Basorelief pentru Regimentul “Vlad Ţepeş” Recomandat

Miercuri, 04 Iulie 2018 15:55
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Personalul Regimentului 528 ISR “Vlad Ţepeş” a fost vizitat marţi, 03 iulie 2018, de asociaţiile “Frontiera Gălăţeană”, “Galaţi, oraşul meu” şi Cercetaşii României, din centrele locale din Brăila şi Galaţi. Scopul vizitei a fost acela de a dona regimentului un basorelief cu Vlad Ţepeş, în condiţiile în care, în acest an, regimentul sărbătoreşte jumătate de veac de la înfiinţare.
Cei mai câştigaţi au fost micii cercetaşi care au asistat la prezentările organizate de militarii regimentului privind aspecte relevante ale instrucţiei specifice, fiind deopotrivă interesaţi de tehnica de luptă, dar şi de traiul în condiţii de izolare, instrucţia alpină, instrucţia de paraşutare şi pregătirea fizică. Militarii regimentului au profitat de prilej şi le-au prezentat micilor cercetaşi câteva informaţii referitoare la drapelul naţional şi drapelul de luptă.

05Basorelief2

Basorelieful cu portretul domnitorului Vlad Ţepeş a fost aşezat la loc de cinste, la intrarea în clădirea comandamentului regimentului, alături de o placă pe care scrie: Basorelief dezvelit în anul centenarului Marii Uniri, declarat anul omagial al unităţii de credinţă şi neam, în baza unui parteneriat între Regimentul 528 ISR “Vlad Ţepeş” şi asociaţiile “Frontiera Gălăţeană” şi “Galaţi, oraşul meu”.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu