Chiar dacă tatăl gemenelor ucise e cercetat în libertate, ceilalţi copii nu se întorc la el

Joi, 17 Martie 2016 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chiar dacă magistraţii Tribunalului au hotărât că nu este necesară arestarea preventivă a lui Aurelian Ghidionescu şi e cercetat în libertate, cei şase copii ai acestuia, luaţi de la tată în ziua în care acesta fusese reţinut şi daţi în grija unei persoane din familia extinsă, nu se întorc la acesta.
„Copiii rămân în familia extinsă până când se finalizează cercetările. Atunci vom intra într-o nouă etapă, pe care o vom evalua şi vom vedea dacă ei vor putea să se întoarcă la tată sau vor rămâne în continuare în familia extinsă. Chiar dacă tatăl va face solicitare să vină copiii acasă, nu se poate”, a precizat dr. Ciprian Groza, director adjunct la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi. Cei şase copii ai cuplului, cu vârste cuprinse între 2 ani şi 18 ani, se află în plasament în acelaşi loc, la o persoană din familia extinsă, aceasta fiind cea mai bună soluţie găsită pentru a nu creşte şi mai mult presiunea asupra lor.
Mama copiilor, Mihaela Ghidionescu, a fost condusă ieri pe ultimul drum.

Procurorii au contestat lăsarea în libertate a tatălui

Şi-a lăsat soţia să agonizeze într-o baltă de sânge trei ore şi abia când aceasta aproape nu mai respira, a sunat la 112. De aceea procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi l-au acuzat de omor pe Aurelian Constantin Ghidionescu, tatăl gemenelor ucise şi a căror mamă, soţia bărbatului, a murit după naşterea neasistată.
„Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a dispus prin ordonanţă extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor în ceea ce priveşte inculpatul Ghidionescu Constantin Aurelian. S-a reţinut faptul că în data de 13.03.2016, în jurul orelor 15, observând starea de pericol în care se afla soţia sa, Ghidionescu Mihaela, produsă de pierderea masivă de sânge pe fondul unei naşteri neasistate, deşi avea obligaţia legală, inculpatul Ghidionescu Constantin Aurelian nu a anunţat timp de trei ore acest fapt autorităţilor. Omisiunea acestuia a cauzat decesul victimei Mihaela Ghdionescu ca urmare a şocului hemoragic suferit. Faţă de pasivitatea inculpatului Ghidionescu Constantin Aurelian, care nu a solicitat sprijinul cadrelor medicale, cu toate că era evident că soţia sa era în pericol de moarte, de vreme ce sângera puternic, în sarcina acestuia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de omor în condiţiile art. 17 din C.P. privind acţiunea comisivă prin omisiune, prin nerespectarea obligaţiei legale de a anunţa autorităţile faţă de starea de pericol în care se afla soţia sa, victima, Mihaela Ghidionescu. Dacă din datele anchetei ce se continuă va reieşi că inculpatul a avut şi o implicare în decesul celor doi nou născuţi, urmează ca urmărirea penală să fie extinsă. Până la acest moment nu avem date privind implicarea direct a inculpatului în decesul nou născuţilor prin înec”, a precizat procuror Emanuel Rizea, Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.
Cele două fete, care au primit post mortem numele Margareta şi Aneta, au fost înmormântate odată cu mama, care le-ar fi înecat, singură sau nu, după naştere. Bărbatul a recunoscut în faţa anchetatorilor că era în casă în momentul în care soţia sa năştea neasistată, dar ar fi fost în altă cameră şi prea târziu a dat alarma. Magistraţii Tribunalului Galaţi au decis însă că bărbatul poate fi judecat în stare de libertate. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi au făcut contestaţie la decizia magistraţilor Tribunalului de a-l judeca în libertate pe Ghidionescu. Contestaţia se va judeca la Curtea de Apel Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu