Miercuri, 20 Iulie 2022 17:28

Şcolile din Kiev se vor redeschide în septembrie Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şcolile din capitala Kiev se vor redeschide pe 1 septembrie, iar educaţia va fi asigurată în prezenţa elevilor, au anunţat recent autorităţile din capitala Ucrainei, relatează AFP.
Unităţile de învăţământ, care au funcţionat online de la invazia rusă lansată pe 24 februarie, sunt momentan închise ca urmare a vacanţei şcolare de vară.
"Cea mai importantă misiune la începutul anului şcolar este asigurarea siguranţei elevilor şi a profesorilor", a declarat Olena Fidanian, şefa departamentului de educaţie şi ştiinţă din cadrul primăriei, într-un comunicat.
Împrejurimile clădirilor vor fi inspectate pentru excluderea prezenţei dispozitivelor explozive, iar adăposturile antiaeriene din şcoli vor fi aprovizionate cu apă, medicamente şi alte produse de bază.
"La începutul anului şcolar, toate şcolile vor organiza instruirea necesară pentru profesori şi copii privind comportamentul în cazul unei alerte aeriene", a adăugat Fidanian.
Elevii care nu se pot întoarce la Kiev îşi vor putea continua studiile de la distanţă, a mai spus ea.
După ce timp de câteva săptămâni au încercat fără succes să se apropie de Kiev, forţele ruse s-au îndreptat către regiunea Donbas din estul ţării.
Sute de mii de locuitori s-au întors apoi în capitală, unde viaţa de zi cu zi s-a reluat treptat odată cu deschiderea de restaurante şi magazine. Cu toate acestea, o lovitură cu rachete asupra unui bloc de apartamente în iunie a provocat un mort şi mai mulţi răniţi la Kiev. (sursa Agerpres)

Lasă un comentariu