Marți, 22 Ianuarie 2019 00:00

Tinerii americani din generaţia millennials se aşteaptă să moară înainte să îşi plătească datoriile Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În medie, un tânăr din generaţia millennials - cu vârste cuprinse între 18 şi 34 ani - avea anul trecut o datorie personală de 36.000 dolari, excluzând ipotecile, potrivit unui studiu citat de CNBC, informează Mediafax. Peste 60% dintre aceşti tineri nu ştiu când şi dacă vor reuşi să îşi plătească datoriile, potrivit unui raport al platformei CreditCards.com. Dintre aceştia, 42% nu sunt siguri când vor reuşi să rămână fără datorii, în timp ce aproape 20% se aşteaptă să moară îndatoraţi.
Pe de altă parte, studiul arată că dintre cei care au doar datorii din cardurile de credit, 79% au un plan exact cu privire la momentul în care vor termina de achitat datoriile. În medie, ei se aşteaptă să rămână fără datorii până la vârsta de 43 ani. Totuşi, mulţi tineri încă se simt prizonierii propriilor datorii. Însă această situaţie nu se regăseşte doar în cazul tinerilor. Peste 35% dintre oamenii cu vârsta de peste 73 de ani sunt siguri că nu vor reuşi să îşi plătească niciodată datoriile.
Datoria nu trebuie să fie o sentinţă pe viaţă, spune Ted Rossman, analist în cadrul CreditCards.com. Acesta susţine că "oricine poate scăpa de datorie", deşi acest lucru va necesita multă muncă şi o planificare acerbă.

Lasă un comentariu