Sâmbătă, 10 Februarie 2018 00:00

"România sprijină obiectivele Republicii Moldova subsumate agendei sale europene"

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a avut recent convorbiri cu ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi, care a efectuat o vizită la Bucureşti, la invitaţia şefului diplomaţiei române.
Cu acest prilej, cei doi demnitari au trecut în revistă perspectivele relaţiilor dintre România şi Republica Moldova, punând accent pe pregătirea contactelor de nivel din perioada următoare, precum şi pe stadiul procesului de reforme din Republica Moldova în contextul agendei europene din acest an.
Ministrul Teodor Meleşcanu a reiterat că relaţia cu Republica Moldova continuă să reprezinte o prioritate de prim rang pentru România şi a evidenţiat că ţara noastră rămâne cel mai ferm susţinător al parcursului european al Republicii Moldova: “Reafirm întreaga disponibilitate a României de a sprijini obiectivele Republicii Moldova subsumate agendei sale europene, prin dialog politic şi prin programe de asistenţă în beneficiul direct al cetăţenilor.”
Totodată, ministrul român a subliniat interesul prioritar al României pentru operaţionalizarea proiectelor de interconectare energetică, precum şi pentru sporirea prezenţei investiţionale a României în R. Moldova.
Ministrul Tudor Ulianovschi a adresat mulţumiri pentru sprijinul constant şi ferm acordat Republicii Moldova de către România.

Lasă un comentariu