Artişti fotografi din 12 ţări, expun la Galaţi

 
Duminică, 11 Februarie 2018 00:36
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În spaţiul Galeriei "Nicolae Mantu" a UAP va avea loc luni, 12 februarie 2018, vernisajul primei ediţii a "Salonului Foto International Galaţi". O expoziţie eveniment pentru arta fotografică din România, pentru că reuneşte lucrările a 12 artişti fotografi din întreaga lume, care va deschide o perspectivă largă asupra diferitelor tipuri de fotografie contemporană. Varietatea stilistică merge de la fotografie clasică alb-negru de peisaj la fine art, beauty-fashion, jurnalism, travel, etc. Printre artiştii care expun pe simezele de la Galeria "Mantu" se numără Dina Bova (Israel), Brett Walker (Marea Britanie), Andrei Ianko (Rusia), Kerstin Kuntze(Germania), Giovanni Vidotto (Canada).
Un rol central în expozitie este foto-eseul, adică o poveste în imagini, aici fiind remarcabile fotografiile a doi artişti celebri, unul din Olanda şi celălalt canadian, actualmente cu domiciliul in Germania. Fotograful olandez, Willem Kuijpers, prezintă o serie de imagini pline de culoare şi fericire ale unei fieste spaniole tradiţionale. Al doilea fotograf, Tony Melvin, are o descriere dramatică, în stil clasic, sobru, monocrom, al luptelor din Turcia, numite "kirkpinar", înfruntarea bărbaţilor unşi cu ulei. Pe lânga artiştii din străinătate, expun şi câţiva artişti fotografi din Galaţi: Sorin Frasâna, Arthur Antoniu, Simona Andrei, Andrei Iliescu, Răzvan Jinga, Cornel Gingăraşu şi Adrian Mociulschi.
Noutatea salonului de importanţă culturală deosebită este şi că fotografiile sunt printate nu pe clasica hârtie, ci pe plăci de plastic. Pe parcursul celor trei săptămâni ale expoziţiei gălăţenii sunt invitaţi la proiecţii de fotografii şi discuţii cu moderatori sau critici de artă, toate sub denumirea generică de "Ritual".

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu