Vineri, 26 Iunie 2020 10:12

Românii din Anglia ar putea reveni în ţară, în curând: Boris Johnson anunţă relaxarea restricţiilor Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Premierul britanic, Boris Johnson, a anunţat o etapă majoră de relaxare a măsurilor restrictive în Anglia începând cu 4 iulie, când se vor redeschide barurile, restaurantele, hotelurile, muzeele şi saloanele de coafură, lăsând să se întrevadă o aparentă revenire la normalitate în această vară, potrivit AFP şi Reuters. Marea Britanie este ţara europeană cea mai afectată de pandemie, cu 42.647 decese de COVID-19, informează Agerpres.
Cele patru naţiuni ale Regatului Unit (Scoţia, Ţara Galilor, Anglia şi Irlanda de Nord) au fost supuse regimului de izolare de la sfârşitul lunii martie, dar fiecare urmează propria foaie de parcurs în materie de relaxare a restricţiilor. Măsurile anunţate de premier se aplică doar pentru Anglia, celelalte regiuni adoptând calendare diferite în funcţie de competenţele lor. Foarte afectată, Scoţia urmează o abordare mai prudentă, scrie AFP.
Prin această relaxare a distanţării sociale, dar cu condiţia purtării măştii faciale sau a utilizării ecranelor de protecţie, Johnson a declarat că multe întreprinderi vor putea să repornească începând cu 4 iulie.
'Ţinând cont de scăderea semnificativă a prevalenţei virusului, putem modifica regula distanţării sociale de doi metri începând cu 4 iulie', a declarat Johnson în parlament.
Subliniind că 'virusul nu a dispărut', el le-a cerut compatrioţilor săi 'să rămână vigilenţi'.
Marea Britanie înregistrează unul dintre cele mai grave bilanţuri de decese din lume din cauza COVID-19, dar numărul cazurilor a scăzut constant ultimele săptămâni.

Lasă un comentariu