Imprimă această pagină
Joi, 11 Octombrie 2018 00:00

Trump şi Kim Jong-un se vor întâlni după alegerile din noiembrie din SUA Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi că al doilea summit cu liderul nord-coreean Kim Jong-un va avea loc cândva după alegerile parţiale din Statele Unite din data de 06 noiembrie 2018, relatează Reuters, citat de Mediafax.
„Va fi după alegerile parţiale. Nu pot să plec acum”, le-a spus Trump reporterilor înaintea plecării spre o adunare electorală din Iowa.
Donald Trump a declarat că momentan se fac planuri pentru organizarea celui de-al doilea summit cu liderul Coreei de Nord şi crede că discuţiile diplomatice dintre cele două ţări au „un progres incredibil”.
Conform declaraţiei preşedintelui, secretarul de Stat Mike Pompeo a avut discuţii productive cu Kim Jong-un pe parcursul weekendului şi că sunt luate în considerare trei sau patru locaţii pentru organizarea summitului.
„Deşi este cale lungă până acolo şi cred că e nevoie de multă muncă, putem vedea acum o cale prin care să ajungem la scopul final, care este denuclearizarea completă şi verificată a Coreei de Nord”, a declarat Mike Pompeo.

Cătălin Mihai MOGA

Articole recente - Cătălin Mihai MOGA