Vineri, 23 Septembrie 2022 18:47

Samsung Galaxy S22 Ultra: Cel mai bun prieten al unui utilizator puternic Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Samsung Galaxy S22 Ultra combină ce e mai bun din Galaxy S Ultra cu ce e mai bun din Galaxy Note Ultra pentru a bifa aproape toate căsuțele pentru utilizatorii puternici.

Pe lângă specificațiile de top și software-ul cu suport extins și plin de funcții, Galaxy S22 Ultra se mândrește cu S Pen și cu o multitudine de instrumente de productivitate neegalate de concurență. Deși este oarecum lipsit de suflet, acest lucru nu înlătură minunea tehnică pe care o reprezintă Galaxy S22 Ultra.

Design

Samsung S22 Ultra poate fi un telefon nou, dar nu este deloc unic. Telefonul este, la propriu, o încrucișare a două telefoane Samsung mai vechi.

Galaxy S22 Ultra își împrumută forma de bază de la Note 20 Ultra. De fapt, este aproape identic cu telefonul de la mijlocul anului 2020 de la Samsung. Cea mai evidentă diferență vizuală dintre cele două este dispunerea lentilelor camerei foto din spate, unde S22 Ultra își ia singurele repere vizuale de la S21 Ultra.

Dacă există un element de design pe care îl apreciez la Samsung Galaxy S22 Ultra, acesta este modulul camerei foto - sau, mai corect, lipsa acestuia. În timp ce aranjamentul lentilelor de pe Galaxy S22 Ultra poate fi același cu cel de pe S21 Ultra, modulul ridicat în sine (știți, „protuberanța” tipică a camerei) a dispărut.

Afișaj

Seria Galaxy Note a stabilit deseori cadrul pentru industrie atunci când venea vorba de dimensiunea și calitatea ecranului. Ecranul telefonului este puțin mai mic decât cel al lui Note 20 Ultra, de 6,8 inci, dar are aceeași rezoluție, aproximativ aceeași densitate a pixelilor și aceeași rată maximă de reîmprospătare. Tehnologia Dynamic AMOLED 2x din spatele ecranului este adevărata îmbunătățire, cu siguranță, ajutând mai ales în ceea ce privește contrastul și luminozitatea.

Performanță

Samsung Galaxy S22 Ultra a fost unul dintre primele telefoane care a fost livrat cu SoC-ul emblematic de la Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 1. 8 Gen 1 înlocuiește Snapdragon 888 în gama Qualcomm, care a fost utilizat pe scară largă în multe telefoane emblematice din 2021. Cu toate acestea, Snapdragon 8 Gen 1 este disponibil doar în anumite regiuni, inclusiv, mai ales, în America de Nord. Piețele europene, de exemplu, primesc o versiune a S22 Ultra cu Exynos 2200 SoC de la Samsung în interior. Indiferent de procesorul cu care este livrat S22 Ultra, acesta va avea fie 8GB, fie 12GB de RAM și între 128GB și 1TB de stocare.

Atât Galaxy Note 20 Ultra, cât și Galaxy S21 Ultra au inclus ca memorie o cifră de bază de 12GB de RAM. Odată cu S22 Ultra, cel mai ieftin model include acum doar 8GB de RAM.

În mod similar, S22 Ultra pierde spațiul de stocare extensibil de la Note 20 Ultra, ceea ce face ca cei 128GB de stocare de bază să se simtă cam puțin pentru utilizatorii puternici din 2022.

În ceea ce privește performanțele de zi cu zi, Galaxy S22 Ultra a fost absolut perfect. Experiența zilnică de utilizare a Galaxy S22 Ultra pentru o gamă largă de sarcini tipice unui smartphone a fost pur și simplu impecabilă. Procesorul a mestecat sarcini simple, cum ar fi scanarea e-mailurilor și navigarea pe internet. Rularea rețelelor sociale bogate în conținut media nu a taxat deloc telefonul. Redarea în flux a videoclipurilor YouTube sau a filmelor de pe Netflix nu a fost o problemă, nici multitasking-ul cu două aplicații deschise pe ecran în același timp. Descărcarea, instalarea și rularea jocurilor de mai mulți gigabyte, cum ar fi Asphalt 9, a fost floare la ureche.

Baterie

Bateriile cu o capacitate de 5.000 mAh sunt cam norma pentru smartphone-urile emblematice la acest preț. Galaxy S22 Ultra îmbunătățește bateria de 4.500mAh care se afla în Note 20 Ultra, deși egalează bateria de 5.000mAh a lui Galaxy S21 Ultra. Este un punct de plecare bun.

Durata de viață a bateriei de la Galaxy S22 Ultra se încadrează în limitele unui telefon Android emblematic, dar rămâne în urma câștigurilor pe care le-am văzut realizate de Apple.

Camera

Samsung a împins întotdeauna limitele cu camerele smartphone-urilor sale, în special pe dispozitivele din seria Note și Galaxy S22.

În acest moment, Galaxy S22 Ultra are o configurație câștigătoare a camerei foto. De asemenea, va fi probabil lider în ceea ce privește fotografiile pentru acest an, cu excepția cazului în care unul dintre concurenții Samsung va reuși să facă un salt mare în materie de imagine.

Lasă un comentariu