Vineri, 04 Februarie 2022 11:58

Un cub din aur pur, în valoare de 11,7 milioane de dolari, a apărut într-un parc din New York Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un cub realizat din 186 de kilograme de aur pur, de 24 de karate, a apărut în Central Park, în New York. Cubul este opera unui artist german, pe nume Niclas Castello, şi este evaluat la aproximativ 11,7 milioane de dolari.
Artistul german Niclas Castello a proiectat cubul şi, deşi opera de artă nu este de vânzare, este evaluată la aproximativ 11,7 milioane de dolari. Aurul a fost cumpărat la 1.788 USD pe uncie, iar piesa de artă are propria echipă de securitate.
„Este o operă de artă conceptuală. Ideea a fost să creăm ceva care este dincolo de lumea noastră – care este intangibil”, a declarat Castello pentru ArtNews, scrie nypost.com.
Cubul a fost turnat la Aarau, în Elveţia, şi a fost realizat într-un cuptor special creat pentru a susţine dimensiunea şi volumul mare al aurului.
Odată cu expoziţia neobişnuită din Central Park, artistul a lansat şi o criptomonedă, numită Moneda Castello. Ea va fi tranzacţionată ca $CAST şi acum poate fi achiziţionată online la 0,44 $ fiecare. O licitaţie NFT este, de asemenea, programată pentru 21 februarie.
Castello s-a născut în 1978 în Germania de Est şi este cunoscut pentru operele sale de artă contemporană, precum şi pentru arta stradală. Multe dintre lucrările sale au fost influenţate de căderea Zidului Berlinului, în 1989. În prezent, el trăieşte şi lucrează atât în New York, cât şi în Elveţia. (sursa observatornews.ro)

Lasă un comentariu