare din Complex Siretul este la ora 05.05 iar ultima la ora 22.35 Prima plecare de la Gara CFR este la ora 05.05 iar ultima la ora 23.20
 • Traseul 22: Micro 40 – Reg. 11 Siret – Gara CFR: : in intervalul orar 5.00 – 23.00 circula 2 autobuze din 40 in 40 min. Prima plecare din Micro 40 este la ora 05.00 iar ultima la ora 22.20 Prima plecare de la Gara CFR este la ora 05.00 iar ultima la ora 23.20
 • Traseul 23: Carrefour – Bd. G. Cosbuc – Auchan: in intervalele orare: 5.00 – 22.30 circula 2 autobuze din 40 in 40 minut iar in intervalul 13.00 – 18.00 circula 4 autobuze din 20 in 20 minute. Prima plecare din Carrefour este la ora 05.18 iar ultima la ora 22.38 Prima plecare de la Auchan este la ora 05.18 iar ultima la ora 22.38.
 • Traseul 24: Carrefour – Micro 39 – str. N. Leonard – Damen :in intervalul orar 5.00 – 22.30 circula 2 autobuze din 48 in 48 min. Prima plecare din Carrefour este la ora 05.12 iar ultima la ora 22.00. Prima plecare de la Damen este la ora 05.12 iar ultima la ora 22.00.
 • Traseul 25: Carrefour – Cartier Filesti: : in intervalul orar 5.00 – 20.00 circula un singur autobuz din 60 in 60 min.Prima plecare de la Carrefour este la ora 6.00 iar ultima la ora 21.00. Prima plecare de la Filesti este la ora 5.30 iar ultima la ora 20.30
 • Traseul 26: Micro 13 – Gara CFR: in intervalul orar 5.00 – 23.00 circula 2 autobuze din 30 in 30 min. Prima plecare din Micro 13 este la ora 05.00 iar ultima la ora 22.30. Prima plecare de la Gara CFR este la ora 05.00 iar ultima la ora 23.20.
 • Traseul 27: Cartier D. Cantemir – Str. Stadionului – Parc CFR: : in intervalul orar 5.00 – 22.30 circula 2 autobuze din 48 in 48 min. Prima plecare din D. Cantemir este la ora 5.14 iar ultima plecare la ora 22.02. Prima plecare de la Parc CFR este la ora 5.14 iar ultima plecare la ora 22.02.
 • Traseul 28: Micro 19 – str. Oltului – Bariera Traian : in intervalul orar: 5.00 –18.00 circula 8 autobuze din 13 in 13 min iar in intervalul 18.00-22.30 circula 6 autobuze din 17 in 17 min. Prima plecare din Micro 19 este la ora 5.00 iar ultima plecare la ora 22.33. Prima plecare de la Bariera Traian este la ora 5.00iar ultima plecare la ora 22.33
 • Traseul 29: Micro 19 – Reg. 11 Siret – Gara CFR: in intervalul orar 5.00 – 23.00 circula 2 autobuze din 40 in 40 min. . Prima plecare din Micro 19este la ora 4.56 iar ultima la ora 22.16. Prima plecare de la Gara CFR este la ora 4.56 iar ultima la ora 23.20.
 • Traseul 31: Micro 19 – Gara Barbosi: : in intervalul orar 5.00 – 22.30 circula 1 autobuz din 30 in 30 min. Prima plecare din Micro 19 este la ora 5.00 iar ultima la ora 22.30. Prima plecare din barbosi este la ora 5.15 iar ultima la ora 22.45.
 • Traseul 34: Micro 13 – INTFOR: in intervalul orar 5.00 – 22.30 circula 2 autobuze din 35 in 35 min. Prima plecare din Micro 13 este la ora 5.00 iar ultima la ora 22.30. Prima plecare din Intfor este la ora 5.00 iar ultima la ora 22.30.
 • Traseul 35: P-ta Centrala – Metro: in intervalele orare 5.00 – 7.00 si18.00-22.30 circula 1 autobuz din 60 in 60 min iar in intervalul 7.00-18.00 circula 2 autobuze din 35 in 35 min. Prima plecare din P-ta Centrala este la ora 5.15 iar ultima la ora 22.15. Prima plecare din Metro este la ora 5.15 iar ultima la ora 23.15.
 • Traseul 36: Comat – Gara CFR: in intervalul orar 5.00 – 23.00 circula 2 autobuze din 32 in 32 min. Prima plecare din Comat este la ora 5.16 iar ultima la ora 22.20. Prima plecare din Gara CFR este la ora 5.16 iar ultima la ora 23.20.
 • Traseul 102: Micro 19 – Gradina publica: in intervalele  orare 5.00 – 7.00 si 18.00-22.30 circula 6 troleibuze din 13 in 13 min.iar in intervalul 7.00-18.00 circula 8 troleibuze din 10 min in 10 min. Prima plecare din Micro 19 este la ora 5.06 iar ultima plecare la ora 22.33. Prima plecare de la Gradina Publica este la ora 5.00 iar ultima plecare la ora 22.33
 • Traseul 104: Tiglina III – Gradina Publica: in intervalul orar 5.00 – 22.30 circula 2 troleibuze din 36 in 36 min. Prima plecare din Tiglina III este la ora 05.18 iar ultima la ora 22.06. Prima plecare de la Gradina Publica este la ora 05.18 iar ultima la ora 22.06.
 • Traseul 105: Micro 19 – Gradina Publica: : in intervalele  orare 5.00 – 7.00 si 18.00-22.30 circula 4 autobuze din 20 in 20 min.iar in intervalul 7.00-18.00 circula 6 autobuze din 13 min in 13 min. Prima plecare din Micro 19 este la ora 5.03 iar ultima plecare la ora 22.30. Prima plecare de la Gradina Publica este la ora 5.03 iar ultima plecare la ora 22.30

Tramvaie:

In zilele de luni pana vineri:

-   Linia 7 – Micro 19 – P-ta Centrala: in intervalele orare 5.00 – 7.00  si 18.00-22.30 circula 2 tramvaie din 37 in 37 min.; in intervalul orar 7.00 – 18.00 circula 4 tramvaie din 19 in 19min. Prima plecare din Micro 19 este la ora 5.17 iar ultima plecare la ora 22.27 Prima plecare de la P-ta Centrala este la ora 5.19 iar ultima plecare la ora 22.28

-  Linia 39: Micro 19 – Cimitir Israelit: in intervalele orare 5.00 – 7.00 si 18.00-20.00 circula 6 tramvaie din 12 in 12 min.; in intervalele orare 7.00 – 9.00 si 13.00 – 18.00 circula 9 tramvaie din 9 in9 min.; in intervalul orar 9.00 – 13.00  circula cate 8 tramvaie din 9 in 9 min; in intervalul orar 18.00 -20.00 circula 6 tramvaie din 12 in 12 min. si in intervalul orar 20.00-22.30 circula 4 tramvaie din 19 in 19 min. Prima plecare din Micro 19 este la ora 5.00 iar ultima plecare la ora 22.27 Prima plecare de la IPL este la ora 4.59 iar ultima plecare la ora 22.26.

-   Linia 41: Comat – Poarta Est: in intervalul 7.00 – 18.00 circula un tramvai la 60 min.

-   Linia 44: Comat – P-ta Centrala: : in intervalul orar 5.00 – 20.00 circula 2 tramvaie din 31 in 31 min iar in intervalul 20.00-22.30 circula un tramvai la 62 min. la 70 min. Prima plecare din P-ta Centrala  este la ora 5.25iar ultima la ora 22.27. Prima plecare din Comat este la ora 5.25 iar ultima la ora 21.56.

In zile de sambata – duminica si sarbatori legale:

Linia 7 – Micro 19 – P-ta Centrala: in intervalele orare 5.00 – 7.00  si 18.00-20.30 circula 2 tramvaie din 37 in 37 min.; in intervalul orar 7.00 – 18.00 circula 4 tramvaie din 19 in 19min. Prima plecare din Micro 19 este la ora 5.17 iar ultima plecare la ora 22.27 Prima plecare de la P-ta Centrala este la ora 5.19 iar ultima plecare la ora 22.

- Linia 39: Micro 19 – Cimitir Israelit: in intervalulele orare 5.00 – 7.00 si 20.30 – 22.30 circula cate 4 tramvaie din 18 in 18 min.; in intervalul orar 7.00 – 20.30 circula 6 tramvaie  din 12 in 12 min. Prima plecare din Micro 19 este la ora 5.00 iar ultima plecare la ora 22.27 Prima plecare de la IPL este la ora 4.59 iar ultima plecare la ora 22.26.

-  Linia 44: Comat – P-ta Centrala: in intervalul orar 5.00 – 18.00 circula 2 tramvaie din 31 in 31 min iar in intervalul 18.00-22.30 circula un tramvai la 62 min. la 70 min. Prima plecare din P-ta Centrala  este la ora 6.58 iar ultima la ora 22.27. Prima plecare din Comat este la ora 6.58 iar ultima la ora 21.56.

 

 

Pagina 1 din 472