A început montarea copertinelor la Pasajul „Dunărea“ Recomandat

Miercuri, 29 Aprilie 2020 10:52
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Primăria municipiului Galați a anunţat astăzi, miercuri, 29 aprilie 2020, că a început instalarea primei copertine la Pasajul „Dunărea”, aflat în centrul orașului, zonă cuprinsă pentru prima dată într-un amplu proiect de modernizare.

Potrivit municipalităţii, vor fi montate două copertine din sticlă prinsă pe structură metalică, rolul lor fiind să protejeze intrările din pasaj. Ele vor avea însă și un rol decorativ, și se vor încadra în noul context arhitectural al centrului municipiului Galați. Copertinele cântăresc fiecare aproape 13 tone (fără sticlă), au circa 4,5 metri înălțime, 15 metri lungime și 7,5 metri lățime. Pe cele două structuri de metal ale copertinelor vor fi instalate plăci de sticlă stratificată pe sistem «spider». După instalarea acestora se vor realiza și ultimele finisaje la Pasajul „Dunărea”, termenul estimat de finalizare a lucrărilor fiind luna iulie a acestui an.

Proiectul la pasaj a cuprins realizarea următoarele lucrări: eliminarea infiltrațiilor; lucrări de reparații la pardoseli, pereți, tavane, placaje, trepte, balustrade; înlocuirea finisajelor cu materiale de bună calitate (granit la pardoseli și trepte, placaj de marmură la pereți); lucrări de instalații electrice prin montarea unor corpuri de iluminat echipate cu LED și semnalizare a căilor de evacuare cu luminoblocuri.

Reamintim că în urma licitației pentru reabilitarea pasajului pietonal, oferta declarată câștigătoare a fost cea depusă de Asocierea Tancrad SRL - Lemacons SRL - Proiect SA - BTFarch Ro Company SRL, iar valoarea contractului este de 1.979.685,48 de lei fără TVA. Reabilitarea pasajului Dunărea face parte din amplul program de modernizare a centrului municipiului Galați care a cuprins zonele „Spicu-Romarta”, „Potcoava de Aur”, „Piața Regală”, strada Domnească și Parcul „Mihai Eminescu”.

Articole similare: Trafic închis, timp de 2 zile, pe str. Brăilei (HARTĂ)

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu