„Buni-COOL, la bibliotecă!”, un proiect de suflet pentru seniorii gălăţeni Recomandat

Luni, 24 Octombrie 2022 15:42
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Biblioteca Judeteană „V.A. Urechia” desfăşoară, cu sprijinul Consiliului Judeţean Galaţi, un proiect de suflet pentru seniorii gălăţeni care doresc să-şi petreacă timpul liber într-un mod inedit, împărtăşind unii altora din experienţele şi trăirile lor şi participând la diverse activităţi recreative şi distractive.
Clubul pentru seniori „Buni-COOL, la bibliotecă!”, este astfel gândit, prin activităţile organizate, să contribuie la integrarea socială a persoanelor vârstnice, la întărirea relaţiilor interumane, la ajutorarea acestora în depăşirea sentimentelor de anxietate şi la integrarea lor într-o comunitate cu interese comune.
Prin activităţile ce se vor desfăşura în cadrul clubului se are în vedere rezolvarea problemelor reale legate de izolarea socială, sentimentul de inutilitate şi, în acelaşi timp, să ofere persoanelor cu vârsta de 60+ accesul la activităţi culturale de calitate, relaxante, dedicate acestei categorii de vârstă.
Important în acest demers este implicarea instituţiilor de cultură, mediu şi administrative din Galaţi, în vederea asigurării de servicii culturale, educative şi relaxante pentru persoanele vârstnice aflate în situaţii de vulnerabilitate (persoane singure, persoane cu venituri restrânse, persoane greu adaptabile etc.), urmând integrarea activă în viaţa socială, implicarea acestora în activităţi civice, autonomia de zi cu zi.
Dintre activităţile la care vor participa persoanele înscrise în acest club enumerăm: vizite în grup la muzeele din Galaţi, Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, Teatrul Muzical „Nae Leonard” şi Grădina Botanică; activităţi de recreere şi relaxare în spaţiul liber (ateliere fitness, plantare arbuşti, yoga, trupă de dans, cor); activităţi cultural-educative (lansări de carte, ateliere literare, activităţi realizate împreună cu voluntarii); activităţi extra (vizite în afara localităţii pe buget propriu, excursii).
Prima activitatea a proiectului „Buni-COOL la Bibliotecă” a avut loc în data de 13.10.2022, la ora 10.30, urmare a unui parteneriat încheiat cu Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă”, şi a constat în vizitarea Grădinii Botanice şi a expoziţiilor tematice din cadrul muzeului, sub îndrumarea unui muzeograf care le-a povestit seniorilor despre specificul fiecărui element.
Întâlnirile vor avea loc de două ori pe lună, zilele fiind stabilite de comun acord cu întregul grup. Pentru înscrieri şi alte informaţii persoana de contact este Andreea Iorga, responsabil Compartiment Împrumut la Domiciliu pentru Adulţi (sediul central), transmit reprezentanţii Bibliotecii.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu