Joi, 30 Decembrie 2021 11:17

Tradiţii şi superstiţii de Revelion în lume Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spaniolii mănâncă 12 boabe de struguri, pentru a fi sănătoşi tot anul. Dar, dacă nimeriţi o boabă acră, luna din an pe care o simbolizează nu va fi una din cele mai bune.
Americanii consideră semn de noroc 365 de boabe de fasole neagră, considerate simbol al prosperităţii.
De asemenea, lintea, prin forma ei rotunda, aminteşte de monede şi de aceea, e bine să o mănânci în noaptea dintre ani pentru succes financiar.
Puiul sau curcanul nu sunt considerate de bun augur la masa de Revelion. Aceste păsări scurmă în pământ pentru mâncare, şi se crede că cei care le consumă de Anul Noi vor trudi din greu.
În schimb, porcul este considerat un simbol al norocului, la fel ca şi orezul care se umflă la gătit la fel cum ar trebui să o facă şi conturile din bancă.
Mâncarea galbenă este semn de succes, aşa că orice aliment de această culoare este binevenit.
În tradiţia chineză de Anul Nou nu se consumă mâncarea de culoare albă, pentru că este un simbol al morţii. Sunt de evitat astfel, brânzeturile sau ouăle albe.
Şi apropos de ouă, britanicii sfărâmă toate cojile de ouă, pentru că altfel, un spirit rău îşi va face din ele o barcă şi va stârni furtuni puternice pe mare.
Tot de la britanici ştim că fiecare membru al familiei ar trebui să participe la prepararea prăjiturilor, pentru a alunga ghinionul.
Dacă serviţi tăiţei sau paste, lăsaţi cuţitul deoparte, altfel, vă scurtaţi viaţa. Şi pâinea cu găuri are aceeaşi semnificaţie, deci mare grijă la brutărie.
Nu consumaţi crabi sau raci, pentru că aceste crustacee merg înapoi.
Puteţi consuma cu mare încredere orice fel de peşte, pentru a fi ager, descurcăreţ şi strălucitor ca el.

Lasă un comentariu