Vineri, 25 Iunie 2021 13:38

Tornadă în Republica Cehă: Nici un român nu a fost afectat! (VIDEO) Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, până la acest moment, autorităţile cehe nu au notificat ambasada cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate de tornada de joi, iar la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest incident.
"În contextul fenomenelor meteorologice produse la data de 24 iunie în Republica Cehă, Ambasada României la Praga a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile cehe în vederea obţinerii unor informaţii oficiale cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate", precizează ministerul român într-un răspuns la solicitarea Agerpres.
Potrivit sursei citate, Ambasada României la Praga continuă dialogul cu autorităţile cehe, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale.
MAE aminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Praga: +420 257 532090, +420 257 533965, +420 257 530426, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.
De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al ambasadei: +420 607 078 501.
Precizăm că cel puţin trei persoane au murit şi alte zeci au fost rănite în urma unei tornade însoţite de grindină care a distrus joi case în mai multe oraşe din sud-estul Republicii Cehe, au informat vineri serviciile de urgenţă, potrivit AFP. VEZI VIDEO AICI -» https://www.youtube.com/watch?v=RdixGb5XbOI&t=106s

Lasă un comentariu