Bibliotecarii sar în ajutorul gălăţenilor pentru obţinerea certificatului verde Recomandat

Marți, 26 Octombrie 2021 16:40
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” îi ajută pe gălăţeni să obţină certificatul verde de vaccinare de pe platforma special creată pentru acest lucru, anunţă preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea. "Gălăţenii care fie nu au un calculator, fie nu dispun de o conexiune la internet sau au nevoie de ajutor pentru a folosi noile tehnologii se pot adresa cu încredere bibliotecarilor pentru a obţine certificatul verde de vaccinare. De asemenea, bibliotecarii îi vor ajuta şi pe cei care vor să se programeze pentru cea de-a treia doză de vaccin, astfel încât timpul de aşteptare la centrul de vaccinare sa fie cât mai scurt. Felicitări tuturor celor implicaţi în desfăşurarea acestui proiect!", spune acesta.

Rezervări online sau telefonic pentru cărţi

În contextul epidemiologic actual, pentru a veni în întâmpinarea gălăţenilor, Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” informează că cititorii pot face rezervări online sau telefonic pentru cărţile existente la raft consultând secţiunea „Catalog online” de pe pagina principală a site-ului www.bvau.ro, unde pot căuta documentele dorite. Solicitările de rezervare pot fi trimise prin e-mail, telefon, facebook, date de contact disponibile pe site-ul bibliotecii. "Pentru realizarea rezervării vor fi necesare datele de utilizator (nume, prenume, număr de telefon, număr de permis), precum şi informaţii cu privire la documentele pe care doresc să le împrumute. Rezervările se pot face şi prin intermediul contului de utilizator integrat în catalogul online, instrucţiuni în privinţa folosirii acestuia fiind disponibile în tutorialele de pe site-ul Bibliotecii, în secţiunea „Întreabă bibliotecarul”: Biblioteca „V.A. Urechia” Galaţi", precizează instituţia.

Servicii pentru toate categoriile de utilizatori

De asemenea, utilizatorii pot beneficia în continuare de asistenţă personalizată în identificarea unor documente, pentru căutarea şi listarea de extrase din baza de date legislativă la care Biblioteca are abonament sau extrase din documentele Bibliotecii. Operaţiunea de scanare a documentelor solicitate se va realiza cu respectarea prevederilor legislaţiei în vigoare şi ale Regulamentului serviciilor pentru public (capitole, subcapitole, articole etc, în limita a 10 pagini). "Persoanele care nu au acces în instituţie, în conformitate cu restricţiile în vigoare, vor beneficia de sprijinul unui bibliotecar, care le va intermedia accesul la serviciile Bibliotecii - împrumutul cărţilor rezervate, restituirea documentelor împrumutate sau scanarea şi listarea extraselor din baza legislativă sau din documente. Facem precizarea că documentele solicitate de utilizatorii care nu pot avea acces în instituţie vor fi predate acestora în afara Bibliotecii, la ieşirea din instituţie", menţionează sursa citată.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu