Arhitectura Navală, Sportul şi Medicina, preferatele candidaţilor la studenţie

Vineri, 17 Iulie 2015 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De aproape două săptămâni, admiterea la facultate este pe buzele tuturor absolvenţilor de liceu. Mare parte dintre candidaţi şi-a stabilit opţiunile, unii s-au şi înscris, dar operaţiunile sunt încă în derulare până sâmbătă, 18 iulie.
Startul admiterii l-a dat Universitatea Danubius, cu cele trei facultăţi care au pregătit programe de licenţă pentru mai multe specializări: Facultatea de Drept - Drept; Facultatea de Ştiinţe Economice - Finanţe şi Bănci, Contabilitate şi Informatică de Gestiune şi Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor (care lansează şi un program de studiu în limba engleză); Facultatea de Comunicare şi Relaţii Internaţionale - Comunicare şi Relaţii Publice, Asistenţă Managerială şi Secretariat şi Relaţii Internaţionale şi Studii Europene.
La Universitatea „Dunărea de Jos” absolvenţii de bacalaureat sunt aşteptaţi până sâmbătă, 18 iulie, la ora 15.00, la sediile facultăţilor, unde îşi pot depune dosarele de înscriere. De acolo pot afla când au primele probe şi în ce vor consta acestea.
În acest an sunt scoase la concurs 1.903 locuri la buget (din care 17 pentru rromi) şi 1.789 de locuri la taxă.
Potrivit datelor furnizate de către Biroul de Comunicare din cadrul UDJ, până joi s-au înregistrat mai bine de două mii de candidaţi înscrişi, care au depus peste 2.000 de fişe de opţiuni (un candidat poate depune fişe la una sau mai multe facultăţi). Cele mai căutate facultăţi în opţiunile studenţilor sunt: Arhitectură Navală, Educaţie Fizică şi Sport, Medicină şi Farmacie, Economie şi Administrarea Afacerilor, Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice. Candidaţii au la dispoziţie şi platforma de preînscrieri, care este activă şi pe perioada înscrierilor, astfel că absolvenţii de bacalaureat care vor să beneficieze de reducerea taxei de înscriere cu 10% (15 lei) pot profita şi se pot preînscrie la una dintre cele 13 facultăţi până sâmbătă, la ora 15.00.
Potrivit calendarului admiterii, prima rulare a înscrierilor din această etapă se va face pe 23-24 iulie, după afişarea rezultatelor şi rezolvarea contestaţiilor. Este important ca diplomele de bacalaureat în original să fie depuse la dosar până pe 26 iulie, înainte de întocmirea listelor pentru etapa a doua a admiterii.

Patru specializări dispar din acest an

Anul acesta, mai multe programe de studii de licenţă intră în lichidare şi la universitatea de stat gălăţeană, fie din cauza relevanţei scăzute pe piaţa muncii, care generează o atractivitate scăzută, fie din cauza calităţii nesatisfăcătoare, potrivit declaraţiilor oficiallor din Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Reprezentanţii Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) au anunţat că universităţile care sunt pe lista „lichidărilor” nu mai înscriu studenţi în anul I, începând cu următorul an universitar, pentru specializările nominalizate. Totodată, studenţii care sunt deja înscrişi în ceilalţi ani nu sunt afectaţi în nici un fel de această decizie. În lista universităţilor care intră în lichidare de specializări începând cu anul universitar 2015 - 2016, Universitatea "Dunărea De Jos" din Galaţi se află la poziţia 12, cu un număr de 4 specializări din trei Facultăţi, după cum urmează: Specializarea Ingineria şi protecţia mediului în industrie (cu frecvenţă redusă) - de la Facultatea de Inginerie; Specializarea Fizică - de la Facultatea de Ştiinţe şi Mediu; Specializările Contabilitate şi informatică de gestiune (cu frecvenţă redusă) şi Finanţe şi bănci (cu frecvenţă redusă) - de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu