Joi, 12 Aprilie 2018 14:10

Reduceri masive de personal la una dintre cele mai renumite companii din România

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

353 de persoane urmează să fie concediate din cadrul companiei Nokia, conform declaraţiilor reprezentanţilor acesteia, informează manager.ro. Personalul vizat este din Finlanda, unde compania îşi are sediul. 353 de persoane urmează să fie concediate din cadrul companiei de telecom Nokia, de pe teritoriul Finlandei. 283 dintre aceste concedieri sunt legate de divizia de reţea, iar restul de 70 de locuri de muncă vor fi disponibilizate din cadrul Nokia Technologies. Nokia a specificat faptul că aceste concedieri fac parte dintr-un program anunţat public în 2016, de a reduce costurile companiei cu 1,2 miliarde de euro. Iniţial, compania îşi propusese să concedieze 425 de angajaţi.

Cei concediaţi vor fi sprijiniţi pe viitor de un program special

Nokia a plănuit aceste disponibilizări în detaliu, punând la cale un plan care să ajute angajaţii să se adapteze la schimbare, după ce părăsesc compania. Anul trecut, Nokia a înregistrat venituri de 23 de miliarde de euro, cu aproximativ 100.000 de angajaţi.

Nokia România - o companie implicată pe plan social

În 2017, Nokia România s-a implicat în acţiunile de responsabilitate socială: de la investiţii în educaţie, până la acţiuni de ecologizare, proiectele de CSR ale Nokia România s-au mulat cel mai bine pe cele trei direcţii prin care Nokia investeşte în comunitate: “Connecting the Unconnected” prin proiectele de colaboarare cu sistemul educaţional şi parteneriate cu universităţile de profil, “Empowering Women” prin contribuţii de lungă durată în mentoratul studentelor şi tinerelor liceence şi “Saving Lives” prin organizarea de donări de sânge din partea a 300 de angajaţi Nokia România şi colaborarea cu registrul de celule stem.

Lasă un comentariu