Joi, 14 Iulie 2022 13:11

Rusia, în căutare de voluntari pentru formarea de noi batalioane pe care să le trimită să lupte în Ucraina Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Guvernul rus a început să lanseze apeluri la 'mobilizarea de voluntari' în fiecare din regiunile sale pentru formarea de noi batalioane cu care să continue invazia în Ucraina, potrivit grupului de experţi americani de la Institutul pentru Studiul Războiului din Washington (ISW), citat joi de agenţia de presă EFE.
Kremlinul 'probabil a ordonat supuşilor federali' (regiunile din Federaţia Rusă) să formeze batalioane de voluntari pentru a participa la invazia rusă în Ucraina, în loc de a declara mobilizare parţială sau totală, potrivit acestui think tank.
ISW îl citează în acest sens pe corespondentul de război şi bloggerul rus Maksim Fomin, care a declarat că Rusia a început o 'mobilizare a voluntarilor', iar acesta înseamnă că 'fiecare regiune trebuie să genereze cel puţin un batalion de voluntari'.
Acest apel vizează de asemenea unele teritorii ucrainene ocupate de ruşi, cum ar fi oraşul Sevastopol din peninsula Crimeea, anexată ilegal de Moscova în 2014.
În plus, este vorba de a recruta şi a stimula financiar pe cei care se vor înrola în noile batalioane, astfel încât această măsură să nu fie interpretată drept o 'mobilizare în baza serviciului militar obligatoriu', ceea ce ar presupune activarea tuturor rezerviştilor din Rusia.
Media ruse au relatat că responsabili regionali recrutează bărbaţi în vârstă de până la 50 de ani (sau 60 pentru unele specialităţi militare) cu contracte de şase luni şi oferă salarii în medie între 220.000 şi 350.000 de ruble lunar (aproximativ între 3.750 dolari şi 6.000), potrivit experţilor ISW.
Regiunile Federaţiei Ruse oferă de asemenea o primă imediată de înrolare care se ridică în medie la 200.000 de ruble (aproximativ 3.400 de dolari), acordată din bugetul acestor entităţi, pe lângă beneficiile sociale pentru militari şi familiile lor.
Din cauza pierderilor grave în războiul împotriva Ucrainei se observă o lipsă de comandanţi în cadrul trupelor ruse, indică Statul Major General al forţelor armate ucrainene, citat joi de agenţia de presă Ukrainski Novini.
'Conform informaţiilor de care dispunem rămâne scăzut nivelul de completare cu personal la nivel de comandanţi de pluton în unităţi ale Armatei a 2-a combinată a Districtului militar Central al Federaţiei Ruse. Motivul - pierderile semnificative şi refuzul de a participa la ostilităţile de pe teritoriul Ucrainei', afirmă Statul Major ucrainean într-un comunicat pe pagina sa de Facebook.
Rusia a declanşat la 24 februarie o invazie pe scară largă în Ucraina, prima agresiune de acest gen împotriva unui stat suveran în Europa de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. (sursa Agerpres)

Lasă un comentariu