Imprimă această pagină
Sâmbătă, 07 Aprilie 2018 00:00

Trump trimite Garda Naţională la graniţa cu Mexic pentru a opri imigraţia ilegală

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele american Donald Trump va semna un ordin prin care va cere Gărzii Naţionale să ajute la protejarea frontierei cu Mexic, a informat secretarul Securităţii Naţionale, Kirstjen Nielsen, relatează site-ul agenţiei Reuters.
"Preşedintele a sugerat că Departamentul de Apărare şi Departamentul Securităţii Naţionale ar trebui să lucreze împreună cu guvernatorii noştri pentru a trimite Garda Naţională la frontiera din sud-vest pentru a ajuta patrula de graniţă", a declarat Nielsen. "Preşedintele va semna un ordin", a adăugat el.
Preşedintele Donald Trump a anunţat că intenţionează să trimită militari americani la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic, înainte de construirea zidului, pentru a împiedica trecerea imigranţilor.
Donald Trump a promis în campania electorală că va construi un zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic, precizând că lucrările vor fi suportate de autorităţile mexicane. Administraţia din Mexic a anunţat că nu va plăti nimic pentru zidul de la frontieră. Liderul de la Casa Albă a evocat chiar posibilitatea retragerii Statelor Unite din Tratatul Nord-American de Liber Schimb, dacă Mexicul nu va lua măsuri pentru combaterea imigraţiei.

M.C.M.

Articole recente - M.C.M.