Artistă din Odessa, în vizită la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi (FOTO) Recomandat

Luni, 11 Aprilie 2022 14:26
Publicat în Comunitate

Fugind din calea războiului, Inna Vinchenko împreună cu mama sa Raisa şi sora ei mai mica, Irina, au găsit refugiu la Galaţi. Legătura cu noi este una  veche, familia lor fiind originară din Chilia, judeţul Tulcea. În tulbura perioadă a anului 1945 au ajuns în Ucraina, actualmente locuind la Odessa.

În lumina interesului pentru arte, Inna fiind de profesie pictoriţă şi „graphic designer”, Muzeul de Artă Vizuală din oraşul nostru a apărut ca o atracţie implicită şi un punct de maxim interes. Deja cele trei au cunoscut si apreciat faleza Dunării şi Grădina Publică, au început să înveţe româneşte şi chiar să aprecieze traficul auto, căci după cum a spus Inna, circulaţia prin Galaţi e mai ordonată faţă de cea din Odessa.

Directorul muzeului, Dan Basarab Nanu, a primit cu amabilitate vizita oaspeţilor, iar muzeografa Mădălina Ionaşcu a fost ghida turului prin sălile acestui spaţiu expoziţional care adăposteşte semnificative comori ale artei româneşti contemporane.

O vizită foarte placută şi relaxantă, care a creat o punte culturală şi o apreciere a artei noastre. La sfârşit, Inna Vinchenko a declarat că i-a plăcut colecţia de pictură abstractă, sculpturile, dar şi tapiseriile expuse care i-au amintit de artele textile din Estul Ucrainei. Ele vor reveni miercuri, pe 13 aprilie, la vernisajul expoziţiei de fotografie a lui Marian Plaino.

VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos! ↓

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu