Adolescentul care a ucis cu bestialitate în timp ce se afla sub control judiciar, condamnat pentru prima faptă

Marți, 07 Martie 2017 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe Mihai Vasile (18 ani) după ce, în 2014, pe când avea doar 15 ani, a fost la un pas să omoare un bărbat din satul unde locuia, iar ulterior, lăsat liber, chiar a ucis un om.
Un adolescent originar din localitatea gălăţeană Suceveni, Mihai Vasile, a băgat spaima în întreaga comunitate după ce în 2014 a luat o furcă, cu care a lovit un consătean de mai multe ori, fără nicio explicaţie. Doar intervenţia promptă a medicilor a făcut ca victima, Ion Covrig, să nu ajungă în lumea celor drepţi. Judecătorii au luat atunci o decizie inexplicabilă. L-au plasat pe minorul în vârstă atunci de 15 ani sub control judiciar, pe considerentul că acesta nu prezintă pericol social. Peste doi ani avea să se dovedească faptul că s-au înşelat. Pe 22 februarie 2016, Vasile Mihai a omorât un consătean, Gelu Fătu (32 de ani). Cei doi s-au întâlnit în faţa barului din sat şi, după ce s-au salutat, Mihai Vasile a scos un cuţit şi l-a înjunghiat pur şi simplu pe Gelu Fătu. „Nu a fost nicio ceartă, niciun schimb de replici. Efectiv s-a apropiat şi i-a aplicat cele patru lovituri de cuţit, toate în zone vitale, fiecare fiind aptă să producă moartea”, a declarat Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Scandaluri, furturi, bătăi, violuri

Vasile Mihai a plecat liniştit acasă, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. „A venit acasă, a intrat în ogradă şi s-a dus dincolo. Nu am ştiut absolut nimic. Noi ne-am trezit cu Poliţia peste noi. Mai eram cu un vecin, beam un pahar de vin cu el. El a fugit de frică. A doua zi s-a predat singur“, a declarat Marcel Mihai, tatăl criminalului. Ulterior, adolescentul a fost arestat preventiv şi trimis în judecată pentru omor. Tribunalul Galaţi l-a condamnat la o pedeapsă de 7 ani de închisoare pentru prima faptă, comisă în 2014, sancţiunea penală fiind menţinută acum şi de Curtea de Apel Galaţi. Pentru că era minor la data faptei, Mihai Vasile va executa pedeapsa într-un centru de detenţie. Judecătorii au decis ca Mihai Vasile să îi plătească victimei, Ion Covrig, suma de 20.000 de lei drept daune morale.
Întreaga familie a ucigaşului reprezintă o problemă pentru comunitatea din Suceveni. „De când au venit ei aici, în sat, numai necazuri au făcut: furturi, bătăi, violuri... Nu doar el, toţi sunt răi. Are un frate care este în închisoare după ce a violat o bătrână. De-abia venise din puşcărie, tot după viol, şi iar a făcut aceeaşi faptă. Oameni bolnavi!“, a declarat Neculai Hanţă, primarul din Suceveni.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu