Marți, 06 Decembrie 2022 10:08

Şoferilor vitezomani le vor fi confiscate maşinile şi scoase la licitaţie Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Guvernul austriac a anunţat luni că şoferilor care sunt prinşi depăşind cu mult viteza maximă legală le vor fi confiscate autovehiculele, acestea urmând să fie scoase la licitaţie de către autorităţi, relatează Reuters citat de HotNews.ro.
Coaliţia de guvernare de la Viena formată din conservatori şi verzi a anunţat că doreşte modificarea legislaţiei în vigoare pentru ca aceasta să fie mai în linie cu cea a altor ţări învecinate precum Germania şi Elveţia.
Măsura vine în contextul în care autorităţile locale din Austria se plâng că încearcă să pună capăt curselor ilegale din municipiile lor, precum şi a altor cazuri de şofat la viteze extreme.
„La vitezele despre care vorbim nimeni nu este pe deplin în control asupra vehiculului său. Maşina devine o armă ce nu poate fi controlată şi un pericol la adresa unor oameni nevinovaţi”, a declarat luni ministrul austriac al Transporturilor Leonore Gewessler.
Aceasta, o membră a Partidului Verde austriac, a precizat că orice şofer care va fi prins conducând la o viteză de 60 km/h peste limita legală în oraşe, sau cu 70 km/h în alte locuri, va avea maşina confiscată timp de două săptămâni.

Când va confisca Austria maşinile şoferilor vitezomani

Gewessler a mai explicat că, în cazul unor abateri repetate sau dacă viteza va fi cu peste 80 km/h în localităţi, respectiv 90 km/h în afara lor, mai mare decât limita legală, maşina va fi confiscată definitiv şi vândută la licitaţie de către autorităţi.
Noul plan va completa alte măsuri adoptate anul trecut care au prelungit perioada pentru care şoferii îşi pierd carnetul dacă sunt prinşi depăşind viteza maximă legală.
„Cel care nu mai are o maşină nu mai poate conduce cu viteză. Exact din acest motiv măsura are atât de mult succes în alte ţări, fiindcă loveşte acolo unde doare şi protejează populaţia generală”, a adăugat Gewessler.
Ea a afirmat de asemenea că, deşi măsurile sunt dure, ele sunt necesare.

Lasă un comentariu