Sâmbătă, 16 Ianuarie 2021 00:00

Rusia: Vaccinul Sputnik V victima unor restricţionări pe Twitter Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dezvoltatorii vaccinului rus împotriva noului coronavirus, Sputnik V, au afirmat joi că accesul la contul oficial de Twitter al acestui vaccin a fost restricţionat de reţeaua socială americană, înainte de a fi restabilit, notează AFP.
"Contul Sputnik V @sputnikvaccine a fost restricţionat. Căutăm să stabilim motivele pentru aceasta", a indicat într-un comunicat Fondul Suveran Rus (RDIF), care a finanţat punerea la punct a vaccinului.
Joi seară, contul oficial al Sputnik V a afişat într-adevăr avertismentul "Atenţie: acest cont este restricţionat temporar". Era însă accesibil dacă apăsai pe butonul "Da, vezi profilul".
Mai târziu în cursul serii, RDIF a anunţat că accesul la cont a fost restabilit integral.
"Twitter a restabilit accesul la contul @sputnikvaccine şi a explicat că au restricţionat contul din cauza unei posibile încălcări a securităţii provenind din Virginia, Statele Unite", a precizat RDIF într-un comunicat.
Numit "Sputnik V" după primul satelit trimis în spaţiu de URSS în 1957, vaccinul a fost înregistrat în Rusia în august.
Ţara a devenit astfel prima din lume care a aprobat un vaccin împotriva noului coronavirus, chiar dacă şi-a atras critici pe plan internaţional în faţa unui anunţ considerat prematur, înaintea testelor de fază 3 şi publicării rezultatelor ştiinţifice.
Miercuri, preşedintele rus, Vladimir Putin, a afirmat că Sputnik V este "cel mai bun" din lume şi a ordonat demararea săptămâna viitoare a unei campanii de vaccinare în masă în Rusia. (Sursa Agerpres)

Lasă un comentariu