Joi, 24 Mai 2018 02:22

Trump ar putea primi premiul Nobel pentru pace Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fostul preşedinte american Jimmy Carter a declarat, marţi, că Donald Trump are ”şanse bune” să câştige premiul Nobel pentru Pace dacă reuşeşte să rezolve criza nord-coreeană şi să încheie un acord nuclear cu Phenianul, relatează site-ul Politico.com, citat de Mediafax.
"Dacă preşedintele Trump reuşeşte să încheie acord de pace acceptabil cu Coreea de Nord, atunci candidatura lui pentru premiul Nobel pentru pace trebuie studiată”, a declarat Carter.
Fostul preşedinte american a precizat că rezolvarea problemei nord-coreene ”ar fi un succes uriaş pe care niciun alt preşedinte american nu a reuşit să-l obţină”.
”Un acord ar putea fi încheiat cu nord-coreenii dacă negociatorul SUA, poate chiar preşedintele Trump, va da asigurări Phenianului spunându-le că SUA vor renunţa la ameninţări şi la sancţiuni”, a adăugat Carter.
Declaraţiile fostului preşedinte american au fost făcute în contextul în care Trump şi liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-un, ar putea avea o întâlnire istorică menită să reducă tensiunile din Peninsula Coreea. Cu toate acestea, Trump a semnalat marţi că întrevederea programată pentru data de 12 iunie cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, ar putea fi amânată.
Anterior, preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, a declarat că Trump ar trebui să câştige Premiul Nobel pentru Pace ca recunoaştere pentru eforturile sale în legătură cu soluţionarea crizei privind programul atomic al Phenianului.

Lasă un comentariu