Comunele Vânători, Piscu, Munteni şi Bălăşeşti, modernizate cu bani de la Guvern Recomandat

Marți, 16 Aprilie 2019 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comunele Vânători, Piscu, Munteni şi Bălăşeşti beneficiază de o serie de proiecte de modernizare graţie fondurilor alocate de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

La Vânători, primarul PSD Marian Ghinea şi echipa sa investesc peste patru milioane de lei pentru înfiinţarea sistemului de canalizare în satul Odaia Manolache şi pentru racordarea la reţeaua de canalizare a gospodăriilor din satul Vânători, banii necesari celor două investiţii, extrem de importante pentru confortul cetăţenilor şi dezvoltarea comunei, fiind asiguraţi prin PNDL. Pe lângă cele două proiecte, autorităţile din Vânători mai investesc peste 1,2 milioane de euro (fonduri obţinute prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale – AFIR) pentru înfiinţarea sistemului de canalizare a apelor uzate în Sat Costi, iar peste 4,3 milioane de lei de la bugetul local pentru extinderea alimentării cu apă în satul Odaia Manolache.

În comuna Piscu, condusă de primarul PSD Ştefan Vlad, datorită fondurilor alocate de către Ministerul Dezvoltării, au fost modernizate mai multe străzi, pe care au fost realizate de altfel podeţe, dar şi şanţuri dalate pentru scurgerea apelor pluviale. Tot cu fonduri obţinute prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală urmează să fie pus în practică un nou proiect de modernizare a unor drumuri. Autorităţile vor mai investi în Şcoala nr. 1, pentru construirea unui grup sanitar, dar şi în realizarea unui complex sportiv.

Şi în comuna Munteni, condusă de primarul PSD Dănuţ Oprea, sunt realizate investiţii extrem de importante pentru comunitate cu fonduri guvernamentale, prin PNDL. Primăria va finaliza în acest an un proiect de aproximativ 16 milioane de lei, care presupune înfiinţarea sistemului de canalizare cu staţie de epurare în satele Ungureni şi Ţigăneşti. Reţeaua de canalizare proiectată va avea o lungime de 19.520 de metri de conducte din PVC, cu diametrul de 250 mm. Pe traseul reţelei au fost prevăzute 491 de cămine de vizitare, 800 cămine de racord, şase staţii de pompare ape uzate; 3.833 de metri de conductă de refulare şi o staţie de epurare a apelor menajere, cu o capacitate de 300 mc/zi şi nu numai. Pe tronsoanele reţelei de canalizare au fost prevăzute cămine de racord, la limita proprietăţilor private, pentru a facilita posibilitatea branşării gospodăriilor la colectorul stradal de canalizare.

În comuna Bălăşeşti, condusă de primarul PSD Cezar Paul Maftei, fondurile guvernamentale sunt investite în modernizarea reţelei de drumuri din satul Ciureştii-Noi. Proiectul, a cărui valoare depăşeşte 5 milioane de lei, este realizat în proporţie de 40 la sută. Pe lângă lucrările de asfaltare, proiectul mai prevede 210 podeţe şi treceri către gospodării, dar şi 3,85 de kilometri de şanţuri dalate.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu