Conferinţa "Demo Days: EIT Food RIS Innovation Grants", la UDJ Galaţi Recomandat

Luni, 12 Noiembrie 2018 14:35
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Sala Aula Magna, din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" (UDJ) Galaţi, are loc marţi, 13 noiembrie 2018, conferinţa "Demo Days: EIT Food RIS Innovation Grants".

Institutul European de Inovare şi Tehnologie (EIT) este un organism independent al UE, care are rolul de a întări capacitatea de inovare a Europei. EIT are un rol vital în sprijinirea obiectivelor UE de a crea o creştere economică durabilă şi locuri de muncă, ajutând antreprenorii şi inovatorii să-şi transforme cele mai bune idei în produse si servicii utile Europei. EIT Food este una din cele şase comunităţi de inovare care are ca scop plasarea Europei în centrul unei revoluţii globale a producţiei şi a inovării alimentare.

La conferinţă vor participa reprezentanţi ai Universităţii din Varşovia, reprezentanţi ai Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" Galaţi, un reprezentant al Companiilor/Asociaţiilor agricole şi 10 start-up-uri care vor reflecta ideile lor de afaceri inovatoare în sectorul agroalimentar. Totodată, în cadrul conferinţei, vor fi selectate primele două companii care vor fi premiate cu un grant de 10.000 euro şi un grant de 5.000 euro, cât şi doi reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, care vor prezenta submăsurile 16.1/16.1a din PNDR care vizează inovarea şi dezvoltarea de proiecte pilot prin intermediul grupurilor operaţionale. Printre persoanele care vor prezida conferinţa va fi şi un expert în planificarea cererilor de finanţare, care va ilustra orizontul proiectelor prezentate şi rezultatele obţinute.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu