Centrul "Respiro" pentru adulţii cu handicap grav de la Galaţi, aproape gata Recomandat

Luni, 04 Aprilie 2022 15:10
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Centrul "Respiro" pentru persoanele adulte cu handicap grav de la Galaţi este aproape gata. Spaţiul a fost deja amenajat şi mobilat, astfel că în perioada următoare pot fi realizate ultimele amenajări interioare şi poate demara partea de obţinere a tuturor avizelor şi autorizaţiilor necesare, informează preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

"Un spaţiu ca acasă, în care să facem tot ceea ce putem să mai alinăm din suferinţă, în care să le oferim celor de acolo atenţia, mângâierea şi grija de care au nevoie. Aceasta a fost deviza de la care am plecat în amenajarea pentru prima oară în judeţul nostru a unui centru „Respiro”. Ne-am dorit să realizăm un spaţiu familial, în care adulţii cu handicap grav să fie cazaţi şi îngrijiţi o perioadă de timp, atunci când aparţinătorii acestora au diverse probleme medicale, personale sau au nevoie de o perioadă de odihnă şi răgaz. Astfel, familiile beneficiarilor vor şti că cei pe care îi iubesc şi pentru care fac atât de multe sacrificii sunt bine îngrijiţi, nu sunt singuri, au parte de asistenţă medicală, consiliere psihologică şi programe de recuperare medicală. Spaţiul a fost deja amenajat şi mobilat, astfel că în perioada următoare pot fi realizate ultimele amenajări interioare şi poate demara partea de obţinere a tuturor avizelor şi autorizaţiilor necesare. Investiţia este de peste 600 de mii de lei, cu finanţare prin Programul de Interes Naţional în Domeniul Protecţiei şi Promovării Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi", spune Costel Fotea.

Despre acest proiect, Monitorul de Galaţi a relatat în articolul "Galaţi: Primul centru de tip Respiro pentru persoane adulte cu handicap grav".

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu