Condiţii de înscriere în evidenţa AJOFM Galaţi pentru absolvenţii de liceu Recomandat

 
Luni, 21 Mai 2018 02:25
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi anunţă că absolvenţii instituţiilor de învăţământ, promoţia 2018, se pot înregistra în evidenţa agenţiei ca persoane în căutarea unui loc de muncă, în termen de 60 de zile calendaristice de la absolvire, pentru a putea beneficia de prevederile legii privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare.
"Pentru absolvenţii de liceu promoţia 2018, termenul de 60 de zile, indiferent de promovarea sau nepromovarea examenului de bacalaureat, începe cu data de 25.05.2018. În cazul persoanelor care au corijenţe şi nu au situaţia încheiată la toate materiile, termenul de 60 de zile începe de la data susţinerii şi promovării examenului de corijenţa. Pentru absolvenţii de liceu care promovează examenul de bacalaureat, termenul de 60 de zile începe tot cu data de 25.05.2018 şi nu cu data promovării examenului de bacalaureat. Pentru absolvenţii de studii superioare, termenul de 60 de zile se calculează de la finalizarea studiilor anului terminal (data promovării ultimului examen) sau de la data susţinerii şi promovării examenului de licenţă/disertaţie (promoţia 2018)", se arătă în comunicatul AJOFM Galaţi.
Înregistrarea absolvenţilor ca persoane în căutarea unui loc de muncă se realizează la sediul AJOFM Galaţi, la sediul ALOFM Tecuci şi la sediul ALOFM Tîrgu Bujor.
"Absolvenţii în vârstă de minim 16 ani care în intervalul de 60 de zile de la data absolvirii nu au reuşit să se încadreze în munca potrivit pregătirii sau nivelului studiilor, pot beneficia, la cerere, de indemnizaţie de şomaj, egală cu 50% din valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data stabilirii acesteia, pentru o perioadă de 6 luni, dacă cererea este înregistrată în termen de maxim 12 luni de la expirarea celor 60 de zile. Menţionăm că indemnizaţia de şomaj se poate acordă de la expirarea celor 60 de zile de la absolvire, în situaţia în care cererea este înregistrată în termen de 10 zile de la expirarea celor 60 de zile de la absolvire, sau de la data înregistrării cererii de acordare a indemnizaţiei de şomaj, dacă aceasta este înregistrată după expirarea celor 10 zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data expirării perioadei de 60 de zile. Nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj absolvenţii care nu s-au înregistrat ca persoane în căutarea unui loc de muncă în termenul de 60 de zile de la data absolvirii studiilor şi cei care, la data solicitării, urmează o formă de învăţământ", se menţionează în comunicatul AJOFM Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu