Imprimă această pagină
Joi, 26 Decembrie 2019 00:00

Trump l-a invitat pe Johnson la Casa Albă Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele american Donald Trump l-a invitat pe prim-ministrul britanic Boris Johnson să întreprindă o vizită la Casa Albă la începutul anului 2020, scrie publicaţia Sunday Times, citată de Reuters, potrivit Agerpres.
Invitaţia i-a fost adresată lui Johnson după recentul succes electoral al conservatorilor. Discuţiile oficiale privind data exactă a vizitei urmează să aibă loc, afirmă Sunday Times, citând surse din Downing Street.
"Au fost propuse câteva date de la mijlocul lui ianuarie, dar nu a fost convenit nimic oficial. Este clar însă că ambele părţi vor ca aceasta să se întâmple cândva la începutul lui 2020", mai scrie publicaţia londoneză, citând o sursă apropiată Casei Albe.
Boris Johnson şi Donald Trump au convenit recent, în cursul unei discuţii telefonice, să caute încheierea unui acord "ambiţios" de liber schimb între Marea Britanie şi Statele Unite.
După victoria în alegeri a conservatorilor lui Johnson, Trump a declarat că Marea Britanie şi SUA sunt libere acum să încheie un nou acord comercial "masiv" după Brexit.
"Acest acord are potenţialul de a fi mult mai mare şi mai profitabil decât orice acord care ar putea fi încheiat cu UE", a scris Trump într-un tweet recent.
Premierul britanic Boris Johnson a obţinut recent în Camera Comunelor un prim vot favorabil asupra acordului de Brexit pe care l-a convenit cu Uniunea Europeană şi care prevede ieşirea Regatului Unit din blocul comunitar pe 31 ianuarie 2020.

Cătălin Mihai MOGA

Articole recente - Cătălin Mihai MOGA