Ce trebuie să căutați atunci când cumpărați un aspirator Recomandat

Vineri, 29 Ianuarie 2021 13:59
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Deși aspiratoarele verticale de înaltă calitate se caracterizează printr-o durată de viață lungă, din când în când se produc noi modele, cu caracteristici chiar mai bune.

Modelele mai noi promit o aspirație mai bunăModelele mai noi promit o aspirație mai bună, o îndepărtare mai bună a murdăriei, o filtrare mai bună a aerului și o utilizare mai ușoară.

Adesea oamenii se întreabă ce trebuie să caute în noile aspiratoare, ce să evite sau dacă ar trebui să-și păstreze aspiratorul mai vechi, atâta timp cât funcționează corect.

Atunci când vă cumpărați un aspirator nou, este recomandat să vă notați cerințele noului aspirator și, bineînțeles, un buget. Există multe modele de aspiratoare de la diferiți producători de pe piață, cu specificații foarte similare, cum ar fi puterea motorului, greutatea, condițiile de garanție, lungimea cablului, numărul și tipurile de accesorii și altele.

Înainte de a vă cumpăra un aspirator nou, puneți-vă câteva întrebări:

  • Unde locuiți - o casă sau un apartament?
  • Aveți nevoie de un aspirator pentru uz rezidențial sau comercial?
  • Tipuri de pardoseală - există covoare, mochete, gresie, lemn de esență tare sau o combinație a câtorva dintre ele?
  • Aveți un aspirator fără sac sau cu sac?
  • Aveți animale de companie? Câte, ce tip de blană au?
  • Aveți alergii sau probleme respiratorii în familie?

Ar trebui să luați în considerare toate aceste întrebări înainte de a cumpăra un aspirator nou. Când comparați aspiratoare similare, asigurați-vă că verificați următoarele caracteristici.

Ușurința de utilizare, manipulare și întreținere

Aspiratorul ar trebui să fie ușor și intuitiv de utilizat. Cu toate acestea, atunci când cumpărați un aspirator nou, este recomandat să citiți mai întâi manualul și să vă familiarizați cu noua unitate, cum să o utilizați și poate chiar mai important, cum să o întrețineți.

Puterea de aspirație

Performanțele de curățenie ale aspiratorului depind în mare măsură de puterea de aspirație, care este dată în Air Watts. Este legat de puterea motorului principal (dată în amperi sau wați), dar o putere mai ridicată a motorului principal nu înseamnă neapărat o aspirare sau o curățare mai bună.

Dacă aveți, de exemplu, covoare groase și animale de companie păroase, este important să alegeți un model cu un motor puternic de aspirație. Totuși, acesta va fi aproape inutil, fără o perie bună de păr pentru animale de companie.

Majoritatea aspiratoarelor cu cablu de dimensiuni complete au o putere de aspirație de 100-200 wați de aer, deși există din ce în ce mai multe unități fără fir care au această putere de aspirație, datorită motoarelor fără perii extrem de eficiente și a bateriilor ușoare, dar puternice, cu litiu-ion.

Pe de altă parte, există anumite aspiratoare de dimensiuni mari care depășesc 300 de wați de aer, atunci când sunt setate la putere maximă.

Capacitatea sacului sau a recipientului

Indiferent dacă depozitarea prafului este cu sau fără sac, un sac sau un recipient mic de gunoi înseamnă golire mai deasă și, prin urmare, o curățenie generală mai lentă. Pe de altă parte, o cantitate mare de murdărie poate duce la acumularea de mirosuri neplăcute.

Alegeți un model cu o capacitate a coșului de gunoi de cel puțin un litru pentru majoritatea aspiratoarelor de dimensiuni mari, ce permite utilizatorului să aspire suprafețe mari fără întreruperi. Un sistem ușor de golit vă va ajuta să goliți recipientul de praf după fiecare utilizare.

În timp ce unii oameni preferă aspiratoarele cu sac, alte persoane preferă unitățile fără. Ambele tipuri au avantajele și dezavantajele lor și este adesea la latitudinea utilizatorului să aleagă pe care să le cumpere.

Aspiratoarele fără sac prezintă costuri reduse de întreținere, în timp ce unitățile cu sac se pot murdări, atunci când goliți sacul de praf, cu excepția cazului în care este o pungă de unică folosință cu guler care se închide și captează automat murdăria din interior.

Filtrarea aerului

Există mai multe grupuri de filtru HEPA (filtru de aer cu particule de înaltă eficiență), dar, în general, filtrul HEPA elimină cel puțin 99,97% din particule ca mărime de 0,3 micrometri.

Un astfel de nivel de filtrare a aerului este foarte important pentru persoanele cu astm, alergii și alte probleme de sănătate similare.

Rețineți că o filtrare mai bună crește căderea de presiune a aerului în interiorul aspiratorului în sine.

Filtrele de aer simple din spumă sunt lavabile și refolosibile, în timp ce filtrele adevărate HEPA, mai ales atunci când sunt combinate cu cărbune activ, sunt deseori filtre de unică folosință.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu