„CÂNTEC PENTRU GABRIELA“: Spectacol caritabil la Schela pentru o şansă la viaţă Recomandat

Vineri, 06 Decembrie 2019 11:54
Publicat în Comunitate

La Căminul Cultural din Schela are loc, sâmbătă, 14 decembrie 2019, la ora 14.00, spectacolul caritabil „CÂNTEC PENTRU GABRIELA”, o acţiune umanitară, organizată de Primăria Comunei Schela împreună cu Asociaţia „Balinte Ionela - Dăruind vei donândi” şi Asociaţia „Dragostea n-are hotare”, pentru Neagu Gabriela-Geraldina, în vârstă de 43 ani, născută la Schela, care suferă de o afecţiune gravă la rinichi. Viaţa Gabrielei este în pericol şi doar suma de 30.000 de euro, necesară pentru o operaţie salvatoare la o clinică din Turcia, îi poate reda şansa la viaţă.

Necazurile cu sănătatea pentru Gabriela au început de la o vârstă fragedă, respectiv de la 6 ani, când a fost victima unui accident de maşină, în urma căruia i-au fost afectaţi grav rinichii. La 18 ani a făcut un transplant la Cluj-Napoca, mama ei donându-i un rinichi pentru a-i salva viaţa. Totul părea să fie bine, în ciuda controalelor dese la spitalul din Cluj, o dată pe lună, la trei luni, iar apoi la un an, şi a dozei zilnice de medicamente, peste 20, pe care trebuia să o ia. Până în 2010, când a primit o veste copleşitoare de la medici: avea cancer de piele. O doctoriţă i-a prescris un tratament greşit cu citostatice care i-au distrus complet rinichiul grefat. Din acel moment lucrurile s-au agravat pentru Gabriela, ea fiind obligată să trăiască fără niciun rinichi, ţinută la pat şi legată de aparatul de hemodializă, cu un regim alimentar foarte strict. Problemele nu se termină aici. La unul din controalele periodice, i-a fost depistată o infecţie cu virusul hepatitei C, ce implică tratament cu interferon timp de un an. Gabriela a reuşit în această perioadă grea să termine Şcoala Postliceală Sanitară şi Facultatea de Asistenţi Medicali. Acum a ajuns la capătul puterilor, omeneşti şi financiare. Soţul ei s-a îmbolnăvit şi el de inimă, HTC, tatăl ei a paralizat după câteva accidente vasculare, mama ei s-a îmbolnăvit şi ea de inimă. Singura şansă a Gabrielei acum este să facă încă un transplant de rinichi la o clinică din Turcia. Operaţia şi tratamentul costă 30.000 de euro.

Spectacolul va fi susţinut de nume mari ale scenei cântecului românesc sau tinere talente (vezi galeria foto), toţi oameni cu suflet care vin la Schela pentru a o susţine pe Gabriela. Vor evolua: Mioara Velicu, Elisabeta Turcu, Nicolae Datcu, Nicu Mâţă, Ana Maria Botezatu, George Forcos Palade, Florentina Neculai Albu, Silviu Covaci, Mariana Carnariu, Iustin Vişan, Gabriela Manole Diaconescu, Elvis Petrişor Grigorută, Iustin Păun, Rareş Calciu, Lorena Cucu, Cosmina Stavarache, Paula Sârbu şi grupul vocal „Vornicii“ din comuna Păuleşti - Vrancea. Spectacolul va fi prezentat de Gabriela Popa, iniţiator şi coordonator fiind Silviu Covaci.

Intrarea la spectacol este liberă şi sunt aşteptaţi să participle toţi cei care vor să fie alături de Gabriela cu o donaţie cât de mică, dar necesară pentru a-i salva viaţa. Donaţii directe pentru a o ajuta pe Gabriela să se opereze în Turcia se pot face în următoarele conturi: RO 87CECEGL0108RON0688229 - cont deschis la CEC - Sucursala Galaţi şi RO 51RZBR0000060020784150 - cont deschis la Raifeissen Galaţi pe numele Neagu Gabriela Geraldina.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu