Câţi gălăţeni şi-au găsit de muncă prin AJOFM, în perioada ianuarie-februarie Recomandat

Vineri, 01 Aprilie 2022 09:55
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În perioada ianuarie-februarie 2022, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Galaţi au fost încadrate în muncă 639 persoane, dintre care 279 femei.
Din totalul persoanelor ocupate până la data de referinţă, 320 au peste 45 de ani, 132 au varsta mai mica de 25 ani, 119 au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, 47 au varsta cuprinsa intre 25-30 ani, iar 21 au varsta cuprinsa între 30 şi 35 de ani.
În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 336 provin din mediul urban, iar 303 persoane sunt din mediul rural.
Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane sunt cu scoli profesionale/arte si meserii (184 persoane), urmate de cei cu studii liceale (169 persoane) si de cei cu studii gimnaziale (156 persoane).
Numărul celor cu studii superioare este de 73, al celor cu studii primare si fara studii este de 44, in timp ce persoanele cu studii postliceale incadrate sunt in numar de 13.
Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Galaţi, 200 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. "Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre", menţionează AJOFM Galaţi.
Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.
Astfel, în perioada ianuarie-februarie 2022, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 1268 persoane.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu