Apa potabilă, oprită de la consum la Nicoreşti

Vineri, 14 August 2015 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nicoreştiul s-a confruntat cu absenţa apei potabile în zilele anterioare. Primarul a hotărât sistarea furnizării apei potabile motivându-şi decizia ca reacţie la faptul că a fost amendat de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. Mai mult, edilul s-a plâns de abuzul inspectorilor mai sus, pe unde a putut şi el. Furnizarea apei potabile s-a oprit marţi, 11 august, la decizia edilului. În ziua următoare, miercuri, pe 12 august, o altă echipă a instituţiei, din care făcea parte şi directoarea, dr. Liliana Moise, a descins la Nicoreşti. Furnizarea apei potabile era încă oprită, iar probele recoltate au demonstrat că în continuare apa potabilă nu era clorinată. Problema s-a rezolvat atunci prin împrumutarea de la o localitate învecinată a unei cantităţi de clor suficientă pentru tratarea apei, până la achiziţia de către Nicoreşti a cantităţii de clor pe care trebuie să o folosească. 

Aflată joi, pe 13 august, la o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, directoarea DSP Galaţi a precizat că amenda aplicată a fost una "blândă". În apărarea primarului din Nicoreşti a ţinut să intervină edilul Tecuciului, Daniel Ţuchel, care a cam apostrofat-o pe directoare fiindcă prin amenda aplicată a afectat bugetul localităţii, şi în fapt, a pedepsit locuitorii comunei. Prefectul Dorin Otrocol i-a cerut directoarei să nu dezvolte subiectul în plenul şedinţei Prefecturii, iar aceasta s-a conformat, rămânând cuminţică pe cojile de nuci pe care o aşezase edilul Tecuciului. 

Rămâne totuşi firească întrebarea dacă un primar îşi poate permite riscul îmbolnăvirii întregii comunităţi doar pentru simplul motiv că propria ignoranţă îl face să încalce o măsură obligatorie: asigurarea tratamentului corespunzător al apei potabile furnizată întregii comunităţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu