Luni, 08 Noiembrie 2021 14:01

S-a realizat un clasament al fericirii pe ţări (FOTO) Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În fiecare an, „Reţeaua de Soluţii pentru Dezvoltare Durabilă” a Naţiunilor Unite publică „Raportul Fericirii Mondiale”, un clasament al ţărilor în care oamenii sunt cei mai fericiţi. Pentru acest studiu, şapte parametri sunt studiaţi în 156 de ţări: compasiune, libertate, generozitate, onestitate, sănătate, protecţie socială şi bună guvernare.

10. Australia, un adevărat El Dorado

Întinderile nesfârşite, peisajele naturale nealterate şi fauna unică din acest continent-ţară îi fac pe mulţi călători să viseze. Marile sale oraşe precum Sydney sau Melbourne atrag din ce în ce mai mulţi expatriaţi, care găsesc aici un adevărat El Dorado de cealaltă parte a lumii... şi este clar că au dreptate deoarece Australia intră pe locul 10 în clasamentul ţările în care locuitorii sunt cei mai fericiţi!

9. Suedia, dulceaţa scandinavă

Suedezii au una dintre cele mai bune speranţe de viaţă din Europa, precum şi unul dintre cele mai mari PIB pe cap de locuitor. Aceste două criterii importante le permit să fie număraţi printre cei mai fericiţi cetăţeni ai lumii. Influenţa capitalei, Stockholm, este de asemenea foarte mare. De exemplu, oraşul a fost votat prima capitală verde din Europa datorită numeroaselor sale iniţiative de mediu, cum ar fi reducerea emisiilor de CO2.

8. Noua Zeelandă, comoara Pacificului

Noua Zeelandă este una dintre cele mai bine conservate natural ţări din lume. Plajele cu nisip alb se confruntă cu munţi cu ninsori eterne şi păduri luxuriante, într-un cadru incredibil modelat de Pacific. Cine nu ar visa să-şi aducă valizele acolo? Cu atât mai mult cu cât Noua Zeelandă a urcat pe locul opt în clasamentul ţărilor în care trăim cel mai fericit!

7. Canada, adevăratul vis american

Este singura ţară din America care este în acest clasament. Cu un PIB clasat printre cele mai mari zece din lume, canadienii trăiesc o viaţă lungă şi fericită, deoarece speranţa lor de viaţă este printre cele mai bune. Canada, o ţară cu multe tradiţii, franceză sau engleză, are toate calităţile pentru a duce o viaţă senină, în inima naturii răsfăţate, şi aproape de oraşe mari care sunt foarte dinamice precum Vancouver sau Quebec.

6. Olanda, fericirea pe bicicletă

O politică deschisă şi tolerantă, oraşe ecologice în care este bine să călătoriţi cu bicicleta precum Maastricht, Rotterdam sau frumosul Amsterdam: aceasta este reţeta fericirii olandeze. În capitala Olandei se măsoară pulsul ţării, în timpul zilelor pedalând de-a lungul canalelor sau în serile ei frenetice. Şi nici măcar vremea capricioasă nu îi va împiedica pe olandezi să fie printre cei mai fericiţi din lume!

5. Elveţia, viaţa în verde

Având în vedere diferitele sale specialităţi, înţelegem rapid de ce Elveţia poate fi considerată ţara fericirii! Ciocolata, fondue şi gruyere acţionează zilnic asupra moralului. Mediul său contribuie şi la bunăstarea locuitorilor săi: oraşe la scară umană (Lausanne, Geneva...), păşunile montane, lacurile şi băile termale fac parte din decor. A trăi în Elveţia înseamnă a respira aer curat şi a deveni „verde” într-o ţară în care ecologia este una dintre priorităţi.

4. Islanda, în ţara fiordurilor

Frigul nu pare a fi o barieră în calea fericirii, deoarece islandezii sunt a patra cea mai fericită populaţie din lume! Tânără şi dinamică, Islanda atrage mulţi expatriaţi care vin să descopere Nordul Îndepărtat în fiecare an. 10% din insulă este acoperită cu gheaţă şi există cel mai mare gheţar din Europa: Vatnajökul. Mama Natura îşi deschide braţele aici şi peisajele ei, pe cât de spectaculoase, pe atât de neaşteptate, stau mărturie despre forţa elementelor sale.

3. Danemarca, ţara hygge-ului

Ştii ce este hygge? Acest mod de viaţă tipic danez este unul dintre principalele motive pentru fericirea locuitorilor. Foarte epicurieni, danezii cultivă zilnic arta de a se distra. Hygge este o stare de spirit bazată pe optimism, prietenie şi linişte. În cele mai reci zile ale anului, creează acasă un cocon dulce unde dulciurile, băuturile calde şi păturile ocupă un loc primordial. Şi asta este foarte hygge!

2. Norvegia, bunăstare de zi cu zi

Cum se explică această fericire care pare să-i anime pe norvegieni? Prosperitatea economică, desigur. Dar mai mult decât atât, tot sentimentul de siguranţa generală: securitatea socială aici este ireproşabilă, iar educaţia complet gratuită. Mai mult decât statul, natura chiar pare să-i convingă luminându-şi cerul cu aurora boreală sau cu soarele de la miezul nopţii.

1. Finlanda, un paradis nordic

Nu este deloc surprinzător că găsim o ţară nordică în vârful podiumului: Finlanda oferă linişte şi siguranţă locuitorilor săi. Se evidenţiază de restul naţiunilor din clasament, mai ales din punctul de vedere al fericirii imigranţilor care îşi consideră nivelul de trai la fel de bun ca cel al finlandezilor. Cu libertatea de exprimare respectată şi egalitatea între toţi locuitorii, Finlanda se impune anul acesta drept ţara fericirii!

VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai  jos! ↓

Lasă un comentariu