Vineri, 29 Octombrie 2021 12:40

Suferinţă acută la un abator - Ministerul francez al Agriculturii a cerut o anchetă aprofundată Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Bovine conştiente în timpul sacrificării, abatorizarea vacilor gestante cu extragerea fetuşilor, sânge prelevat pentru extragerea serului fetal. Un investigator de la „L214”, asociaţie pentru apărarea animalelor folosite ca resurse alimentare, s-a infiltrat în serviciile veterinare ale unui abator şi a declarat că a observat „deficienţe grave” şi „numeroase încălcări ale reglementărilor” legale.
Thomas Saidi, care a depus mărturie cu faţa descoperită în videoclipul asociaţiei „L214”, a fost angajat „controlor de abator” în cadrul unei echipe de 15 funcţionari de la serviciile veterinare oficiale ale abatorului Bigard din Cuiseaux. Aceste servicii, care raportează Ministerului Agriculturii, sunt responsabile de monitorizarea respectării normelor de sănătate şi de protecţie a animalelor. Thomas a remarcat  numeroase infracţiuni care au ca rezultat „suferinţă acută şi totuşi evitabilă pentru animale”.
Investigaţia descrie bovine neasomate la sacrificare (adică animale care nu sunt în stare de inconştienţă), suspendate de un picior, vaci închise în ţarcuri înghesuite fără mâncare timp de 48 de ore, animale grav rănite - de exemplu cu un picior rupt - aşteptând 10 ore înainte de a fi ucise. Vacile gestante sunt abatorizate pentru comercializare (demonstrând transportul ilegal de bovine gestante) şi din viţeii nefătaţi se extrage sânge pentru fabricarea serului fetal.
 Ministerul Agriculturii a promis „o investigare completă a practicilor acestui abator” şi o „inspecţie completă a unităţii”. Ministrul Julien Denormandie va lua toate măsurile necesare şi va aplica sancţiuni.
Grupul Bigard (proprietarul abatorului), lider în carnea de vită şi mânzat în Franţa şi Europa, a refuzat să comenteze. Încălcările nu sunt controlate sau chiar apar în faţa lucrătorilor serviciilor veterinare „fără a declanşa vreo reacţie” şi asta din lipsă de personal, conform anchetei  „L214”. La abatorul Cuiseaux, doar 1 până la 2% din sacrificări sunt controlate, potrivit asociaţiei care a făcut investigaţia.

Lasă un comentariu