Luni, 20 Noiembrie 2017 00:00

Traficanţi care transportau migranţi prin România către Austria au fost arestaţi de poliţia bulgară

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţia bulgară a destructurat un grup organizat care transporta migranţi în Austria, aceştia trecând prin România după ce traversau Dunărea cu bărci închiriate de la pescari, relatează recent agenţiile BTA şi EFE.
Opt indivizi — şase bulgari şi doi pakistanezi — au fost arestaţi în cadrul unei operaţiuni desfăşurate recent de agenţi specializaţi în combaterea crimei organizare, de Poliţia de Frontieră şi Agenţia de Stat pentru Securitate Naţională (DANS — serviciul bulgar de informaţii).
'Dovezile obţinute până în prezent arată că, spre deosebire de majoritatea grupărilor de trafic de persoane, aceasta organiza transportul persoanelor nu doar pe teritoriul bulgar, ci până la destinaţia lor finală', se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne bulgar.
Migranţii, majoritatea afgani, pakistanezi şi irakieni, erau preluaţi din Turcia de către traficanţi. Aceştia din urmă le cereau între 4.000 şi 6.000 de euro pentru a-i transporta până în Austria sau între 600 şi 1.000 de euro pentru a-i ajuta să ajungă doar până în România.
Potrivit autorităţilor de la Sofia, cei doi pakistanezi reţinuţi se ocupau de căutarea printre refugiaţii aflaţi în Turcia a posibililor doritori să ajungă în vestul Europei. Ceilalţi membri ai grupului preluau migranţii imediat după trecerea frontierei bulgaro-turce, iar apoi îi cazau temporar în apartamente din oraşele Vidin şi Lom, situate pe malul Dunării la graniţa cu România. De acolo, organizau traversarea Dunării către România cu ajutorul bărcilor închiriate de la pescari. Mai departe, cei care au plătit traficanţilor drumul până în Austria erau conduşi de aceştia cu maşini până la frontiera româno-ungară, iar odată trecută şi aceasta îşi continuau călătoria până la destinaţia finală.
Autorităţile bulgare nu precizează însă cât timp a acţionat respectivul grup de traficanţi şi nici câţi migranţi au beneficiat de aceste servicii.

Lasă un comentariu