Ambasadorii de la Colegiul Cuza, singurii din România care au avut ocazia să discute cu regizoarea filmului "Europa, Europa" Recomandat

Vineri, 04 Decembrie 2020 10:34
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Filmul "Europa, Europa", regizat de Agnieszka Holland, este o co-producţie internaţională francogermano-poloneză care a reuşit să obţină o nominalizare Oscar, un premiu Globul de Aur şi o nominalizare BAFTA (British Academy of Film and Television Arts). Regizoarea a promis să răspundă întrebărilor venite din partea a 4 clase de copii din întreaga Europă.

"Am aplicat şi ne-a acceptat. Au mai fost 3 clase, câte una din Italia, Spania şi Polonia. A fost o discuţie despre istorie şi artă, drepturi şi responsabilităţi, destin şi alegeri. O poveste despre renaşterea Europei după nazism, comunism şi războaie mondiale. Un masterclass de excepţie la care Ambasadorii noştri şi elevi din Polonia, Italia şi Spania au întrebat şi au primit răspunsuri de la Agnieszka Holland regizoarea filmului «Europa, Europa» nominalizat la Oscar şi Globul de Aur. Un film de excepţie, un regizor de excepţie şi dincolo de cele trei nominalizări la Oscar, un om de excepţie. Nu putem fi decât mândri că am avut această oportunitate. Felicitări Ambasadorilor noştri pentru întrebările interesante adresate doamnei Holland", a spus profesorul coordonator al Ambasadorilor de la Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" Galaţi, Maria Isabela Miron.

Pelicula este realizată în baza unei istorii reale, filmul prezintă soarta unui băieţel evreu care este separat de familia lui în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În încercarea de a supravieţui, băiatul profită de cunoştiinţele sale de limbă germană şi rusă pentru a pretinde că este un german şi pentru a-şi crea relaţii cu armata germană.  Fiecare clasă de elevi participantă a pus câte cinci întrebări, una dintre întrebările elevilor gălăţeni s-a referit la cât de mult reflectă filmul realitatea istorică, iar regizoarea a răspuns că în procent de 90%. Reamintim că CN "Al. I. Cuza" Galaţi este Şcoală Ambasador a Parlamentului European în România.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu