Ansambluri folclorice din toată ţara colindă gălăţenii la Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou „Tudor Pamfile“ 2019 Recomandat

Joi, 19 Decembrie 2019 10:11
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Centrul Cultural „Dunărea de Jos” invită gălăţenii şi anul acesta la Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou „Tudor Pamfile“, în zilele de 21 - 22 decembrie. Ajuns la a XXIX-a ediţie, festivalul reuneşte ansambluri folclorice din Botoşani, Maramureş, Neamţ, Vaslui, Bacău şi Galaţi şi îşi propune să aducă în faţa gălăţenilor obiceiurile specifice sărbătorilor de iarnă, cu Pluguşor, măşti, urşi şi capre, snoave, urături şi colinde de altădată.

Evenimentul debutează sâmbătă, 21 decembrie, la ora 17.00, cu un spectacol de tradiţii şi obiceiuri de iarnă, susţinut de ansamblurile folclorice, găzduit de Teatrul Dramatic „Fani Tradini“, cu intrarea liberă. Apoi, dumnică, 22 decembrie, de la ora 12.00, festivalul va continua pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale, unde va avea loc colindarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, a oficialităţilor, dar şi a gălăţenilor prezenţi la Sfânta Liturghie.

De asemenea, pentru buna desfăşurare a festivalului, Primăria municipiului Galaţi a anunţat că duminică, 22 decembrie, circulaţia rutieră va fi închisă între orele 10.45 şi 12.15, pe strada Domnească, pe tronsonul cuprins între intersecţia cu strada Brăilei şi intersecţia cu strada Ep. Melchisedec Ştefănescu.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu