Marți, 15 Ianuarie 2019 00:00

Theresa May: Un eşec privind finalizarea procedurii Brexit ar fi catastrofal pentru democraţie Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Premierul Theresa May a avertizat, duminică, parlamentarii britanici că un eşec în privinţa finalizării procedurii de Brexit ar fi catastrofal pentru democraţie, informează site-ul postului The Washington Post, citat de Mediafax. Şefa Guvernului de la Londra, care a lansat acest apel duminică, cu doar două zile înainte de votul din Parlament, a transmis că parlamentarii nu trebuie să-i dezamăgească pe cetăţenii care au votat pentru Brexit la referendumul din 2016. "Făcând asta ar fi catastrofal şi o încălcare a încrederii care ar fi de neiertat în democraţia noastră", afirmă May într-un material publicat de Sunday Express. "Aşa că mesajul meu din acest weekend pentru Parlament este simplu: Este timpul să uităm de jocuri şi să facem ceea ce este corect pentru ţara noastră", a adăugat premierul britanic.
Marea Britanie ar trebui să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie, dar acest termen este considerat acum de Bruxelles foarte improbabil din cauza opoziţiei cu care se confruntă Guvernul britanic în Camera Comunelor. Votul parlamentar britanic pe tema Acordului Brexit este programat pe 15 ianuarie.
Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May şi Bruxelles prevede reciprocitate în privinţa libertăţii de circulaţie, o perioadă de tranziţie post-Brexit, menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord şi păstrarea aranjamentelor comerciale. Proiectul de acord este contestat de numeroşi politicieni britanici. Cinci membri ai Guvernului de la Londra au demisionat ca protest faţă de acordul pe tema Brexit negociat cu Uniunea Europeană. Premierul Theresa May a exprimat regret că unii membri ai Cabinetului de la Londra au demisionat, însă a subliniat că este determinată să obţină aprobarea acordului.

Lasă un comentariu