Cei mai periculoşi şerpi din lume, găzduiţi de Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi

 
Joi, 12 Aprilie 2018 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" a redeschis expoziţia de reptile vii. Astfel, până la jumătatea lunii iunie, gălăţenii pot admira zeci de specii periculoase din întreaga lume. Este vorba despre cobre, vipere, şerpi Boa, tarantule şi broaşte otrăvitoare. În premieră, colecţia privată aduce la Galaţi cel mai mare şarpe veninos din lume şi o viperă cu dinţii de 4 cm lungime.
"La Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii «Răsvan Angheluţă» Galaţi a fost redeschisă expoziţia de reptile vii aparţinând lui Florin Sârb din Bucureşti. Aproximativ 60 specii de reptile vii, foarte periculoase, pot fi văzute aici de public. Şerpi Boa, vipere, cobre – sunt doar câteva din exemplarele exotice, care pot fi văzute la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi. De asemenea în premieră, publicul din Galaţi poate vedea un exemplar de cobră regală (de peste 1,5 m lungime), cel mai mare şarpe veninos din lume. O altă vedetă a expoziţiei este vipera de Gabon, ai cărei colţi au 4 cm", potrivit reprezentanţiilor Complexului Muzeal gălăţean.
În cadrul expoziţiei vor fi aduse şi alte specii de reptile, la începutul lunii mai, numărul acestora urmând să fie mai mare de 100. Practic, pentru prima dată, o colecţie privată din Europa va aduna într-un singur loc majoritatea speciilor de şerpi veninoşi de pe planetă, dar şi tarantule şi broaşte periculoase.
Expoziţia de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" poate fi vizitată până pe 10 iunie, de miercuri până duminică, între orele 9.00 şi 17.00. Preţul unui bilet este 5 lei pentru copii şi 8 lei pentru adulţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu