A împrumutat bani de la CAR, i-a uitat pe o bancă, dar a avut norocul ca cineva să îi înapoieze Recomandat

Vineri, 18 Septembrie 2020 16:11
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

O pensionară din Galaţi a trecut prin două ore de coşmar şi a făcut şi un atac de panică când a realizat că nu mai are portofelul în care se aflau 6.000 de lei, bani rămaşi din împrumutul de 8.000 de lei făcut de dimineaţă la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor. Femeia nu se ajunge cu banii şi pentru a stinge din datorii şi a-şi mai cumpăra câte ceva în casă, a împrumutat bani de la CAR.

„Mi-a dat în mână 80 şi nu ştiu cât de milioane dintre care mi-a oprit 20 de milioane datoria pe care o aveam. Am plecat apoi la un magazin, am luat un cuptor cu microunde şi am am plecat spre casă. Pe drum am stat pe o bancă, eram obosită. În timpul ăla am scos din geantă actele şi am scos şi portofelul în care aveam 60 şi ceva de milioane“, a povestit Ortansa Gheorghiță, o fosta poştăriţă, acum la pensie, care deși a pierdut acum banii împrumutați, cât a fost la muncă nu a pierdut nici măcar un plic.

Femeia a realizat că nu mai are banii când a plecat spre o rudă să îi înapoieze o datorie. Atunci când a căutat banii a descoperit că nu mai are portofelul și a crezut că face infarct. Un telefon de la fiu o trimite la poliţie unde o aştepta cel care îi găsise portofelul, tot un pensionar şi el, ceva mai mic de vârstă, 72 de ani, dar cu pensie la fel de mică.

„Când să îi dau banii (n.r. - rudei), nimic. Mi s-a făcut rău, l-am pierdut, m-am nenorocit zic, am început să tremur, nu mai puteam. Între timp m-a sunat fiul meu şi mi-a spus să ma duc la poliție să îmi iau portofelul pentru că între timp omul ăla care a găsit portofelul a fost aici, la poliţie. Când am ajuns la poliţie, l-am văzut. Omul mi-a spus «Doamnă, unde vă e capul, după băieţi?». Mi-a spus apoi să fiu atentă că altă dată cine ştie dacă mai pierd ceva mai şi găsesc. Mai rar mi-a fost dat să văd așa ceva, să îi dea Dumnezeu sănătate, m-am rugat şi eu, îl pun la pomelnic“, a spus Ortansa Gheorghiţă, pensionara de 80 de ani, care numai ca prin minune nu a rămas fără bani.

Femeia are o pensie de puţin peste 1.300 de lei după 30 de ani de muncă şi nu știe cum se descurca dacă nu i se aduceau banii.

„La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi s-a prezentat un bărbat, în vârstă de 72 de ani, care a declarat faptul că în cursul aceleaşi zile, cu puţin timp în urmă, a găsit pe o bancă situată pe stradă Constructorilor, în zona unui magazin alimentar, un portofel şi a venit pentru a-l preda la poliţie în vederea identificării şi restituirii persoanei care l-a pierdut. Procedându-se la verificarea conţinutului acestui portofel, s-a constatat faptul că acesta conţine suma de 6.116 lei, 6 tichete de masă, 4 cupoane de pensie şi 11 cupoane de călătorie pentru pensionari. În urmă verificărilor efectuate, a fost identificată persoana care figura cu numele în cupoanele de pensie, o femeie, în vârstă de 79 ani, din municipiul Galaţi. Persoana a fost contactată şi invitată să se prezinte la sediul instituţiei, în vederea clarificării acestei situaţii. Domnul care a găsit acest portofel nu a dorit să-i fie făcut public numele, precizând doar că a dorit să facă o faptă bună pentru cineva care cu siguranţă trecea prin momente dificile odată cu această pierdere. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi doreşte să mulţumească pe această cale domnului pentru spiritul civic de care a dat dovadă, fiind un exemplu demn de urmat şi de alţi concetăţeni“, a precizat ag.pp. Ciprian Stoica, IPJ Galaţi.

Acum femeia a răsuflat uşurată şi spune că dacă banii nu îi erau înapoiați, pur şi simplu nu mai reuşea să facă faţă cheltuielilor şi ar fi fost un chin să reuşească să îi şi plătească înapoi la CAR.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu