Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane a lansat campania „Preţuieşte femeile! Nu tolera exploatarea lor!“ Recomandat

Marți, 09 Martie 2021 16:34
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) şi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (C.N.A.B.) a lansat luni, 08 martie 2021, campania online de prevenire a traficului de persoane „Preţuieşte femeile! Nu tolera exploatarea lor!“.

Campania se derulează în luna martie şi urmăreşte informarea şi sensibilizarea publicului cu privire la traficul de persoane în scopul exploatării sexuale a femeilor. Mesajul campaniei se integrează mesajului general al lunii martie, de preţuire şi apreciere a tuturor femeilor, aducând în prim plan femeile exploatate sexual şi una dintre cele mai de preţ valori - libertatea: „Pentru victimele traficului de persoane libertatea este cel mai de preţ dar!“.

Campania încurajează la acţiune civică şi atenţionează consumatorii de servicii sexuale că aceştia sunt cei pentru care victimele traficului sunt recrutate şi abuzate.

Iniţiativa se circumscrie direcţiilor de acţiune prevăzute în Strategia Naţională Împotriva Traficului de Persoane pentru perioada 2018-2022 şi se adresează următoarelor grupuri ţintă:
- Adolescente şi tinere aflate în situaţie de risc/vulnerabilitate la traficul de persoane în scopul exploatării sexuale;
- Potenţiali consumatori de servicii sexuale;
- Publicul larg, utilizator de informaţie online.

Iniţiatorii campaniei invită cetăţenii care doresc să se implice, să distribuie postărilor campaniei cu hashtag-ul #preţuieştefemeile astfel acest gest va fi un prim act de implicare.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu