Marți, 17 Septembrie 2019 10:41

SUA: Trump consideră că nu a sosit încă momentul să meargă la Phenian Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Donald Trump a apreciat că probabil nu este momentul oportun să îi facă o vizită liderului nord-coreean Kim Jong-un la Phenian, în contextul în care discuţiile dintre SUA şi Coreea de Nord privind arsenalul nuclear al Phenianului se află într-un punct mort, transmite AFP, potrivit Agerpres.
"Nu cred că suntem gata pentru asta", a declarat recent, la Casa Albă, preşedintele Donald Trump, adăugând însă că o vizită în Coreea de Nord, dar şi posibilitatea unei vizite a liderului nord-coreean în SUA ar putea fi luate în calcul pentru mai târziu.
Rugat să comenteze informaţiile apărute în presa sud-coreeană, conform cărora Kim Jong-un l-ar fi invitat într-un mesaj scris la Phenian, preşedintele Trump a refuzat să confirme sau să infirme aceste informaţii. "Relaţiile noastre sunt foarte bune, dar nu vreau să vorbesc despre asta", a răspuns liderul de la Casa Albă.
Donald Trump s-a întâlnit cu Kim Jong-un de trei ori: în iunie 2018 la Singapore, în februarie 2019 la Hanoi şi în iunie în Zona demilitarizată (DMZ) ce separă cele două Corei.
În pofida anunţului unei relansări iminente a discuţiilor de către cei doi lideri în cadrul celei de-a treia întrevederi, negocierile se află în prezent într-un punct mort.
Începând cu luna iulie, Phenianul a testat de mai multe ori rachete cu rază scurtă de acţiune, lansări pe care autorităţile americane le-au calificat drept "provocări", chiar dacă Donald Trump a adoptat în mod vizibil un ton conciliant.

Lasă un comentariu