Marți, 21 Noiembrie 2017 00:00

România, Marea Britanie şi Belgia, singurele ţări din UE cu scăderi ale lucrărilor de construcţii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Singurele state din Uniunea Europeană care au raportat în septembrie scăderi anuale ale lucrărilor de construcţii au fost România, Marea Britanie şi Belgia, arată datele publicate recent de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
În zona euro, lucrările de construcţii au crescut cu 3,1% în septembrie, comparativ cu perioada similară din 2016, în timp ce la nivelul Uniunii Europene s-a înregistrat o creştere de 2,6%.
În rândul statelor membre, în septembrie, cele mai mari creşteri ale lucrărilor de construcţii s-au înregistrat în Ungaria (23,8%), Polonia (18,1%), Slovenia (7%) şi Suedia (6,8%), singurele scăderi fiind în România (minus 13,5%), Marea Britanie (minus 1,4%) şi Belgia (minus 0,4%).
În septembrie, comparativ cu luna precedentă, lucrările de construcţii au urcat cu 0,1% în zona euro şi au scăzut cu 0,4% în UE.
În rândul statelor membre, cele mai mari creşteri în septembrie au fost raportate în Slovenia (4%) şi Olanda (1,1%), iar cele mai semnificative scăderi trimestriale ale lucrărilor de construcţii s-au înregistrat în România (minus 4,6%), Ungaria (minus 3,8%) şi Slovacia (minus 2,4%).

Lasă un comentariu