Comunele gălăţene, în plină dezvoltare cu bani de la Guvern Recomandat

Sâmbătă, 13 Aprilie 2019 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Graţie fondurilor pe care le-au obţinut de la Guvern, prin programele naţionale de dezvoltare, şi a banilor europeni câştigaţi, comunele gălăţene se pot mândri cu numeroase investiţii în derulare.

Umbrăreşti, una dintre cele mai active comune gălăţene în atragerea de fonduri pentru dezvoltare, investeşte nu mai puţin de 23.550.949 de lei în modernizarea infrastructurii, cei mai mulţi din aceşti bani fiind obţinuţi de la Ministerul Dezvoltării, prin programele naţionale de dezvoltare - PNDL şi PNDR, respectiv 18.290.746 de lei. Unele dintre proiecte sunt deja finalizate, iar altele sunt în curs de implementare, declară primarul PSD Stoica Paraschiv. Autorităţile se pot mândri, în actualul mandat, cu cinci proiecte majore de modernizare şi întreţinere a reţelei de drumuri, dar şi cu un proiect dedicat modernizării drumurilor agricole, care este realizat în proporţie de 90%. Primăria Umbrăreşti va mai investi şi pentru racordarea la reţeaua de gaze.

13 apr Psd3 Draguseni 1

Peste 23 de milioane de lei investesc şi autorităţile locale din comuna Drăguşeni pentru modernizarea mai multor unităţi de învăţământ, dar şi pentru alimentarea cu apă a cetăţenilor. Fondurile au fost obţinute de către Primărie prin PNDL. Primarul PSD al comunei Drăguşeni, Dumitru Vintilă, a declarat că patru şcoli vor fi dotate cu centrale termice proprii, vor avea grupuri sanitare noi şi vor fi modernizate. Este vorba despre şcolile din satele Drăguşeni şi Căuieşti, care vor fi finalizate până la începerea noului an şcolar. Cea mai mare sumă obţinută de la Ministerul Dezvoltării va fi investită în sistemul de alimentare cu apă. Investiţia contractată depăşeşte 18 milioane de lei.

Preocupat de îmbunătăţirea infrastructurii de drumuri din cele trei sate componente ale comunei Smârdan, primarul PSD Costică Stroea, împreună cu echipa sa, a obţinut fonduri prin PNDL pentru modernizarea mai multor drumuri. Autorităţile vor investi, după finalizarea reţelei de apă şi canalizare, peste 11 milioane de lei, din fonduri guvernamentale şi de la bugetul local, în infrastructura rutieră a comunei. Edilul precizează că, în viitorul apropiat, cetăţenii din comuna Smârdan, printre care se află şi numeroase familii din municipiul Galaţi, vor fi conectaţi în proporţie de sută la sută la reţeaua de apă si canalizare.

Şi autorităţile din Priponeşti investesc nu mai puţin de 11.514.872,02 de lei pentru modernizarea drumurilor comunale şi săteşti, cu bani de la Ministerul Dezvoltării, prin PNDL, dar şi de la bugetul local. Unul dintre proiectele majore de investiţii, care a constat în modernizarea a peste 5,6 kilometri de drum şi a cărui valoare a depăşit 6,6 milioane de lei, este deja finalizat. Primăria, condusă de social-democratul Lucian Borza, investeşte şi în modernizarea Şcolii Gimnaziale nr.1 din satul Ciorăşti, proiect în valoare de 1.070.720,15 de lei. În curând, în comuna Priponeşti vor începe şi amplele lucrări de modernizare a iluminatului public.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu