Miercuri, 21 Februarie 2018 14:48

„România trebuie să-şi folosească toate resursele pentru a gestiona procesul de negociere privind Brexit la nivelul aşteptărilor cetăţenilor“

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul ministrului delegat pentru Afaceri Europene, a organizat dezbaterea publică intitulată „România în contextul Brexit. A doua etapă a negocierilor dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie“. În intervenţia pe care a susţinut-o în timpul evenimentului găzduit de Sala „Grigore Gafencu“ a Ministerului Afacerilor Externe, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a subliniat faptul că obiectivul României în negocierile cu Marea Britanie îl constituie atingerea scenariului optim din perspectiva Uniunii Europene, în linie cu mandatul general al echipei de negociatori conduse de Michel Barnier.
„Pe tot parcursul negocierilor dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie, autorităţile române au avut drept prioritate zero garantarea drepturilor românilor care trăiesc, lucrează şi studiază în Regatul Unit. La finalul primei etape a negocierilor, obiectivul a fost atins, rezultatul confirmând faptul că cetăţenii europeni, inclusiv cei români, vor beneficia în continuare de drepturile câştigate sau în curs de dobândire. România trebuie să îşi folosească în continuare toate resursele pentru a gestiona procesul de negociere privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană la nivelul aşteptărilor cetăţenilor şi în deplin acord cu obiectivele sale în context european“, a declarat Victor Negrescu.
De asemenea, ministrul delegat a reiterat că, pe tot parcursul procesului de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, statul român va fi pregătit să informeze, să îndrume şi să sprijine atât cetăţenii, cât şi companiile în raport cu autorităţile britanice şi cu noile condiţii generate de Brexit.
„Campania de consultare publică continuă şi în cea de-a doua etapă a negocierilor dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană, iar contribuţiile şi punctele de vedere ale cetăţenilor sunt importante în vederea fundamentării mandatului României. Mă bucur să văd că în ultimele luni partenerii noştri de dialog au înţeles şi susţinut relevanţa acestor dezbateri şi mai ales că ideile lor sunt integrate în acţiunea ministerului pe care vremelnic îl coordonez“, a declarat ministrul delegat.

Lasă un comentariu