Luni, 23 Octombrie 2017 00:00

Vizita Papei în Peru va costa ţara aproape 10 milioane de euro

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vizita Papei Francisc în Peru, care va avea loc în perioada 18 - 21 ianuarie 2018, va costa această ţară aproape 10 milioane de euro, a anunţat ministrul muncii Alfonso Grados, coordonatorul naţional al acestui eveniment, citat de AFP.
''Costul pentru stat este de 37 de milioane de soli'', aproximativ 11,4 milioane de dolari, ''o sumă ce corespunde acestui tip de evenimente'', a declarat ministrul în timpul unei conferinţe de presă, acesta adăugând că suma cuprinde activităţile organizate în cele trei oraşe în care va ajunge pontiful.
După vizita sa în Chile, Papa este aşteptat la Lima, la 18 ianuarie, iar ulterior în Puerto Maldonado, în Amazon, unde se va întâlni cu comunităţile locale. La 20 ianuarie suveranul pontif va merge la Trujillo (în nord).
Călătoria Papei în această ţară se va încheia cu o slujbă de amploare ce va fi organizată la Lima, pe domeniul unei baze aeriene din capitală.
Ce mai recentă vizită a unui papă în Peru a fost în mai 1988, când Papa Ioan Paul al II-lea a participat la un Congres euharistic.

Lasă un comentariu